Meer informatie over de Nest-standaard en hoe je hem installeert

Met een standaard kun je de Nest-thermostaat neerzetten op een
plank, tafel of bureau in plaats van hem aan de wand te monteren.
De standaards voor de Nest Learning Thermostat
en de Nest Thermostat E zijn verschillend. Selecteer daarom hieronder
je thermostaat voor relevante instructies en tips.

Nest Learning Thermostat

Hoe je een Nest-standaard, netsnoer en voedingsadapter kunt kopen

Belangrijk: De standaards voor de 2e en 3e generatie Nest Learning Thermostats zijn verschillend en zijn niet uitwisselbaar. Zorg dat je de juiste standaard voor je thermostaat gebruikt. Hieronder zie je de verschillen.

Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb? >

Nest thermostat gen 1 and gen 3 stands

• De 3e en 2e generatie Nest Learning Thermostats worden niet met een standaard geleverd. Je kunt de Nest-standaard, de voedingsadapter en het netsnoer kopen in de online Google Store.
  • De Nest Thermostat E wordt geleverd met een geïntegreerde standaard die in de doos met de thermostaat wordt meegeleverd. Je hoeft niets extra's te kopen om hem te kunnen installeren.

Een standaard, netsnoer of voedingsadapter vervangen

• Als de voedingsadapter van je Nest-thermostaat kwijt of beschadigd is, kun je een USB-oplader voor mobiele telefoons of tablets gebruiken die ten minste 5 volt gelijkstroom bij 5 watt levert.

• Als je het netsnoer moet vervangen, kun je voor de 3e generatie of 2e generatie Nest Learning Thermostats een standaard micro-USB-kabel gebruiken.

• Als je thermostaat nog onder de garantie valt, neem je contact op met ons supportteam om te kijken of vervanging mogelijk is.

Opmerking: Nest kan niet garanderen dat accessoires van derden met je Nest-producten werken.

Waar je de thermostaat kunt neerzetten

Waar je de thermostaat kunt neerzetten >

Het is belangrijk om de op een standaard gemonteerde Nest-thermostaat binnen het draadloze bereik van de Heat Link (maximaal 30 meter uit elkaar) te plaatsen en uit de buurt van tocht of warmtebronnen (open haarden, verwarmingselementen, enzovoort) te zetten, zodat hij de temperatuur nauwkeurig kan registreren.

Zie Waar je de thermostaat kunt neerzetten voor volledige informatie over waar je de thermostaat het beste kunt neerzetten.

De Nest Learning Thermostat op de standaard monteren

De Nest Learning Thermostat op de standaard monteren >

Nest stand setup

1. Steek het netsnoer dat bij je Nest-standaard is geleverd door de opening, zodat het kleine stekkertje van het snoer aan de voorkant naar buiten steekt.

2. Steek het kleine stekkertje van de USB-kabel in de thermostaatbasis.

3. Druk de basis op de standaard totdat die op zijn plaats klikt. Zet de basis daarna vast met de meegeleverde schroeven.

4. Druk het thermostaatscherm op de basis. Het Nest-logo moet naar boven wijzen. Je moet hem op zijn plaats horen klikken.

5. Sluit het brede uiteinde van de USB-kabel aan op de adapterstekker en steek de stekker in een stopcontact. Je thermostaat wordt nu ingeschakeld.

Verplaats je thermostaat alleen als dit nodig is

Je Nest-thermostaat raakt gewend aan de temperatuur en het activiteitsniveau op een bepaalde plaats. Als je hem naar een nieuwe plek of naar een andere kamer verplaatst, werkt hij daardoor misschien niet zoals je verwacht. Je thermostaat dichter bij de rand van een tafel plaatsen is prima, maar als je de standaard op een heel andere plaats in de kamer zet, kan de thermostaat in de war raken.

Het kan ook nodig zijn de thermostaat te verplaatsen als je de kamer anders hebt ingericht of als er problemen zijn met de communicatie met de Heat Link of met de wifi-internetverbinding in je huis.

Als je de thermostaat verplaatst

1. Zorg ervoor dat de nieuwe locatie voldoet aan de criteria voor waar je de Nest-standaard kunt neerzetten.
  2. Update de locatienaam via de Nest-app, zodat deze voor jou en anderen makkelijk te herkennen is.
  3. Als de wifi- of Heat Link-verbinding van je thermostaat niet sterk genoeg is op de nieuwe locatie, zie je een foutmelding op je thermostaat en in de app. Zet de thermostaat dichter bij de Heat Link (maximaal 30 meter uit elkaar) of je wifi-router. Controleer of er sprake is van een draadloze storing.

Nest Thermostat E

Waar je de thermostaat kunt neerzetten

Het is belangrijk om de op een standaard gemonteerde Nest-thermostaat binnen het draadloze bereik van de Heat Link (maximaal 30 meter uit elkaar) te plaatsen en uit de buurt van tocht of warmtebronnen (open haarden, verwarmingselementen, enzovoort) te zetten, zodat hij de temperatuur nauwkeurig kan registreren.

Zie Waar je de thermostaat kunt neerzetten voor volledige informatie over waar je de thermostaat het beste kunt neerzetten.

Verplaats je thermostaat alleen als dit nodig is

Verplaats je thermostaat alleen als dit nodig is >

Je Nest-thermostaat raakt gewend aan de temperatuur en het activiteitsniveau op een bepaalde plaats. Als je hem naar een nieuwe plek of naar een andere kamer verplaatst, werkt hij daardoor misschien niet zoals je verwacht. Je thermostaat dichter bij de rand van een tafel plaatsen is prima, maar als je de standaard op een heel andere plaats in de kamer zet, kan de thermostaat in de war raken.

Het kan ook nodig zijn de thermostaat te verplaatsen als je de kamer anders hebt ingericht of als er problemen zijn met de communicatie met de Heat Link of met de wifi-internetverbinding in je huis.

Als je de thermostaat verplaatst

1. Zorg ervoor dat de nieuwe locatie voldoet aan de criteria voor waar je de Nest-standaard kunt neerzetten.
  2. Update de locatienaam via de Nest-app, zodat deze voor jou en anderen makkelijk te herkennen is.
  3. Als de wifi- of Heat Link-verbinding van je thermostaat niet sterk genoeg is op de nieuwe locatie, zie je een foutmelding op je thermostaat en in de app. Zet de thermostaat dichter bij de Heat Link (maximaal 30 meter uit elkaar) of je wifi-router. Controleer of er sprake is van een draadloze storing.

Een standaard of kabel vervangen

Opmerking: Nest kan niet garanderen dat accessoires van derden met je Nest-producten werken.

• De standaard van de Nest Thermostat E heeft een geïntegreerde voedingskabel die niet afzonderlijk kan worden vervangen. Als de voedingsadapter van je Nest Thermostat kwijt of beschadigd is, kun je een USB-oplader voor mobiele telefoons of tablets gebruiken die ten minste 5 volt gelijkstroom bij 5 watt levert.
  • Als je thermostaat nog onder de garantie valt, neem je contact op met ons supportteam om te kijken of vervanging mogelijk is.