Activiteitszones instellen en gebruiken

Activiteitszones zijn een functie van de Nest Cam (batterij), de Nest Doorbell (batterij) en de Nest Cam (netvoeding). Voor alle andere camera's zijn activiteitszones beschikbaar als je een proefperiode of betaald abonnement op Nest Aware hebt.

Je kunt aangepaste activiteitszones voor je camera of deurbel maken voor verschillende typen activiteiten waarover je meldingen wilt krijgen. Gebruik de app om een zone rond een bepaald gebied in het beeld van je camera te tekenen. Maak bijvoorbeeld een zone rond een deur als je een melding wilt krijgen als iemand erdoorheen loopt. Als er iemand door de activiteitszone voor de deur loopt, wordt er ook een gebeurtenis gemaakt in de tijdlijn van je videogeschiedenis.

Met activiteitszones kun je:

• Maximaal 4 zones per camera bewaken.
  • Elke zone een eigen vorm, grootte, kleur en naam geven.
  • Specifieke persoonsmeldingen en andere bewegingsmeldingen krijgen als er activiteit in een zone is. Als je een Nest Doorbell hebt, kun je ook pakketmeldingen krijgen.
  • Meldingen krijgen met de naam van de zone, zodat je precies weet waar iets gebeurd is.
  • Een zone instellen waarvoor je juist geen activiteitsmeldingen wilt hebben, terwijl je wel meldingen over activiteit in de rest van de kamer wilt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een raam aan een drukke straat.
  • De activiteiten in de verschillende zones makkelijk terugvinden aan de hand van de markeringen die op de tijdlijn van je videogeschiedenis zijn geplaatst.

Activiteitszones hebben geen invloed op wat je camera waarneemt

Ook nadat je activiteitszones hebt ingesteld, blijft de camera het hele beeld streamen en opslaan in je videogeschiedenis. De videobeelden blijven dus hetzelfde, of je nu wel of geen activiteitszones hebt.

Gebruik je wel activiteitszones, dan krijg je meldingen over beweging in bepaalde gebieden in het gezichtsveld van de camera en kun je ook de activiteit in het verleden controleren.

How to set up Activity Zones for Nest Aware cameras

Activiteitszones maken en gebruiken op een telefoon

Een nieuwe activiteitszone maken

Home-app

Opmerking: Als je in de Home-app geen optie krijgt om activiteitszones te maken, volg je de instructies voor de Nest-app hieronder.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Selecteer de camera waarvoor je een activiteitszone wilt maken.
  4. Tik op Meer More menu Instellingen Gebeurtenissen  Zichtbare gebeurtenissen.
  5. Kies + Zone toevoegen. De nieuwe zone verschijnt in het midden van de cameraweergave.
  6. Wijzig de vorm van de zone om vast te leggen wat je wilt.
    • Draai je telefoon naar de liggende stand om het beeld van de camera op volledig scherm weer te geven. Zorg dat schermrotatie aanstaat op je telefoon.
    • Tik in de zone en sleep deze naar de juiste plaats.
    • Tik op een van de 8 punten op de randen van de zone en sleep om de vorm aan te passen.
  7. Wil je de kleur van de activiteitszone veranderen? Tik dan op Zonekleur. Je kunt kiezen uit 4 kleuren.
  8. Tik onder de cameraweergave op de zonenaam om je zone een beschrijvende naam te geven.
  9. Onder Gebeurtenisgeschiedenis kun je kiezen welke typen gebeurtenissen je in die zone wilt registreren en welke meldingen je wilt krijgen.

Nest-app

1. Selecteer de camera waarvoor je een activiteitszone wilt maken.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer ActiviteitszonesOpmerking: Je kunt alleen activiteitszones maken als je een abonnement op Nest Aware hebt. Anders zie je de optie voor activiteitszones niet.

4. Tik op Zone maken Plus icon. De nieuwe zone verschijnt in het midden van het scherm.
  5. Draai je telefoon naar de liggende stand om het beeld van de camera op volledig scherm weer te geven. Hiervoor moet schermrotatie op je telefoon aanstaan.
  6. Tik in de zone en sleep deze naar de juiste plaats.
  7. Tik op een van de 8 punten op de randen van de zone en sleep om de vorm aan te passen.
  8. Tik onderaan het scherm op een van de gekleurde cirkels om de kleur van een activiteitszone te wijzigen. Je kunt kiezen uit 4 kleuren.
  9. Tik bovenaan het scherm op het potloodje Pencil icon om je zone een beschrijvende naam te geven. Tik op het vinkje app confirm icon om de zonenaam op te slaan.
  10. Tik op het vinkje app confirm icon om de zone op te slaan.

Nadat je een zone hebt gemaakt

Gebeurtenissen die plaatsvinden in een activiteitszone, krijgen een kleurcode die overeenkomt met de zone, ook als ze plaatsvonden voordat je de zone had gemaakt.

Een activiteitszone bewerken

Home-app

Opmerking: Als je in de Home-app geen optie krijgt om activiteitszones te maken, volg je de instructies voor de Nest-app hieronder.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Selecteer de camera waarvoor je een activiteitszone wilt maken.
  4. Tik op Meer More menu Instellingen Gebeurtenissen  Zichtbare gebeurtenissen.
  5. Update de zone met de wijzigingen die je wilt aanbrengen. De app slaat je wijzigingen automatisch op.

Nest-app

1. Selecteer de camera met de activiteitszone die je wilt bewerken.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer Activiteitszones.
  4. Selecteer de zone die je wilt bewerken.
  5. Je kunt de zone naar wens wijzigen. Je kunt de grootte, vorm, kleur en naam veranderen, precies zoals je ook bij een nieuwe activiteitszone zou doen.
  6. Tik op het vinkje app confirm icon om op te slaan. Als je van gedachten verandert, tik je linksboven op Annuleren app cancel icon.

Een activiteitszone verwijderen

Als je een activiteitszone verwijdert, worden de beelden niet uit je videogeschiedenis verwijderd. De markeringen op de tijdlijn die aangeven wanneer de camera activiteit in die zone heeft waargenomen, worden wel verwijderd.

Home-app

Opmerking: Als je in de Home-app geen optie krijgt om activiteitszones te maken, volg je de instructies voor de Nest-app hieronder.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Selecteer de camera waarvoor je een activiteitszone wilt maken.
  4. Tik op Meer More menu Instellingen Gebeurtenissen  Zichtbare gebeurtenissen.
  5. Selecteer de zone die je wilt verwijderen.
  6. Scroll omlaag op het scherm en tik op Zone verwijderen.

Nest-app

1. Selecteer de camera waarvoor je een activiteitszone wilt verwijderen.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer Activiteitszones.
  4. Selecteer de zone die je wilt verwijderen.
  5. Tik rechtsonder in het scherm op Verwijderen nest cam trash clip . Bevestig dat je de zone wilt verwijderen.

Activiteitszones maken en gebruiken op een computer

Opmerking: Je kunt alleen activiteitszones maken en bewerken op een computer als je de camera of deurbel hebt ingesteld met de Nest-app.

Met een paar muisklikken kun je een activiteitszone maken voor een gebied dat je wat beter in de gaten wilt houden. Ook kun je makkelijk bestaande activiteitszones bewerken of verwijderen.

Een nieuwe activiteitszone maken

1. Log in bij de Nest-app in een webbrowser.
  2. Selecteer de camera waarvoor je een activiteitszone wilt maken.
  3. Selecteer rechtsonder Activiteitszones . Als het icoon Activiteitszones er niet staat, maak je het browservenster groter. Opmerking: Je kunt alleen activiteitszones maken als je een abonnement op Nest Aware hebt. Anders zie je de optie voor activiteitszones niet.

4. Selecteer Maken. De nieuwe zone verschijnt in het midden van het scherm.

Een activiteitszone verplaatsen en de vorm aanpassen

Je kunt een activiteitszone verplaatsen en de vorm aanpassen aan elk gebied of object dat je in de gaten wilt houden.

1. Klik in de zone en sleep deze naar de juiste plaats.
  2. Klik op een van de 8 punten op de randen van de zone
    en sleep om de vorm aan te passen.
  3. Klik linksonder in het scherm op de gekleurde cirkel om de kleur van de activiteitszone te wijzigen. Je kunt kiezen uit 4 kleuren.
  4. Nu de activiteitszone de gewenste vorm en kleur heeft,
    moet je nog een duidelijke naam aan de zone geven. Typ de naam in het vak linksonder in je browser.
  5. Selecteer Klaar om de nieuwe activiteitszone op te slaan.
activity zone colors

Meldingen voor je activiteitszones krijgen

Als je activiteitszones instelt, heeft dit geen invloed op de beelden die de camera streamt. De meldingen die je krijgt, zijn wel relevanter omdat ze aangeven waar de beweging is opgemerkt.

Als je al een zone hebt ingesteld, kun je de Nest-app gebruiken om aan te geven of je wel of niet meldingen wilt krijgen over beweging in die zone.

1. Ga naar de videostream van de camera in de Nest-app.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer Meldingen.
  4. Als je meldingen wilt krijgen over de zone, tik je op de naam van de zone en selecteer je Mensen, Alle andere bewegingen of beide. Als je een deurbel hebt, kun je ook Pakketten selecteren. Je krijgt dan een melding als er een pakket in beeld wordt bezorgd of afgehaald.

Opmerking: Heb je Mensen geselecteerd, dan krijg je ook een melding als maar een deel van een persoon in beeld is, zoals een arm.

Je kunt de meldingen ook personaliseren in de Home-app.

Pas de Activiteit van de Home-app aan zodat alleen de gewenste gebeurtenissen worden getoond.

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Activiteit .
  3. Tik bovenaan op Filter.
  4. Selecteer de gewenste gebeurtenissen en apparaten en dan tik op Resultaten tonen.

Als je e-mails of pushmeldingen voor de camera hebt aangezet, wordt er ook een momentopname meegestuurd van wat de camera zag toen deze de melding verstuurde.

Een activiteitszone bewerken

1. Gebruik een webbrowser om in te loggen op je account op home.nest.com.
  2. Klik rechtsonder in het scherm op Activiteitszones .
  3. Selecteer de zone die je wilt bewerken.
  4. Je kunt de zone naar wens wijzigen. Je kunt de grootte, vorm, kleur en naam veranderen, precies zoals je ook bij een nieuwe activiteitszone zou doen.
  5. Klik op Klaar als je klaar bent.
Select current zone or add a new zone screen

Een activiteitszone verwijderen

Als je een activiteitszone verwijdert, worden de beelden niet uit je videogeschiedenis verwijderd. De markeringen op de tijdlijn die aangeven wanneer de camera activiteit in die zone heeft waargenomen, worden wel verwijderd.

1. Gebruik een webbrowser om in te loggen op je account op home.nest.com.
  2. Selecteer de camera met de activiteitszone die je wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsonder op Activiteitszones .
  4. Selecteer de zone die je wilt verwijderen.
  5. Klik op de rode knop Verwijderen.

Activiteitszones controleren

Als de camera activiteit waarneemt in een zone die je hebt gemaakt, wordt er een markering op de tijdlijn gezet om dat aan te geven. Je hoeft alleen maar door de tijdlijn te scrollen en op de stippen en strepen te letten die activiteit aangeven. De kleur hiervan komt overeen met de kleur van je activiteitszones. Tik op een stip of streep om de opgenomen video te checken.

Tips om activiteitszones in te stellen

Maak kleine zones

Een grote activiteitszone legt meer activiteit vast. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner en preciezer de activiteitszone is, hoe nauwkeuriger de meldingen van de camera zijn.

Als de zone te groot is, kunnen objecten die zich niet in de zone bevinden, een zone-opname of -melding activeren.

Soms moet je even met de grootte en plaatsing van een activiteitszone experimenteren om het gewenste resultaat te krijgen.

Zorg dat zones elkaar niet overlappen

Als je 2 of meer activiteitszones hebt ingesteld die elkaar overlappen, krijg je alleen een melding voor de zone waarin de activiteit het eerst wordt waargenomen. Vindt de activiteit tegelijkertijd plaats in 2 of meer activiteitszones, dan krijg je ook maar een melding voor een van de zones.