Pimeänäkö

Google Nest ‑kameroiden pimeänäkö valaisee pimeällä alueen tehokkailla infrapuna-LEDeillä. Kun pimeänäön asetuksena on Automaattinen, Nest-kamerat odottavat vaihtoa normaalin ja yötilan välillä, kunnes valoisuus on muuttunut asteittain. Näin käy esimerkiksi auringonlaskun ja ‑nousun aikaan, kun valoa on vähän. Jotkin kamerat vaihtelevat edestakaisin normaalin ja yötilan välillä, minkä seurauksena video on liian valoisa tai liian tumma.

Pimeänäön perusasiat

• Kun pimeänäkö on päällä ja valot sytytetään, Nest-kamera vaihtaa nopeasti normaaliin videotilaan.
  • Nest-kamerat huomaavat myös, kun joku yrittää sokaista ne valaisemalla niitä taskulampulla. Pimeänäkö on suunniteltu pysymään päällä, kun jotain tällaista tapahtuu, jotta voit nähdä, mitä tunkeilija on tekemässä.
  • Infrapuna-LEDit on asemoitu niin, että ne valaisevat kameran laajakuvanäkymän sen sijaan, että ne valaisisivat vain osan keskustaa.
  • Pimeänäön ulottuvuus riippuu valon määrästä sekä kameran tai ovikellon mallista. Testaa kamerasi videotallennetta tai livevideota, kun ulkona on pimeää, ja säädä sen asentoa tai lisää tarvittaessa valaistusta.
  • Jos tilassa on muita valonlähteitä, kamera näkee vieläkin kauemmas.
  • Pimeänäön ollessa päällä videota striimataan mustavalkoisena, vaikka tilassa olisikin paljon valoa.

Pimeänäön asetusten muuttaminen

Useimmissa tilanteissa pimeänäön asetuksena toimii parhaiten Automaattinen, jolloin ominaisuus kytkeytyy päälle ja pois itsestään.

• Kun asetuksena on Automaattinen, kamera ottaa pimeänäön automaattisesti käyttöön pimeän tullen ja poistaa sen käytöstä, kun ympäristössä on riittävästi valoa.
  • Kun asetuksena on Aina päällä, pimeänäkö pysyy päällä, kunnes asetukseksi vaihdetaan manuaalisesti Automaattinen tai Pois päältä, vaikka ympäristössä olisi runsaasti valoa. Tämä asetus on kätevä, jos haluat nähdä hämärän tai pimeän alueen tilassa, jossa on muuten riittävästi valoa.

Home-sovellus

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet
  3. Kosketa laitteen kuvaa pitkään  Lisää More menu  Asetukset .
  4. Valitse Video. Valitse Pimeänäkö-kohdasta Aina päällä, Automaattinen tai Pois päältä.

Nest-sovellus

1. Valitse aloitusnäytöltä haluamasi kamera.
  2. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Pimeänäkö Nestcam Night Vision icon.
  4. Vaihda kytkimellä asetukseksi Pois päältä, Automaattinen tai Aina päällä.