Nachtzicht

De functie Nachtzicht van de Google Nest-camera's maakt gebruik van infrarood-leds met een hoog vermogen om in het donker de omgeving te verlichten. Als Nachtzicht is ingesteld op Automatisch, schakelen Nest-camera's alleen tussen de normale stand en de nachtstand als het licht geleidelijk verandert. Sommige camera's blijven een poosje heen en weer schakelen tussen de normale stand en de nachtstand als er weinig licht is (zoals 's ochtends of 's avonds). Hierdoor raken de videobeelden onder- of overbelicht.

De basisbeginselen van Nachtzicht

• Als Nachtzicht aanstaat en iemand het licht aandoet, schakelt je Nest-camera snel over naar de normale videostand.
  • Nest-camera's merken het ook als iemand ze probeert te verblinden door met een zaklamp op ze te schijnen. Een Nest-camera blijft op Nachtzicht staan als zoiets gebeurt, zodat een indringer niet ongezien zijn gang kan gaan.
  • De infrarood-leds zijn zo geplaatst dat ze het brede gezichtsveld van de camera helemaal verlichten, in plaats van alleen een stukje in het midden.
  • Het bereik van Nachtzicht is afhankelijk van de hoeveelheid licht en van de camera of deurbel die je gebruikt. Test de opgenomen of live videobeelden van je camera als het buiten donker is. Je kunt zo nodig de positie van de camera aanpassen of verlichting toevoegen.
  • Zijn er lichtbronnen in de buurt, dan kan je camera misschien nog verder zien.
  • Als Nachtzicht aanstaat, wordt video in zwart-wit gestreamd, zelfs als het beeld voldoende verlicht is.

Instellingen voor Nachtzicht wijzigen

Meestal kun je Nachtzicht het beste op Automatisch zetten, zodat de camera zelf de functie kan aan- en uitzetten.

• Stel je Automatisch in, dan wordt Nachtzicht automatisch aangezet als het donker wordt en uitgezet als er voldoende omgevingslicht is.
  • Heb je Altijd aan geselecteerd, dan blijft Nachtzicht aanstaan totdat je de functie handmatig op Automatisch of Uit zet (zelfs als er voldoende omgevingslicht is). Deze instelling is handig als je een schemerig of donker gedeelte in een verder goed verlichte ruimte in de gaten wilt houden.

Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Houd je vinger op de tegel van het apparaat Meer More menu Instellingen .
  4. Tik op Video. Maak onder Nachtzicht een keuze uit Altijd aan, Automatisch of Uit.

Nest-app

1. Selecteer de gewenste camera in het startscherm.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Nachtzicht Nestcam Night Vision icon.
  4. Zet de schakelaar op Uit, Automatisch of Altijd aan.