Veiligheidstemperaturen van de thermostaat

Met veiligheidstemperaturen kun je je huis beschermen tijdens extreem koud of warm weer. Bij veiligheidstemperaturen wordt de verwarming of koeling van je thermostaat aangezet als die een bepaalde temperatuurlimiet heeft bereikt, zelfs als de thermostaat uitstaat. Zo kun je voorkomen dat de leidingen bevriezen of je huis oververhit raakt.

Opmerking: Als je de thermostaat hebt aangesloten op een Nest-temperatuursensor, zet deze de verwarming of koeling aan op basis van de temperatuur van de actieve sensor.

Veiligheidstemperaturen instellen

De veiligheidstemperatuur voor verwarmen staat standaard aan om te voorkomen dat je huis bevriest. Als je airconditioning hebt, staat de veiligheidstemperatuur voor koelen standaard uit. Je kunt veiligheidstemperaturen instellen via de thermostaat, de Nest-app of de Home-app. Je krijgt verschillende opties, afhankelijk van je regio en je systeem.

Opmerking: Als je een veiligheidstemperatuur wilt instellen voor Opwarmen tot, moet je Nest-thermostaat zijn verbonden met een verwarmingssysteem. Als je een veiligheidstemperatuur wilt instellen voor Koelen tot, moet je Nest-thermostaat zijn verbonden met een koelingssysteem.

Op de thermostaat

Opmerking: Je kunt veiligheidstemperaturen alleen op de thermostaat instellen als je een Nest Learning Thermostat of Thermostat E hebt.

Hoe weet ik welke Nest-thermostaat ik heb?

1. Druk op het scherm van de thermostaat om het menu Overzicht te openen.
  2. Selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Kies Veiligheidstemperatuur.
  4. Draai aan de ring om de veiligheidstemperatuur voor verwarming of koeling te selecteren en druk op de ring om de gewenste temperatuur te selecteren. Draai de ring dan naar de gewenste temperatuur en druk op de ring om de wijziging te bevestigen.
    • Opmerking: Je kunt een veiligheidstemperatuur uitzetten door de ring naar uit te draaien als je een temperatuur kiest. We raden dit niet aan, omdat een veiligheidstemperatuur je huis beschermt.
  5. Kies Klaar om het menu te verlaten.

Via de Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat tik op Instellingen .
  4. Tik op Temperatuurvoorkeuren Veiligheidstemperaturen.
  5. Tik op de plus- of minsymbolen om de veiligheidstemperatuur te verhogen of te verlagen. Als je zowel verwarming als koeling hebt, kun je de temperaturen onafhankelijk van elkaar wijzigen.

Via de Nest-app

1. Selecteer je thermostaat.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Tik op Veiligheidstemperatuur.
  4. Sleep de schuifregelaars naar de gewenste veiligheidstemperatuur.

Veiligheidstemperatuurmeldingen

Als de kamertemperatuur lager of hoger wordt dan de ingestelde veiligheidstemperatuur en de Nest-thermostaat automatisch begint met verwarmen of koelen, krijg je een melding op je telefoon en een melding in de Nest-app of een gebeurtenis in de feed van de Home-app. Zodra de temperatuur weer normaal is, krijg je daar ook een melding over.

Belangrijk: Veiligheidstemperatuurmeldingen kunnen alleen worden verstuurd als er op dat moment een werkende wifi- en internetverbinding in huis is. Je krijgt geen melding als je wifi-netwerk uit de lucht is op het moment dat de veiligheidstemperatuur wordt bereikt. Je thermostaat blijft verwarmen of koelen terwijl je wifi-netwerk offline is. Zodra de temperatuur weer normaal is, krijg je daar ook een melding over.