Hvad du bør gøre, hvis der registreres kulilte

Da du ikke kan lugte eller se kulilte (CO), bør du straks gå til et sted med frisk luft, når Google Nest Protect underretter dig om, at der er kulilte i dit hjem.

Hvis du har en kuliltealarm, kan Nest Protect fortælle dig, at du skal gå til et sted med frisk luft. I Nest-appen kan du altid få nyttige oplysninger om, hvad du kan gøre, hvis alarmen ringer. Hvis din alarm har Wi-Fi-forbindelse, modtager du også en push-notifikation fra Nest med denne vejledning under nødsituationen.

Den amerikanske forening National Fire Protection Association (NFPA) underretter om, at "aktiveringen af din kuliltealarm angiver, at der er kulilte (CO) i luften, som kan være dødelig". Ifølge NFPA skal du gøre følgende, hvis der registreres kulilte (CO) i dit hjem.

Hvis alarmen ringer:

1. Betjen knappen for stilhed/nulstilling (tryk på knappen på Nest Protect).
  2. Ring til dine nødtjenester (brandvæsen eller alarmcentral).
  3. Gå til et sted med frisk luft – udendørs eller ved en åben dør eller et åbent vindue. Lav en optælling for at tjekke, om alle i husstanden er i sikkerhed. Gå ikke ind i dit hjem igen, og bliv ved den åbne dør/det åbne vindue, indtil udrykningsenheden er ankommet, dit hjem er blevet luftet ud, og din alarm er i sin normale tilstand igen.

Vigtigt!

• Hvis din alarm ringer igen inden for 24 timer, efter du har fulgt trin 1-3, skal du gentage trin 1-3 og ringe til en kvalificeret tekniker for at undersøge, om der er kilder til kulilte fra brændstofdrevne apparater og udstyr, og om disse apparater og dette udstyr bliver betjent korrekt.
  • Hvis der konstateres problemer ved denne undersøgelse, skal du sørge for straks at få udstyret repareret.
  • Hvis der er noget forbrændingsudstyr, som ikke bliver undersøgt af teknikeren, skal du notere dette og tjekke producentens vejledning eller kontakte producenten direkte for at få flere oplysninger om kuliltesikkerhed og dette udstyr.
  • Tjek, at der ikke er eller har været tændt for nogen køretøjer i en tilstødende garage eller i nærheden af boligen.

Disse oplysninger er også tilgængelige på en etiket, der følger med i pakken. Sæt etiketten på et sted, hvor alle kan se den, f.eks. på køleskabet.

Forbered dig med Hvad du bør gøre i Nest-appen

Hvad du bør gøre giver dig nyttige råd om, hvordan du kan forberede dig på en nødsituation, inden den opstår.

Få flere oplysninger om funktionen Hvad du bør gøre i Nest-appen