Konfigurer og tilslut Nest-kameraet

Start her, hvis du har et nyt Google Nest-kamera, eller hvis du har fjernet dit kamera fra appen og vil tilføje det igen.

Appen guider dig gennem konfigurationen. Appen er nødvendig for at oprette Wi-Fi-forbindelse på dit kamera og modtage videooptagelser, og du bør derfor altid bruge appen til at guide dig gennem konfigurationen og installationen.

Her er en kort vejledning til, hvordan du kommer godt i gang, samt nogle vigtige tips til fejlfinding.

Vigtigt! Knyt kameraet til appen, inden du installerer eller monterer det. Koden på kameraet skal scannes for at knytte det til appen.

1. Download den app, du skal bruge

Afhængigt af hvilken kameramodel du har, skal du enten bruge Google Home-appen eller Nest-appen til at konfigurere kameraet. Download den app, du skal bruge, i Apple App Store eller Google Play Butik.

Brug Google Home-appen til at konfigurere følgende Nest-kameraer:

• Nest Cam (med ledning)
  • Nest Cam med spotlys
  • Nest Cam (med batteri)

Brug Nest-appen til at konfigurere følgende Nest-kameraer:

• Nest Cam IQ Indoor
  • Nest Cam IQ Outdoor
  • Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor

2. Føj kameraet til appen ved hjælp af QR-koden

Vælg vejledningen, der passer til den app, du bruger til at konfigurere kameraet med.

Home-appen

1. Download Home-appen i Apple App Store eller Google Play Butik, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Åbn Google Home-appen Google Home-appen. Log ind med din Google-konto, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på Enheder Tilføj Google Nest- eller partnerenhed Google Nest or partner device.
  4. Vælg det hjem, du vil føje kameraet til, eller vælg Tilføj et andet hjem for at oprette et nyt. Tryk derefter på Næste.
  5. Appen vil nu søge efter enheder i nærheden. Når du bliver bedt om det, skal du vælge den kameramodel, du har, som den enhed, du vil konfigurere.
  6. Brug kameraet i din telefon til at scanne QR-koden på dit kamera. Du kan også trykke på Fortsæt uden at scanne og angive konfigurationskoden.
    Tip! Hvis du ikke ved, hvor konfigurationskoden er, kan du trykke på Find koden for at få hjælp.
  7. Appen guider dig gennem konfigurationen og installationen.

Nest-appen

Hvis du ikke har brugt Nest før

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du downloade Nest-appen fra Apple App Store eller Google Play.
  2. Åbn appen, og opret en konto.
  3. Tryk på Add [Tilføj] på appens startskærm.
  4. Scan QR-koden på bagsiden af kameraet. Du kan også trykke på Continue without scanning [Fortsæt uden at scanne] og indtaste tallene øverst i QR-koden.
  5. Appen guider dig gennem konfigurationen og installationen.

Hvis du allerede har en konto

1. Åbn Nest-appen Nest app.
    • Bemærk! Hvis du har mere end ét hjem på din Nest-konto, skal du først tjekke, at du har valgt det Nest-hjem, hvor du vil installere kameraet. Tryk på Menu [Menu] øverst til venstre på startskærmen for at skifte hjem.
  2. Tryk på Settings [Indstillinger] ikon for Nest-indstillinger øverst til højre på appens startskærm.
  3. Vælg Add product [Tilføj produkt] plus.
  4. Scan QR-koden på bagsiden af kameraet. Du kan også trykke på Continue without scanning [Fortsæt uden at scanne] og angive tallene øverst i QR-koden.
  5. Appen hjælper dig gennem konfigurationen og installationen.

Føj dit kamera til Home-appen efter konfigurationen

Efter konfigurationen i Nest-appen kan du føje dit Nest-kamera til dit hjem i Home-appen. Dette giver dig mulighed for at styre kameraet og andre kompatible forbundne enheder (f.eks. en smartpære eller Google-højttaler) på samme sted.

Konfigurer smartenheder i Google Home-appen

Bemærk! Hvis du allerede er logget ind i Nest-appen med en Google-konto, bør dit Nest-kamera og visse andre produkter i dit Nest-hjem også blive vist i dit hjem i Home-appen.

3. Få mere hjælp til konfiguration og installation

Find og ret problemer under konfigurationen

Under konfigurationen kan du bruge appen til at oprette Wi-Fi-forbindelse på kameraet, tilpasse indstillingerne, tjekke videokvaliteten og meget mere.

Hvis du oplever problemer, kan du prøve disse hurtige tips.

Hjælpemeddelelser og koder

Hvis der i appen vises en hjælpemeddelelse med koden, kan du få detaljeret hjælp til fejlfinding ved hjælp af vores interaktive fejlfindingsværktøj til Nest-kameraer og -dørklokker.

Bemærk! Det interaktive fejlfindingsværktøj anbefales kun, hvis du bruger Nest-appen til at konfigurere dit kamera.

Forbindelsesproblemer

Hvis du ikke kan finde dit Wi-Fi-netværk, eller hvis dit kamera har problemer med at oprette forbindelse til Wi-Fi, kan du prøve følgende for at løse problemet:

1. Vent et par minutter, og prøv derefter at oprette forbindelse til kameraet igen.
  2. Flyt kameraet tættere på din Wi-Fi-router for at forbedre signalet.
  3. Reducer trådløs interferens.
  4. Prøv at genstarte din router.
  5. Hvis du har et skjult Wi-Fi-netværk, skal du angive netværkets navn (SSID) manuelt.

Du kan få flere tips i artiklen om fejlfinding ved tilføjelse af Nest-kameraer i appen.

Strømproblemer

Følgende kan være tegn på, at dit kamera ikke modtager nok strøm:

• Kameraet tænder ikke.
  • Du får en meddelelse eller ser en status i appen, der fortæller dig, at der ikke er nok strøm.
  • Wi-Fi-forbindelsen og videokvaliteten kan også blive forringet, når der ikke er nok strøm.

Her er nogle ting, du kan gøre for at prøve at løse problemet:

• Hvis dit kamera bruger et kabel til at få strøm, skal du tjekke, at kablet og stikkontakten fungerer korrekt. Brug et andet kompatibelt kabel eller en anden stikkontakt til kameraet for at tjekke, om det virker.
  • Oplad kameraet, når batteriniveauet er lavt, hvis kameraet er batteridrevet. Sørg også for, at det sidder korrekt i holderen, når du monterer det igen.

Problemer med videokvaliteten

Hvis videoen fra kameraet er forsinket, er det som regel et tegn på, at Wi-Fi-forbindelsen er svag. Det kan også være et tegn på, at kameraet ikke får nok strøm. Prøv at løse problemet ved at gøre følgende:

• Flyt kameraet tættere på din Wi-Fi-router for at forbedre signalet.
  • Reducer trådløs interferens.
  • Tjek, at kablet og stikkontakten fungerer korrekt, hvis kameraet bruger et kabel til at få strøm. Brug et andet kompatibelt kabel eller en anden stikkontakt til kameraet for at tjekke, om det virker.
  • Oplad kameraet, når batteriniveauet er lavt, hvis kameraet er batteridrevet. Sørg også for, at det sidder korrekt i holderen, når du monterer det igen.

Hvis videoen fra kameraet er forvrænget, kan du prøve følgende for at løse problemet:

• Fjern støv fra kameraobjektivet.
  • Drej kameraet i en vinkel, hvor det ikke rammes direkte af solens stråler.
  • Placer kameraet et sted, hvor der er skygge, og hvor det er beskyttet mod ekstreme vejrforhold. Kameraer til udendørs brug er udviklet til at fungere uden for dit hjem, men meget høje eller lave temperaturer kan bl.a. påvirke videokvaliteten.

Du kan få flere tips i vores artikel om fejlfinding af videoforvrængning for Nest-kameraer.

Få mere hjælp til installation

I appen får du en grundlæggende installationsvejledning i at montere eller installere dit Nest-kamera. Hvis du har brug for flere tips til dit kamera, kan du få en detaljeret vejledning ved at vælge kameraet nedenfor.

Nest Cam med spotlys

Nest Cam (med ledning) Nest Cam (med batteri)
Cam IQ image camera indoor with stand
Nest Cam IQ Indoor Nest Cam Indoor
Cam IQ outdoor image Nest cam side view
Nest Cam IQ Outdoor Nest Cam Outdoor

4. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger kameraet

I vores artikel om, hvordan du kommer godt i gang med at bruge dit Nest-kamera, har vi udvalgt de vigtigste artikler for at hjælpe dig videre.