Meer informatie over de draadloze onderlinge verbinding

Met de draadloze onderlinge verbinding kunnen alle Google Nest Protects met elkaar communiceren en je tijdens een waarschuwing of noodalarm laten weten wat er aan de hand is in de rest van je huis. Als een van de Nest Protects rook of koolmonoxide detecteert, laten alle onderling verbonden Nest Protects een alarmsignaal horen.

Als er bijvoorbeeld rook in de slaapkamer is, laten alle Nest Protects in je huis je weten dat er rook in de slaapkamer is en worden alle alarmen ingeschakeld. Alle Protects die je hebt geïnstalleerd in andere delen van je huis, zoals je keuken of woonkamer, laten een gesproken bericht en het alarm horen.

Meer informatie over de voordelen van onderling verbonden rook- en koolmonoxidemelders >

Hoe de Nest Protects verbinding maken met elkaar

Rookmelders die op een traditionele manier met elkaar zijn verbonden, vereisen vaste bedrading. De kosten van de installatie kunnen behoorlijk oplopen. Dat kan makkelijker: de Nest Protects zijn allemaal draadloos met elkaar verbonden, ongeacht of je Nest Protects (Bedraad 230 V) of Nest Protects (Batterij) hebt.

Nest Protects zijn draadloos met elkaar verbonden met een door Nest ontwikkeld protocol dat Weave heet en dat gebruikmaakt van de wifi-standaarden 802.15.4 en 802.11b/g/n. Beide verbindingen worden gebruikt om te zorgen voor een betrouwbare, flexibele, veilige en energiezuinige communicatie tussen Protects. Hierdoor kunnen meerdere Protects met elkaar verbonden blijven, zelfs als de verbinding met het wifi-netwerk in je huis wordt verbroken.

Wat Weave betekent voor de Nest Protect

Je kunt het protocol 802.11b/g/n zien als de verbinding die met de buitenwereld communiceert en bepaalde taken uitvoert, zoals je Nest Protect-software automatisch updaten en mobiele meldingen op je telefoon ontvangen.

Weave zorgt dat Nest Protects ook zonder actieve wifi-verbinding veilig en betrouwbaar met elkaar verbonden blijven. Dit betekent dat je rook- en koolmonoxidemelders met elkaar blijven communiceren en je laten weten wat er aan de hand is in de rest van het huis wanneer rook of koolmonoxide is gedetecteerd, zelfs als de wifi uitvalt.

Wanneer werkt draadloze onderlinge verbinding?

• Nest Protects moeten zijn ingesteld en verbonden met de app om ze onderling te verbinden.
    Een Nest Protect instellen met de app >
  • Al je Nest Protects blijven met elkaar verbonden, zelfs als je wifi-netwerk uitvalt. Nest Protects maken geen gebruik van wifi voor onderlinge verbinding. In plaats daarvan gebruiken ze Thread. Als de wifi uitvalt, kun je echter geen meldingen meer ontvangen, statussen bekijken of instellingen updaten in de app.
  • De Nest Protect (Netvoeding 230 V) en de Nest Protect (Batterij) zijn compatibel en kunnen onderling worden verbonden.
  • Al je Nest Protects kunnen met elkaar communiceren zolang ze binnenshuis binnen een straal van 15 meter van elkaar zijn. Installeer meer Nest Protects als er draadloze storing is of je problemen hebt met het bereik.

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

Wanneer werkt de draadloze onderlinge verbinding niet?

• De Nest Protect kan niet communiceren of verbonden worden met rook- of koolmonoxidemelders van andere fabrikanten.
  • De Nest Protect is niet ontworpen om buitenshuis te worden gebruikt en werkt niet tussen gebouwen.
  • Metalen deuren kunnen het draadloze signaal verstoren. Zorg dat je je Protects test met de metalen deuren open en dicht om te bepalen of er sprake is van een verstoring.
  • Sommige kenmerken van een huis kunnen het bereik van de Protects verminderen, zoals het aantal verdiepingen, het aantal/de grootte van de kamers, het soort bouwmateriaal, verlaagde plafonds, leidingen, grote metalen apparaten en metalen steunbalken. Dit soort storing kan worden omzeild door meer Nest Protects toe te voegen die de signalen draadloos rond obstakels kunnen leiden.
    Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

Controleren of je Nest Protects met elkaar verbonden zijn

Je kunt in de Nest-app controleren of al je Nest Protects online zijn. Voer een handmatige test uit door op de grote knop Nest van een gekoppelde Nest Protect te drukken om te controleren of de draadloze onderlinge verbinding werkt. Controleer vervolgens of alle andere Nest Protects reageren met een testalarmsignaal en het spraakbericht 'Alles is in orde'. Lees het onderstaande artikel voor meer informatie en om problemen op te lossen.

Meer informatie over Veiligheidscontrole >

Opmerking: Het kan enkele seconden duren voordat een Let op-melding, een Noodalarm of een handmatige test van de ene Nest Protect naar andere Nest Protects wordt gecommuniceerd. Als je een alarm afzet, duurt het ook even voordat alle andere Nest Protects in huis stil zijn.