Wifi- en verbindingsproblemen oplossen voor Nest-producten

Als je geen Nest-producten aan je account kunt toevoegen of als je Nest-producten offline zijn in de app, vind je in dit artikel de benodigde stappen om het probleem op te lossen.

Je Nest-producten proberen regelmatig automatisch opnieuw verbinding te maken met je netwerk. Als een Nest-product langere tijd offline is geweest in de app, kan het niet zelf opnieuw verbinding maken met het wifi-netwerk in huis.

Belangrijk: Als je Nest-product offline is, kan het geen signaal ontvangen. Je moet het probleem zelf oplossen om het apparaat weer online te krijgen.

Kijk hieronder voor hulp bij enkele veelvoorkomende wifi- en verbindingsproblemen:

Nieuwe router of nieuw wifi-wachtwoord
connection icon

Nieuwe router, ander wifi-wachtwoord, nieuwe netwerknaam of andere gewijzigde instellingen

Je ziet misschien het volgende:

• Een Offline-icoon voor je huis all products offline in de Home- of Nest-app
  • Het woord Offline onder het icoon van je huis in de Home- of Nest-app
  • Het woord Offline onder al je Nest-producten in de Home- of Nest-app

De wifi-instellingen van de Nest-thermostaat updaten

De wifi-instellingen van Nest-camera's en de Nest Hello updaten

De wifi-instellingen van de Nest Protect updaten

De wifi-instellingen van de Nest Connect updaten

De wifi-instellingen van het Nest × Yale slot updaten

De wifi-instellingen van Nest Secure updaten, inclusief de Nest Guard en Nest Detect

Thermostaten

Nest Thermostat device

Offline in de app

Je ziet misschien het volgende:

• Je thermostaat is offline in de app
  • 'Wifi-verbinding verbroken', 'Niet verbonden' of een vergelijkbaar bericht op de thermostaat
  • Je kunt je thermostaat misschien ook niet bedienen met de app

Problemen oplossen als de thermostaat offline is

Kan geen verbinding maken met de app

Je ziet misschien het volgende:

• Het bericht 'Kan geen verbinding maken' of 'Er is iets misgegaan' in de app
  • Het bericht 'Kan geen verbinding maken' op je thermostaat
  • Een draaiend icoon Blue loading loop op je thermostaat

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-thermostaat aan de app

Problemen met de wifi-verbinding oplossen

Je kunt je thermostaat niet toevoegen aan de app

Je ziet misschien het volgende:

• Een foutmelding over de toegangscode op je thermostaat
  • Een draaiende blauwe ring Blue loading loop op je thermostaat

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-thermostaat aan de app

Nest Secure

Nest Detect image

De Nest Detect is offline in de Nest-app

Dit betekent dat je Nest Detect al aan de app toegevoegd is maar offline is gegaan.

Problemen oplossen als de Nest Detect offline is

De Nest Detect kan niet worden gekoppeld

Je ziet misschien het volgende:

• Een koppelingsfoutcode, zoals 030

Dit betekent dat je de Nest Detect niet kunt toevoegen aan de app.

Fouten met de Nest Detect oplossen

nest guard image

De Nest Guard is offline in de Nest-app

Dit betekent dat je Nest Guard al is toegevoegd aan de app maar offline is gegaan.

Problemen oplossen als de Nest Guard offline is

De Nest Guard kan niet worden gekoppeld

Je ziet misschien het volgende:

• Een koppelingsfoutcode, zoals 030

Dit betekent dat je de Nest Guard niet kunt toevoegen aan de app.

Fouten met de Nest Guard oplossen

Camera's en deurbel

Cam IQ outdoor image

Je camera of deurbel is offline in de Home- of Nest-app

Je ziet misschien het volgende:

• Het woord Offline onder je camera of deurbel in de app
  • Geen live video
  • Ontbrekende informatie in de videogeschiedenis met de melding dat je camera uitstond of offline was

Problemen oplossen als de Nest-camera of -deurbel offline is

Je kunt je camera of deurbel niet toevoegen aan de Home- of Nest-app

Je ziet misschien het volgende:

• Een C-fout, zoals C-380, als je de Nest-camera of -deurbel aan de app probeert toe te voegen

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest-camera of -deurbel aan de app

Nest x Yale slot

Next x Yale image

Het Nest x Yale slot is offline in de Nest-app

Je ziet misschien het volgende:

• Het woord Offline onder je slot in de app
  • Ontbrekende informatie in de geschiedenis van je slot

Je kunt het slot misschien ook niet meer vergrendelen of ontgrendelen in de app.

Problemen oplossen als het Nest x Yale slot offline is

Problemen met het toevoegen aan de Nest-app

Je ziet misschien het volgende:

• Je kunt je Nest x Yale slot niet toevoegen aan de app
  • Een foutmelding, zoals kan geen verbinding maken met het slot

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest x Yale slot aan de app

Nest Connect

connect image

De Nest Connect is offline in de Nest-app

Je ziet misschien het volgende:

• Andere producten die je Connect gebruiken worden in de app als offline weergegeven

Problemen oplossen als de Nest Connect offline is

Je kunt je Nest Connect niet toevoegen aan de Nest-app

Volg de aanwijzingen hieronder om te checken of je Connect niet al is toegevoegd:

1. Open de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen  in het startscherm van de app.
  3. Scroll omlaag en kijk of je de Nest Connect al hebt toegevoegd in je account.

Als je Connect nog niet is toegevoegd in je account, probeer je de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Start je telefoon opnieuw op voordat je de Connect weer toevoegt.
  2. Zorg dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als waarmee je de Connect wilt verbinden.
  3. Als je andere Nest-producten hebt die al aan hetzelfde Nest-huis zijn toegevoegd, zorg dan dat deze in de buurt zijn zodat ze je kunnen helpen met het verbinden van je Connect.
  4. Plaats de Connect dichter bij de wifi-router terwijl je het apparaat probeert te koppelen.
  5. Als je wifi-extenders gebruikt, zet je ze uit terwijl je de Connect koppelt.

Nest Protect

Nest Protect 2 image

De Nest Protect is offline

Je ziet misschien het volgende:

• Het woord Offline onder je Protect in de app
  • Ontbrekende informatie in de geschiedenis van je Protect

Problemen oplossen als de Nest Protect offline is

Je kunt je Nest Protect niet toevoegen aan de app

Je ziet misschien het volgende:

• Een P-fout, zoals P-008, als je de Nest Protect aan de app probeert toe te voegen

Problemen oplossen met het verbinden van een Nest Protect met de app

Nest-temperatuursensor

Temperature sensor image

De Nest-temperatuursensor is offline

Je ziet misschien het volgende:

• Je sensor is offline in de app
  • Je sensor kan niet worden geselecteerd in de Nest-app
  • Je thermostaat gebruikt de sensor niet op het moment dat je dat zou verwachten

Problemen oplossen als de sensor offline is

Je kunt je Nest-temperatuursensor niet toevoegen aan de app

Je ziet misschien het volgende:

• Een fout als je de sensor aan de app probeert toe te voegen
Problemen oplossen met het toevoegen van een sensor aan de app

Het hele Nest-huis

Het hele Nest-huis is offline

Als alle Nest-producten in je huis offline zijn, heeft het hele Nest-huis geen verbinding meer.

Als je maar 1 Nest-product hebt, selecteer je hierboven je product en probeer je eerst daar het probleem op te lossen. Lukt dat niet? Richt je dan op je hele Nest-huis.

Als je meerdere Nest-producten hebt die allemaal offline zijn, start je de router opnieuw op. Bekijk de gebruikershandleiding om te zien hoe je de router opnieuw opstart.

Hieronder staan nog een paar stappen die je kunt uitvoeren om je Nest-huis weer online te krijgen:

1. Ga na of er een stroomstoring is

Als je thuis bent, heb je het uiteraard wel gemerkt als de stroom is uitgevallen. Maar ben je weg, dan heb je dat misschien helemaal niet door. Als er geen stroom is, werkt het wifi-netwerk in huis ook niet en worden al je Nest-producten als offline in de Nest-app weergegeven. Neem contact op met je energieleverancier om erachter te komen of er een storing in jouw regio is.

In het geval van een stroomstoring zit er niets anders op dan te wachten tot er weer stroom is, zodat je Nest-producten weer verbinding met internet kunnen maken.

2. Check de versie van de app

Zorg dat je de nieuwste versie van de app op je telefoon of tablet hebt.

Ga om dit te checken naar de Apple App Store of de Google Play Store en zoek naar de Home-app of Nest-app. Op de app-pagina lees je of er een update is die je kunt installeren.

Het kan ook een goed idee zijn om automatische updates aan te zetten. Op die manier hoef je niet handmatig te controleren op updates.

3. Ga na of je internetprovider een storing heeft

Als je provider een storing heeft, kunnen je Nest-producten geen verbinding met internet maken, zelfs als je wifi-netwerk het wel gewoon doet.

1. Ga op een computer, telefoon of tablet die verbonden is met je wifi-netwerk naar nest.com om te checken of de verbinding goed werkt. Let erop dat je niet per ongeluk je mobiele dataverbinding gebruikt om dit te testen.

Tip: Zet je mobiele apparaat in de vliegtuigmodus en zet daarna wifi aan om te zorgen dat je niet je mobiele data gebruikt.

1. Als je met een ander wifi-apparaat ook geen verbinding kunt maken, vraag je je internetprovider of er een storing bij jou in de buurt is. Is dat inderdaad het geval, dan komen je Nest-producten automatisch weer online nadat de storing is verholpen.
  2. Als je wel op internet kunt met een ander wifi-apparaat, dan ligt het probleem niet bij je internetprovider. Check de instellingen op de router om er zeker van te zijn dat deze werkt met Nest-producten. Mogelijk zijn de instellingen gewijzigd of heeft de router een software-update gedownload.

Aanbevolen instellingen voor wifi-routers

4. Check de status van de Nest-service

Kijk hier om de status van de Nest-service te checken. Als de Nest-service onbereikbaar is, worden je Nest-producten misschien als offline weergegeven. Wacht tot de Nest-service weer bereikbaar is om te zien of je Nest-producten weer online komen.

5. Probeer het probleem met elk product afzonderlijk op te lossen

Is het probleem met deze stappen niet opgelost? Selecteer dan de Nest-producten hierboven om de aanbevolen stappen voor elk product afzonderlijk uit te voeren.