Meer informatie over Stoomcontrole en hoe je instellingen kunt wijzigen

De meeste rookmelders kunnen geen verschil waarnemen tussen stoom uit de douche of rook van brand, dus wordt bij beide situaties dezelfde actie ondernomen. We wisten dat we dat beter konden doen met de Nest Protect.

Hoe Stoomcontrole werkt

Voor de ontwikkeling van Stoomcontrole heeft Nest zowel in het laboratorium als in huishoudelijke setting incidenten getest en geregistreerd waarbij een alarm werd veroorzaakt door stoom. Na het meten van de verschillen tussen incidenten veroorzaakt door stoom en door brand of rook, hebben we een software-algoritme ontwikkeld. Hiermee kunnen stoomgerelateerde gebeurtenissen worden waargenomen zodat een vals alarm minder vaak voorkomt, terwijl dezelfde gevoeligheid voor brand en rook behouden blijft.

We hebben vastgesteld dat Stoomcontrole het aantal keren dat een vals alarm vanwege stoom afgaat op de Nest Protect met meer dan de helft kan verminderen.* Soms is het gewoon slimmer om te zwijgen.

Meer informatie in de whitepaper over Stoomcontrole (in het Engels)

Met Stoomcontrole worden niet alle stoomgerelateerde alarmen voorkomen. Als de stoom vergelijkbaar is met echte rook of brand, zelfs wanneer de gebeurtenis wordt veroorzaakt door pure stoom, gaat het alarm af. Wanneer dit gebeurt, moet je ervoor zorgen dat er geen stoom meer wordt geproduceerd en de kamer luchten zodat de Nest Protect niet meer afgaat.

Op de meeste dagen merk je niet eens dat Stoomcontrole werkt. Je merkt alleen dat je rustiger kunt douchen.

Stoomcontrole-instellingen wijzigen

Stoomcontrole staat standaard aan, maar je kunt Stoomcontrole op elk moment aan- of uitzetten.

1. Selecteer in de app de Nest Protect die je wilt wijzigen.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Nest Sense en zet Stoomcontrole aan of uit.

Hierna kan het tot 24 uur duren voordat de instellingen op je Nest Protect zijn geüpdatet.

*Gebaseerd op interne tests en gegevens van Nest