Opdater indstillinger for Wi-Fi-netværk og -router

Du behøver normalt ikke at foretage ændringer i indstillingerne for Wi-Fi-netværket eller -routeren. De fleste problemer med forbindelsen kan løses på andre måder. Start med at følge vejledningen på siden Find og løs problemer med Wi-Fi-forbindelsen for at løse de fleste problemer.

Hvis du ikke er fortrolig med Wi-Fi-routerindstillinger, kan du kontakte din internetudbyder eller producenten af routeren for at få hjælp til disse indstillinger.

Oversigt over anbefalede indstillinger

Her er de vigtigste anbefalede indstillinger for Wi-Fi-netværk og -routere, som bruges sammen med Nest-produkter. Du kan få flere oplysninger i afsnittene nedenfor.

• Aktivér 802.11 b/g/n, hvis du har en 802.11 ac-router.
  • Angiv en lease-periode for DHCP på mindst 2 timer for din Wi-Fi-router.
  • Aktivér routerens strømsparetilstand, hvis du har en Nest-termostat.
  • Aktivér IPv6, hvis du har en Nest Protect.
  • Aktivér Multicast på din Wi-Fi-router, hvis du vil tilføje flere Nest-enheder.

Hvis du har bekræftet disse indstillinger, men stadig oplever problemer, kan du tjekke flere indstillinger nedenfor.

Vigtige ting, du skal gøre, før du ændrer indstillingerne

1. Tjek, at din router og dit netværk fungerer sammen med Nest-produkter

Nest-produkter fungerer næsten overalt, hvis der er et Wi-Fi-signal. Der er dog et par ting, du skal huske på, hvis du forsøger at oprette forbindelse til visse typer Wi-Fi-netværk eller -routere.

• Almindelige Wi-Fi-routere anvender 2,4 GHz-båndet, 5 GHz-båndet eller begge dele (dual-band). Nogle Nest-produkter, f.eks. Nest Protect-røgalarmer og Nest Learning Thermostat (1. og 2. generation), fungerer kun sammen med 2,4 GHz-båndet. Se, hvordan du bruger Nest-produkter på Wi-Fi-netværk med dual-band.
  • Hvis du vil tilslutte en Nest Protect, skal du tjekke, at din router understøtter IPv6.
  • Hvis du vil tilføje flere Nest-enheder, skal du tjekke, at din router understøtter Multicast, og at den er tændt. Nest-enheder anvender Multicast til at kommunikere med og konfigurere forbindelser til andre Nest-produkter.
  • Mobilhotspots, gæstenetværk og offentlige eller åbne netværk anbefales ikke til brug med Nest-produkter. Nest-produkter understøtter ikke Enterprise-netværk som f.eks. 802.1x/RADIUS eller netværk med loginportal (dvs. netværk, der kræver, at du accepterer servicevilkår, f.eks. på en café eller et hotel). Få flere oplysninger om disse netværkstyper.
  • Open source-firmware såsom DD-WRT, OpenWRT og Tomato understøttes ikke. Nogle versioner fungerer muligvis godt sammen med Google Nest-produkter, men kompatibiliteten kan variere fra udgivelse til udgivelse.
  • Tjek grænsen for antal enheder på din router. Alle Wi-Fi-routere har en grænse for, hvor mange enheder der kan have forbindelse til Wi-Fi på samme tid. Hvis du har mange enheder på dit netværk, kan du prøve at afbryde forbindelsen til nogle af dem for at tjekke, om dit Nest-produkt kan oprette forbindelse til netværket.
  • Tjek, om indstillingerne for isolation af trådløse enheder er aktiveret på din router. Disse indstillinger forhindrer enheder på dit netværk i at oprette forbindelse til andre enheder i dit hjem. Nest-produkter kommunikerer med hinanden under parring, konfiguration og daglig brug. De fungerer derfor muligvis ikke korrekt, hvis disse indstillinger er aktiveret på din router.

Indstillinger for signalforstærker

Hvis du har mulighed for det, kan du prøve at konfigurere din enhed tæt på routeren for at teste, om alt andet fungerer, og om rækkevidden er problemet.

Hvis enheden fungerer i nærheden af din router, men ikke fungerer, når den er længere væk eller på den ønskede placering, kan det være nødvendigt at tilføje et Wi-Fi-adgangspunkt for at udvide rækkevidden af dit Wi-Fi-netværk, så dine Nest-produkter kan oprette forbindelse.

• Det anbefales at bruge et produkt fra samme producent som din router. Produkter fra samme brand fungerer ofte godt sammen.
  • Du kan gøre det nemmere at bruge adgangspunktet ved at konfigurere indstillingerne for f.eks. netværksnavn (SSID), adgangskode og kryptering, så de er de samme som for din eksisterende router.
  • Hvis du allerede har en signalforstærker eller et andet trådløst adgangspunkt, kan det være årsagen til problemet med forbindelsen. Prøv at slukke eller frakoble den pågældende enhed midlertidigt, og slut derefter dit Nest-produkt direkte til din router.
2. Download brugervejledningen til din router

Se brugervejledningen til din router, eller kontakt din internetudbyder for at få flere oplysninger om, hvordan du ændrer indstillingerne. Du kan som regel downloade brugervejledningen fra producentens website. Sørg for at downloade den brugervejledning, der har samme modelnummer som din router.

3. Sikkerhedskopiér routerens nuværende indstillinger

Nogle af de ændringer, du foretager, kan forhindre dig i at oprette forbindelse til internettet. Det er derfor vigtigt at bruge denne fremgangsmåde, hvis du får brug for at skifte tilbage til de gamle indstillinger for routeren.

Følg anvisningerne i brugervejledningen for at sikkerhedskopiere routerens nuværende indstillinger. Hvis din router ikke har en funktion til sikkerhedskopiering, kan du udskrive de nuværende indstillinger eller bare skrive dem ned.

4. Opdater routerens firmware eller software

Installer de nyeste softwareopdateringer til din router fra routerproducentens website for at sikre den bedste ydeevne og kompatibilitet. Følg anvisningerne i brugervejledningen til din router.

Skift indstillinger

Når du har fulgt vejledningen under "Vigtige ting, du skal gøre, før du ændrer indstillingerne", kan du begynde at tjekke og ændre indstillingerne for din router. Problemer med forbindelsesindstillingerne løses ofte ved at bruge en eller flere af følgende løsninger:

• Aktivér routerens strømsparetilstand, hvis du har en Nest-termostat.
  • Aktivér 802.11 b/g/n, hvis du har en 802.11 ac-router.
  • Angiv en lease-periode for DHCP på mindst 2 timer for din Wi-Fi-router.
  • Aktivér IPv6 eller Multicast for Nest Protect.

Vi anbefaler dog, at du gennemgår de grundlæggende indstillinger for Wi-Fi-routeren nedenfor, før du ændrer nogen af de avancerede Wi-Fi-indstillinger.

Bemærk! Når du har opdateret Wi-Fi-indstillingerne, skal du muligvis opdatere Wi-Fi-oplysningerne for dine Nest-produkter i appen, så de kan oprette forbindelse til dit Wi-Fi-netværk.

Grundlæggende indstillinger for Wi-Fi-router

Bemærk! Hvis du bruger flere adgangspunkter på dit netværk, f.eks. en anden router eller en signalforstærker, bør alle adgangspunkterne anvende de samme indstillinger. Hvis alle adgangspunkterne ikke anvender de samme indstillinger, kan de muligvis ikke oprette forbindelse til hinanden eller til dine Nest-produkter.

Netværksnavn (SSID) og adgangskode

Hvis du får en ny router eller gendanner fabriksindstillingerne på din router, kan dine Nest-produkters forbindelse blive afbrudt, hvis netværksnavnet (SSID), adgangskoden eller andre indstillinger ikke stemmer overens med de tidligere.

Hvis du giver dit nye hjemmenetværk det samme SSID og den samme adgangskode som det tidligere netværk, burde dine Nest-produkter automatisk oprette forbindelse igen, så længe producentindstillingerne for den nye router er de samme.

Hvis dine Nest-produkter ikke automatisk opretter forbindelse til dit nye netværk, eller hvis du vil bruge et andet netværksnavn eller en anden adgangskode, skal du opdatere Wi-Fi-oplysningerne for alle dine Nest-produkter i appen.

Wi-Fi-kanaler

Det er som regel bedst at konfigurere automatisk valg af Wi-Fi-kanal i stedet for at angive en bestemt kanal. Dette giver routeren mulighed for automatisk at skifte kanal for at undgå interferens fra Wi-Fi-netværk og trådløse enheder, der kan blokere eller gøre Wi-Fi-signalerne langsommere.

Krypteringstype

Det anbefales at bruge WPA2-kryptering på din router, når du anvender Nest-produkter.

Nest-produkter er ikke kompatible med WEP-ASCII.

Netværk med dual-band (2,4 GHz og 5 GHz)

Hvis din Wi-Fi-router er en dual-band-enhed (dvs. at den understøtter både 2,4 GHz- og 5 GHz-signaler), kan dit Nest-produkt måske bedre oprette forbindelse til det ene bånd frem for det andet afhængigt af dine omgivelser. De fleste Nest-produkter fungerer sammen med 5 GHz-netværk, men der er undtagelser.

Nest Learning Thermostat (1. og 2. generation), Nest Protect (1. og 2. generation) og Nest Connect fungerer kun med Wi-Fi på 2,4 GHz. Hvis du har et af disse produkter i dit hjem, skal du aktivere 2,4 GHz på din router for at tilslutte dem.

Tip! En 2,4 GHz-netværksforbindelse er ikke nødvendigvis langsommere end en 5 GHz-forbindelse. 2,4 GHz-signaler kan strække længere, så de dækker et større område, og de kan nemmere bevæge sig gennem massive genstande.

• Prøv at skifte til et 2,4 GHz-netværk, hvis dit Nest-produkt er installeret langt fra din router, eller hvis du har en svag forbindelse til dit 5 GHz-netværk.
  • Prøv at skifte til et 5 GHz-netværk, hvis du har en svag forbindelse på grund af interferens fra 2,4 GHz-enheder i hjemmet såsom trådløse telefoner, babyalarmer, mikrobølgeovne eller trådløse højttalere.

Strømsparetilstand

Nogle routere har en strømsparetilstand. Tjek dokumentationen til din router for at se, om den har denne funktion. Du kan aktivere denne funktion for at spare på batteriet i forbundne produkter som f.eks. Nest-termostater.

Avancerede indstillinger for Wi-Fi-router

Her er nogle flere ting, du kan prøve, hvis du har erfaring med konfiguration af Wi-Fi-netværk, firewallindstillinger eller filtrering af MAC-adresser. Hvis du ikke kender disse netværksindstillinger, kan du kontakte din internetudbyder og bede om hjælp til at se og ændre disse indstillinger.

Firewallindstillinger

Begrænsede firewallindstillinger kan forhindre Nest-enheder i at oprette forbindelse til internettet. Du kan prøve at midlertidigt vælge en lavere indstilling for at se, om det løser problemet. Gendan derefter dine firewallindstillinger til dit foretrukne sikkerhedsniveau igen.

Advarsel! Risikoen for indgående trusler fra internettet kan blive større, hvis du vælger en lavere indstilling for din routers firewall. Få flere oplysninger fra producenten af din router eller firewall.

Lease-periode for DHCP

Angiv en lease-periode for DHCP på mindst 2 timer for din Wi-Fi-router. Dette kan være med til at sikre, at dine Nest-produkter bevarer forbindelsen til dit netværk. Hvis du angiver en indstilling, der er lavere end 2 timer, kan det forhindre dine Nest-produkter i at oprette forbindelse til dit netværk igen, selvom forbindelsen bliver afbrudt i højst et halvt sekund.

Netværksporte

Under konfigurationen bruges port 11095 til at oprette forbindelse mellem visse Nest-produkter og appen. Hvis du har problemer med at tilslutte dit Nest-produkt, skal du muligvis midlertidigt fjerne blokeringen af port 11095 i indstillingerne for din Wi-Fi-router for at afslutte konfigurationen. Når dit Nest-produkt vises i appen, kan du lukke port 11095 igen.

Det bør ikke være nødvendigt at åbne bestemte TCP- eller UDP-netværksporte for indgående trafik til den daglige brug af dine Nest-produkter. Hvis du kan tjekke din mail eller bruge netbank i din browser, er de nødvendige porte allerede åbne.

Filtrering af MAC-adresse

Hvis du har aktiveret filtrering af MAC-adresse for at beskytte netværket yderligere, skal MAC-adresserne for dine Nest-produkter føjes til listen over godkendte enheder. Du kan bruge routerens software til at se MAC-adresserne for alle enheder på dit netværk. Se routerens dokumentation for at få en vejledning.

Find MAC-adressen for dit Nest-produkt, og føj den til din routers tilladelsesliste

Trådløse 802.11-netværk

Hvis du har en 802.11 ac-router eller -signalforstærker, skal du sørge for, at 802.11 b/g/n også er aktiveret. 802.11 ac understøttes kun af visse Nest-produkter.

Opret forbindelse til dine Nest-produkter igen, hvis det er nødvendigt

Hvis du har ændret indstillingerne for Wi-Fi-netværket eller -routeren, vises nogle af dine Nest-produkter muligvis som offline i appen. Hvis det sker, kan det være nødvendigt at oprette forbindelse manuelt mellem dine Nest-produkter og dit netværk.