Tips til, hvordan du respekterer andres privatliv, når du bruger Nest-produkter

Nest-produkter kan hjælpe dig med mange ting, f.eks. kan du spare energi og sikre dit hjem, blandt andet fordi de indsamler og sender oplysninger til skyen. Her er nogle tips til, hvordan du bruger forbundne produkter såsom Nest-enheder på en hensynsfuld måde, så du altid respekterer andres privatliv.

Disse fordele er mulige, da Nest-produkter er smartenheder med sensorer, der registrerer oplysninger om de nærmeste omgivelser (f.eks. video, bevægelse og temperatur) og opretter forbindelse til internettet for at anvende avancerede funktioner såsom mobilnotifikationer.

De samme egenskaber betyder, at smartenheder indsamler og sender oplysninger til skyen (du kan få flere oplysninger nedenfor). Disse oplysninger kan handle om dig, men de kan også vedrøre andre, der befinder sig i nærheden af en smartenhed. Enhver, der befinder sig i et kameras synsfelt, optages f.eks. på video, hvis kameraet er tændt.

Her får du et par tips til at respektere andres privatliv, når du bruger smartenheder som Nest-produkter:

1. Hvad angår privatliv, er det en god huskeregel altid at behandle andre, som du selv ønsker at blive behandlet.
  2. Hvad angår kameraer og videodørklokker:
    • Du bestemmer, hvor du placerer dine kameraer og videodørklokker, og du er selv ansvarlig for at bruge dem på en passende måde.
    • Nogle steder er der specifikke love, som begrænser, hvor det er tilladt at placere et kamera eller en videodørklokke, om du må optage video eller lyd, og om du skal indhente samtykke til at optage andre, når biometriske funktioner såsom Nests Familiar Face Alert er aktiveret. Vi anbefaler, at du undgår at optage offentlige veje eller din nabos private ejendom, og at du altid sørger for at få dine gæsters samtykke til at bruge Familiar Face Alerts. Brug kameraets hængsel eller videodørklokkens kile til at justere kameraets synsfelt. Sørg for, at du kender og overholder lokale krav.
    • Undlad at optage steder, hvor folk kan have en øget forventning om privatliv, f.eks. på badeværelser, i soveværelser osv., medmindre du specifikt har fået tilladelse til det.
    • Spørg altid om lov, inden du deler video- eller lydklip, der indeholder optagelser af andre end dig selv.
  3. Det er ikke kun kameraer, der indsamler oplysninger. En smarttermostat kan f.eks. registrere, om der er nogen hjemme, så den kan spare energi. En smartrøgalarm kan registrere, når du går under den, så den kan tænde lys for dig. Spørg altid først, hvis du ikke er sikker på, om din bofælle, gæst eller lejer er interesseret i disse funktioner.
  4. Vær særligt opmærksom på dine gæsters rettigheder. Uanset hvor glade de er for at besøge dig, er det ikke sikkert, at de bryder sig om at blive optaget, mens de er i dit hjem. Hvis du har et kamera eller en videodørklokke, der optager, kan det være en god idé at fortælle gæsterne om det. Der kan også gælde lokale love. Du er muligvis forpligtet til skriftligt at oplyse dine gæster om, at du bruger et kamera eller en videodørklokke, eller til at registrere dig eller indhente en tilladelse hos de lokale myndigheder.
  5. Respekter dine lejeres rettigheder. Overvej at gøre dine lejere til kontoindehaver for eventuelle smartenheder i de udlejede rum. Det gælder især, hvis de bor der i længere tid. Smartenheder er generelt beregnet til at blive brugt af dem, der bor i det miljø, hvor de er installeret.

Hvis du bruger en Google-konto til at administrere dine Nest-produkter, gælder Googles servicevilkår og de supplerende servicevilkår for Nest for brugen af produkterne, og privatlivspolitikken beskriver, hvordan data håndteres.

Hvis du bruger en Nest-konto til at administrere dine Nest-produkter, gælder servicevilkårene for Nest for brugen af produkterne, og databeskyttelseserklæringen beskriver, hvordan data håndteres.

Du kan få flere oplysninger om dette i Ofte stillede spørgsmål om privatliv: Google Nest. Se, hvordan vi værner om dit privatliv i hjemmet.