De Nest-camera instellen en verbinden

Begin hier als je een nieuwe Google Nest-camera hebt of als je je camera hebt verwijderd uit de app en deze opnieuw wilt toevoegen.

De app leidt je door de stappen om de camera in te stellen. Je hebt de app nodig om je camera te verbinden met wifi en opgenomen videobeelden te krijgen. Gebruik de app dus altijd als je de camera instelt en installeert.

Hier zie je een kort overzicht om aan de slag te gaan en een paar belangrijke tips voor probleemoplossing.

Belangrijk: Verbind de camera met de app voordat je deze installeert of bevestigt. Scan de code op je camera om deze met de app te verbinden.

1. Download de app die je nodig hebt

Afhankelijk van het cameramodel gebruik je de Google Home-app of de Nest-app om je camera in te stellen. Download de app die je nodig hebt in de Apple App Store of de Google Play Store.

Gebruik de Google Home-app om de volgende Nest-camera's in te stellen:

• Nest Cam (netvoeding)
  • Nest Cam met spotlight
  • Nest Cam (batterij)

Gebruik de Nest-app om de volgende Nest-camera's in te stellen:

• Nest Cam IQ indoor
  • Nest Cam IQ outdoor
  • Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor
  • Nest Dropcam (alle modellen)

2. Voeg je camera aan de app toe met de QR-code

Kies de instructies voor de app die je gebruikt om je camera in te stellen.

Home-app

1. Download de Home-app via de Apple App Store of de Google Play Store als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Open de Google Home-app Google Home-appLog in op je Google-account als je hierom wordt gevraagd.
  3. Tik op Apparaten Toevoegen  Google Nest- of partnerapparaat Google Nest or partner device.
  4. Kies het huis waaraan je de camera wilt toevoegen of selecteer Nog een huis toevoegen om een nieuw huis te maken. Tik daarna op Volgende.
  5. De app zoekt naar apparaten in de buurt. Selecteer het cameramodel dat je wilt instellen als je daarom wordt gevraagd.
  6. Gebruik de camera van je telefoon om de QR-code van je camera te scannen. Je kunt ook op Doorgaan zonder scannen tikken en de instelcode opgeven.
    Tip: Als je niet weet waar de instelcode is, tik je op Zoek de code voor hulp.
  7. De app leidt je door het installeren en instellen.

Nest-app

Als je nieuw bent bij Nest

1. Download de Nest-app via de Apple App Store of Google Play als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Open de app en maak een account.
  3. Tik in het startscherm van de app op Menu .
  4. Scan de QR-code op de achterkant van je camera. Je kunt ook op Doorgaan zonder scannen tikken en de cijfers boven de QR-code typen.
  5. De app leidt je door het installeren en instellen.

Als je al een account hebt

1. Open de Nest-app Nest app.
    • Opmerking: Gebruik je je Nest-account voor meer dan één huis? Selecteer dan eerst het Nest-huis waar je de camera wilt installeren. Tik linksboven in het startscherm op Menu Pijl-omlaag om van huis te wisselen.
  2. Tik rechtsboven in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Product toevoegen plus.
  4. Scan de QR-code op de achterkant van je camera. Je kunt ook op Doorgaan zonder te scannen tikken en de nummers boven de QR-code typen.
  5. De app leidt je door het instellen en installeren.

Je camera aan de Home-app toevoegen na het instellen

Na het instellen in de Nest-app kun je de Nest-camera aan je huis toevoegen in de Home-app. Dan kun je de camera en andere geschikte verbonden apparaten (zoals een smartlamp of Google-speaker) vanaf dezelfde plek bedienen.

Smartapparaten instellen in de Google Home-app

Opmerking: Als je al met een Google-account bij de Nest-app bent ingelogd, worden je Nest-camera en sommige andere producten in je Nest-huis als het goed is weergegeven in je huis in de Home-app.

3. Vraag meer hulp bij het installeren en instellen

Problemen tijdens het instellen oplossen

Tijdens het instellen kun je via de app onder andere je camera verbinden met wifi, instellingen personaliseren en de videokwaliteit checken.

Hier zijn enkele tips voor het geval je problemen ondervindt.

Foutmeldingen en -codes

Als je een foutmelding met een code in de app ziet, raadpleeg je onze interactieve probleemoplosser voor uitgebreide hulp met Nest-camera's en -deurbellen.

Opmerking: De interactieve probleemoplosser wordt alleen aanbevolen als je de Nest-app gebruikt om je camera in te stellen.

Verbindingsproblemen

Als je wifi-netwerk niet wordt weergegeven of als je camera geen verbinding met wifi kan maken, kun je het volgende doen om het probleem op te lossen:

1. Wacht een paar minuten en probeer dan opnieuw je camera te verbinden.
  2. Plaats je camera dichter bij je wifi-router om het signaal te verbeteren.
  3. Verminder draadloze storing.
  4. Start de router opnieuw op.
  5. Als je een verborgen wifi-netwerk hebt, moet je de netwerknaam (SSID) handmatig opgeven.

Lees ons artikel Problemen oplossen met het toevoegen van Nest-camera's aan de app voor meer tips.

Stroomproblemen

Tekenen dat de camera niet genoeg stroom krijgt, zijn onder meer:

• Je camera gaat niet aan.
  • Je krijgt een foutmelding of de status in de app geeft aan dat er niet genoeg stroom is.
  • Als er niet genoeg stroom is, zijn de wifi-verbinding en de videokwaliteit misschien ook slechter.

Hier zijn enkele stappen die je kunt uitvoeren om het probleem op te lossen:

• Als je camera via een kabel van stroom wordt voorzien, controleer je of de kabel en het stopcontact correct werken. Gebruik een andere geschikte kabel of ander stopcontact om te controleren of je camera nu wel werkt.
  • Als de camera op batterijvoeding werkt, laad je deze op als de batterij bijna leeg is. Controleer ook of de camera goed op de standaard geplaatst is als je deze opnieuw monteert.

Problemen met de videokwaliteit

Als de video van je camera is vertraagd, komt dat meestal door een slechte wifi-verbinding. Het kan ook een teken zijn dat je camera niet genoeg stroom krijgt. Probeer het volgende om het probleem op te lossen:

• Plaats je camera dichter bij je wifi-router om het signaal te verbeteren.
  • Verminder draadloze storing.
  • Als je camera via een kabel van stroom wordt voorzien, controleer je of de kabel en het stopcontact correct werken. Gebruik een andere geschikte kabel of ander stopcontact om te controleren of je camera nu wel werkt.
  • Als de camera op batterijvoeding werkt, laad je deze op als de batterij bijna leeg is. Controleer ook of de camera goed op de standaard geplaatst is als je deze opnieuw monteert.

Als de videobeelden van je camera vervormd zijn, kun je het probleem zo oplossen:

• Stof de lens van de camera af.
  • Stel de camera zo in dat deze niet recht op de zon is gericht.
  • Plaats je camera ergens in de schaduw en bescherm deze tegen extreme weersomstandigheden. Buitencamera's zijn ontworpen om buiten je huis te werken, maar extreem warme of koude temperaturen kunnen bijvoorbeeld de videokwaliteit beïnvloeden.

Lees ons artikel Problemen met de videokwaliteit van de Nest-camera voor meer tips.

Meer hulp krijgen bij de installatie

De app geeft je basisinstructies voor de montage of installatie van je Nest-camera. Heb je meer tips voor de camera nodig, selecteer dan hieronder je camera voor gedetailleerde instructies.

Nest Cam met spotlight

Nest Cam (netvoeding) Nest Cam (batterij)
Cam IQ image camera indoor with stand drop cam pro angled image
Nest Cam IQ indoor Nest Cam Indoor Dropcam (alle modellen)
Cam IQ outdoor image Nest cam side view
Nest Cam IQ outdoor Nest Cam Outdoor

4. Leer de camera gebruiken

In ons artikel Aan de slag met je Nest-camera hebben we de belangrijkste artikelen geselecteerd die je moet lezen om je op weg te helpen met je camera.