Montering og konfiguration af Nest × Yale-lås

Nest × Yale-låsen opretter forbindelse til dit Wi-Fi-netværk og Nest-appen via Nest Connect. Følg vejledningen nedenfor for at montere og konfigurere din lås. Oversigtsvideo: Monter og konfigurer Nest × Yale-låsen

Bemærk! Google Nest × Yale-låsen kan monteres på de fleste almindelige døre. Din dør skal dog opfylde visse størrelseskrav. Når du har fjernet din nuværende lås og monteret Nest × Yale-låsen, skal du teste og kalibrere den. Forbind derefter låsen til Nest-appen, så du kan styre den med din telefon.

Nest × Yale-låsen kræver præcis tilpasning under monteringen for at kunne samle delene med døren og hinanden. Trinene er forholdsvis enkle, men du skal være opmærksom på detaljerne.

Værd at vide, inden du går i gang

• Tjek, at din dør opfylder følgende krav (det gør de fleste almindelige døre). Du kan bruge den skabelon, der følger med i monteringsvejledningen, eller et målebånd.
    • Dørens tykkelse skal være én af følgende:
      • 3,49 centimeter
      • 4,44 centimeter
      • 5,08 til 5,71 centimeter
  • Låsehullets midte er enten 6,03 eller 6,98 centimeter fra kanten af døren.

Bemærk! Hvis låsehullet til din dør ikke har disse specifikationer, kan du bore hullerne igen, efter du har fjernet din nuværende lås. Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

• Sørg for at have din gamle lås ved hånden, hvis du skulle få brug for den. Nest × Yale-låsen fungerer på de fleste almindelige døre. Hvis der opstår et problem, kan du montere din gamle lås igen og få hjælp til monteringen. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.
  • Monter ikke batterierne, før du er blevet bedt om det i forbindelse med monteringsvejledningen. Hvis du gør det, kan låsen ikke kalibrere sig selv på korrekt vis og kan få problemer med at låse.
  • Monter Nest × Yale-låseblikket, der følger med din lås. Hvis du ikke gør det, kan din lås sætte sig fast. Selvom dit nuværende låseblik kan ligne Nest x Yale-låseblikket, er Yale-låseblikket designet til at passe præcist til din nye lås.
  • Luk døren under testen af låsen som anvist. Hvis du ikke gør det, kan din lås komme til at kalibrere sig selv til døren og sidde fast. Du skal ikke bekymre dig om at blive låst ude under testen. Hvis din lås ikke kalibreres på korrekt vis, skulle døren gerne låse op af sig selv.

Du skal bruge følgende for at komme i gang

• Nest × Yale-lås
  • Monteringsskruer
  • 4 AA-batterier
  • Monteringsnøgle
  • Monteringsvejledning

Nest Yale lock parts for installation image

Monteringsvejledningen til din lås leveres med en skabelon til måling af døren. Du kan også bruge dit eget målebånd.

installation manual

Du skal også bruge:

1. Monter Nest x Yale-låsen

1. Fjern din gamle lås

Fjern den nuværende lås og det nuværende låseblik, hvis det er noget, du allerede har monteret på døren. Du skal muligvis bruge en anden skruetrækker eller skruenøgle for at tilpasse låsens hardware.

Bor låsehullerne igen, hvis det er nødvendigt.

Hvis låsehullets midte ikke er enten 6,03 eller 6,98 centimeter fra kanten af døren, skal du bore hullerne igen det rigtige sted.

Brug et fladbor på 6,03 centimeter og skabelonen fra monteringsvejledningen til at justere placeringen af hullerne. Du skal muligvis også bruge en mejsel til at justere placeringen for låseblikket.

Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

Sørg for at have din gamle lås ved hånden.

Nest × Yale-låsen fungerer på de fleste almindelige døre. Hvis der opstår et problem, kan du altid montere din gamle lås igen og få hjælp til monteringen. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.

2. Monter rigellåsen

Screwing backplate into place
  1. Inden du monterer rigellåsen på din dør, skal du justere længden, så den passer til døren, og sørge for, at rigellåsen er trukket tilbage.
  2. Tryk rigellåsen ind i døren som vist på billedet. Brug derefter to af de skruer, der følger med, til at fastgøre den.

Vigtigt! Hvis du bruger en boremaskine, skal du bruge den på den laveste indstilling for at undgå at fjerne skruegængerne.

3. Monter låseblikket

Screwing lock into place image

Vigtigt! Du skal montere det nye låseblik, der følger med din lås, også selvom det ligner dit nuværende låseblik. Hvis du ikke gør det, kan din lås sætte sig fast.

Fjern dit nuværende låseblik, og monter det låseblik, der følger med din lås, i dørkarmen.

Sørg for, at hullet i låseblikket passer med låsens rigellås, før du monterer den. Hvis ikke, skal du justere udformningen til låseblikket med en mejsel.

Bemærk! Du kan enten bruge de korte skruer for at gøre monteringen nemmere med en skruetrækker, eller du kan bruge lange skruer for at sikre monteringen yderligere.

4. Monter nummertastaturet uden for døren

Nest x Yale Lock press fit keypad

Vigtigt! Tjek, at rigellåsen er trukket helt tilbage, og at låsehullet er vandret, før du fortsætter.

1. Før kablet gennem låsehullet.
  2. Tryk for at fastgøre nummertastaturet i hullet. Det skulle gerne holde sig selv på plads.

5. Monter monteringspladen

1. Fjern monteringspladen fra bagsiden af låsen.

Nest Yale Lock pull off mounting plate

1. Indsæt den nøgle, der følger med, i hullet øverst på låsen, og tryk den ned. Hiv batteridækslet af.

Tip! Du kan bruge en tegnestift i stedet for nøglen.

Remove battery plate on table lock

1. Før kablet til låsen gennem hullet i monteringspladen, og tryk monteringspladestifterne gennem hullerne i rigellåsen.

cable through mounting plate

1. Brug de rigler, der har den rette længde til din dør, til at fastgøre monteringspladen.
  2. Inden du fastgør dem, skal du sørge for, at nummertastaturet og pladen er placeret vinkelret på døren. Du kan bruge et vaterpas, hvis det er nødvendigt.

6. Monter låsen

1. Sæt kablet i stikket på låsen. Den kan kun tilsluttes på én måde. Kig efter en lille fane for at justere den korrekt. Før derefter kablet bag kabelkrogene for at holde den på plads.

Nest plug the lock

Vigtigt! Sørg for, at låsens vridergreb peger lodret, og at rigellåsen er trukket helt tilbage, inden du fastgør låsen til pladen.

1. Før spindlen gennem hullet, og fastgør låsen på bunden af monteringspladen. Tryk låsen fast på pladen. Den skulle gerne klikke på plads.

Nest Yale Lock spindle through hole

1. Brug de to små sorte rigler til at skrue din lås fast på monteringspladen. Du kan finde hullerne til riglerne i låsens batterirum.

2. Test og konfigurer din lås

1. Test din lås

Test, at din lås fungerer med døren, både når den er åben og lukket.

thumb turn lock test

1. Når døren er åben:

• Drej vridergrebet, og sørg for, at rigellåsen er trukket helt frem.
  • Drej vridergrebet, så rigellåsen trækkes tilbage.
  1. Når døren er lukket:

• Drej vridergrebet for at låse døren.

Hvis du mærker modstand, eller rigellåsen ikke trækkes helt frem, skal du fjerne låsen og tjekke monteringen af rigellåsen og låsen.

2. Monter batterierne

1. Luk døren, inden du monterer batterierne.
    • Vigtigt! Lad døren være ulåst, mens du monterer batterierne. Hvis døren er låst, kan din lås muligvis ikke teste og kalibrere sig selv til døren på korrekt vis.
  2. Indsæt de AA-batterier, der følger med, i batterirummet. Låsen skulle gerne aktiveres og afspille Nest-hilsnen.
  3. Sæt ikke batteridækslet på endnu. Nest-appen kræver, at du scanner koden i batterirummet, når du opretter forbindelse.
Bemærk! Hvis din lås ikke kalibreres, skal du gendanne dens fabriksindstillinger og følge vejledningen for at fortsætte konfigurationen.

3. Opret en midlertidig adgangskode

1. Du kan aktivere din lås ved at holde håndfladen mod nummertastaturet eller trykke på Yale-logoet.
  2. Låsen skulle gerne fortælle dig, hvordan du opretter en midlertidig adgangskode til din lås, før du forbinder den til Nest-appen.
Bemærk! Når din lås er forbundet med Nest-appen, skal du oprette en ny adgangskode til låsen. Derefter har du ikke længere brug for denne adgangskode.

4. Kalibrer rigellåsen/låsen

Låsen beder dig om at lukke døren, så den kan kalibrere sig selv. Hvis låsen registrerer et problem (f.eks. at den sidder fast), skulle den gerne låse døren op igen automatisk.

3. Opret forbindelse mellem din lås og Nest-appen

1. Log ind på din konto

Hvis du er ny Nest-bruger, skal du gå til Apple App Store eller Google Play for at downloade Nest-appen og oprette en konto.

Hvis du allerede har et Nest-produkt, skal du logge ind på din konto i appen, hvis du ikke allerede er logget ind.

Bemærk! Hvis du har mere end ét hjem på din Nest-konto, skal du først tjekke, at du har valgt det Nest-hjem, hvor du vil montere kameraet. Tryk på menuen øverst til venstre på startskærmen for at skifte hjem.

2. Konfigurer Nest Connect

Din Nest × Yale-lås opretter ikke forbindelse direkte til Wi-Fi. Hvis du vil oprette forbindelse til internettet og føje den til Nest-appen, skal du først konfigurere din Nest Connect. Fortsæt derefter med at konfigurere din lås.

3. Scan QR-kode

QR code lock

Start med at åbne Nest-appen og derefter tryk på Settings [Indstillinger] ikon for Nest-indstillinger og derefter vælg Add product [Tilføj produkt].

1. Appen bør nu bede dig om at scanne QR-koden på dit produkt, så den ved, hvilken enhed du vil installere. Koden til Nest × Yale-låsen er i batterirummet.

2. Begynd med at holde telefonen omkring 30 cm fra koden, og bevæg den derefter langsomt tættere på. Koden behøver ikke fylde hele feltet i appen for at blive scannet.

Tip! Når du scanner koden, skal du sørge for, at belysningen er god, og at der ikke er nogen skygge, der dækker koden.

1. Hvis du stadig ikke kan scanne koden, skal du trykke på Continue Without Scanning [Fortsæt uden at scanne] og indtaste de tal, der står over QR-koden.

2. Når appen ved, hvilken enhed du prøver at installere, guider den dig gennem alle trinnene.

4. Forbind din lås til appen

1. Fortæl appen, hvor din lås er monteret. Appen bruger denne lokation, når den sender dig notifikationer, så vælg et sted, der giver mening.

2. Appen søger efter din Nest Connect.

3. Når appen finder den, skal du holde den hvide knap over låsens tommelfingerknap nede for at tilknytte din lås og Nest Connect.

Tip til fejlfinding: Hvis din lås ikke kan oprette forbindelse, skal du flytte din Connect tættere på din lås. Selv nogle få centimeter eller meter kan gøre en forskel.

5. Opret Nest-adgangskoder

Opret en Nest-adgangskode med appen. Denne adgangskode erstatter den masteradgangskode, du oprettede på låsen.

Appen bør nu spørge, om du vil oprette adgangskoder til andre brugere, der har adgang til dit Nest-hjem. Du kan også invitere nye personer til at dele adgangen, og du kan angive en tidsplan, der begrænser, hvornår en person kan komme ind i dit hjem.

Nu, hvor din lås er installeret og konfigureret, kan du komme godt i gang med at bruge din Nest × Yale-lås.