De Nest Cam IQ indoor plaatsen of bevestigen

De Nest Cam IQ indoor is zo ontworpen dat je hem bijna overal snel en makkelijk kunt installeren. De camera wordt geleverd met een eigen standaard, zodat je deze gewoon op een oppervlak zoals een plank kunt neerzetten. Je hebt geen gereedschap nodig.

Je kunt de Nest Cam IQ indoor ook aan een muur of plafond bevestigen met de montagesteun of een statief van een andere leverancier.

In deze serie artikelen moet je het volgende doen om je camera in te stellen:

1. De Nest-camera instellen en verbinden.
  2. Je camera plaatsen of bevestigen. Hier ben je nu.
  3. Aan de slag gaan met je Nest-camera.

Voordat je begint

1. Zorg dat je de camera hebt ingesteld in de app.
  2. Weet je nog niet waar je de camera wilt ophangen, lees dan de tips om een goede plek te kiezen.
  3. Verwijder de sticker op de lens van je Nest Cam. De sticker is alleen bedoeld om de lens tijdens transport en installatie te beschermen.
  4. Lees de Veiligheidsrichtlijnen wanneer je de camera in gebruik neemt.

De camera met de standaard bevestigen

1. Plaats de camera op een vlak oppervlak, zoals een boekenplank of bureau.
  2. Pas de kijkhoek aan door de camera in zijn standaard te kantelen.
  3. Check de videostream van de camera in de app en breng zo nodig nog wat aanpassingen aan.

Tip: Als de camera geen verbinding kan maken met wifi of als de videostream wordt onderbroken, kun je beter een andere plek kiezen waar het signaal sterker is. Een paar centimeter kan al een groot verschil maken.

Problemen oplossen als de Nest-camera offline is

De camera aan de muur of het plafond bevestigen

Met de montagesteun van de Nest Cam IQ indoor kun je de camera bevestigen aan de muur, het plafond of een ander vlak oppervlak. De montagesteun heeft een stukje schroefdraad (vergelijkbaar met een statiefmontageschroef van 1/4" - 20) waarop je de camera kunt vastschroeven.

1. De montagesteun en de camera installeren

Nadat je de camera hebt ingesteld met de Nest-app, volg je deze stappen:

1. Je hebt het volgende gereedschap nodig:
    • Een boormachine met een boortje van 1,5 mm (voor hout) of 3,1 mm (optioneel, voor gipsplaten)
    • Een kruiskopschroevendraaier
    • Een hamer
    • Een potlood
    • Een ladder als je de camera op een hoge plek wilt installeren
    • De bij de montagesteun inbegrepen wandpluggen, schroeven, kabelklemmen en spijkers.
  2. Ga met je camera naar de plek waar je deze wilt installeren. Zorg dat de camera videobeelden kan streamen vanaf die locatie. Gaat de camera offline, probeer dan een plek te vinden die dichter in de buurt van de wifi-router is.
  3. Houd de montagesteun met de vlakke achterkant tegen de muur of het plafond. Markeer de 2 schroefopeningen met het potlood. Leg de montagesteun neer voor de volgende stap.
  4. Afhankelijk van het oppervlak boor je de schroefgaten op een van de volgende manieren:
    • Gipsplaat: Schroef de 2 zelfborende plastic pluggen in de muur of het plafond. Je kunt ook eerst openingen van 3,1 mm boren en dan de pluggen erin schroeven.
    • Hout: Boor openingen van 1,5 mm. Je hebt de plastic pluggen niet nodig.
  5. Plaats de montagesteun met de vlakke kant tegen de muur over de pluggen of openingen. Schroef daarna de schroeven vast. De montagesteun moet nu stevig aan de muur of het plafond zijn bevestigd.
  6. Lijn de statiefopening op de basis van de camera uit en schroef de basis vast in de montagesteun.

2. Het beeld van de camera aanpassen

1. Check het videobeeld in de app en pas zo nodig het gezichtsveld van de camera verder aan.
  2. Draai de basis van de camera iets om het gezichtsveld van de camera aan te passen. Check of de camera goed is bevestigd.
  3. Schroef de montagesteun los, draai deze 180 graden en schroef hem weer vast. De op de montagesteun bevestigde camera kan nu op andere plekken worden gericht.

Tip: Als de video van de camera ondersteboven wordt weergegeven, draai je de video om in de app.

3. De kabelklemmen installeren (optioneel)

Met de kabelklemmen kun je het netsnoer van de camera aan de muur bevestigen, zodat alles er netjes uitziet.

De camera installeren op een statief

De Nest Cam IQ indoor heeft onder in de standaard een opening die geschikt is voor een statief van 1/4" - 20. Hiermee kun je de camera vastschroeven op een statief of een ander hulpmiddel met dit type bevestiging.