Miten Home/Away Assist käyttää puhelimen sijaintia

Kun olet myöntänyt luvan Nest-sovelluksessa, Home/Away Assist käyttää puhelimesi sijaintia apuna havaitakseen, milloin olet poistunut kotoa ja milloin olet palannut. Puhelimesi sijainnin jatkuvan seuraamisen sijaan Nest-sovellus saa puhelimestasi vain perusilmoituksia, jotka kertovat, oletko kotona vai poissa kotoa.

Home/Away Assist havaitsee Nest-tuotteiden liiketunnistimien avulla, milloin olet lähtenyt kotoa ja milloin olet palannut. Koska todennäköisesti pidät kuitenkin puhelimen (tai tabletin) mukanasi koko päivän, Nest voi käyttää myös sen sijaintia antaakseen Home/Away Assistille tarkempia tietoja siitä, milloin todella olet poistunut kotoa ja milloin olet palannut.

Home/Away Assistin ansiosta sinun ei tarvitse manuaalisesti laittaa kaikkia Nest-tuotteitasi päälle tai pois päältä tai seurata ennalta määrättyä aikataulua. Kun esimerkiksi poistut kotoa, Home/Away Assist voi säästää energiaa laittamalla lämmityksen pois päältä ja pitää ympäristöä silmällä laittamalla Nest-kameran striimin päälle.

Lue lisää Home/Away Assist ‑ominaisuudesta

Miten voit käyttää puhelimen sijaintia saadaksesi parhaan Home/Away Assistin käyttökokemuksen

Kun luot tilin Nest-sovelluksessa, sinulta kysytään, haluatko käyttää Home/Away Assistin apuna puhelintasi vai tablettiasi. Voit valita vain yhden laitteen. Jos sinulla on useita laitteita (esimerkiksi puhelin ja tabletti tai työ- ja henkilökohtainen puhelin), valitse se, jota kannat eniten mukanasi.

Kun olet määrittänyt Home/Away Assistin käyttämään puhelimesi sijaintia, se käyttää puhelimen mobiili- ja Wi-Fi-datan yhdistelmää selvittääkseen, oletko kotona vai muualla. Nest-sovellus käyttää iOS:n ja Androidin sisäänrakennettuja vakiopaikannuspalveluita. Nämä palvelut käyttävät linkkitornin signaalin voimakkuutta, Wi-Fi-verkkotietoja ja toisinaan GPS:ää saadakseen tarkemman kuvan sijainnistasi.

Jotta Home/Away Assistin käyttökokemus olisi paras mahdollinen, puhelimellasi tulisi olla käytössä vähintään mobiilidata- ja Wi-Fi-yhteys. Nest-sovellus auttaa sinua tekemällä automaattisen toimintatarkastuksen, kun avaat sovelluksen. Se kertoo sinulle, kun muutokset puhelimen asetuksissa voivat vaikuttaa Home/Away Assistin tarkkuuteen.

Miten Home/Away Assist käyttää GPS-dataa

GPS:n käyttö voi auttaa, jos mobiili- ja Wi-Fi-yhteydet ovat heikkoja. Nest-sovellus tarkistaa GPS-sijainnin vain harvoin, jos mobiili- ja Wi-Fi-yhteydet ovat katkenneet eikä puhelimeen ole saatu yhteyttä muutamaan viime päivään. Käytön rajoitus harvoihin tilanteisiin minimoi sen vaikutukset puhelimen akun varaukseen.

Nest-sovellus ei tallenna puhelimesi tarkkaa sijaintia yhtäjaksoisesti, kuten GPS-navigoinnin sovellus ajamisen yhteydessä. Se ei ole tarpeellista. Home/Away Assistin tarvitsee tietää vain kaksi asiaa: oletko lähtenyt vai palannut takaisin. Tätä varten sovellus määrittää suuren kotivyöhykkeenä toimivan alueen kotisi ympäriltä. Puhelimesi avulla ei selvitetä, milloin kävelet ovesta sisään tai milloin ajat ulos autotallista. Nest-sovellus saa ilmoituksen puhelimen käyttöjärjestelmän sijaintipalveluista vain määrittääkseen, milloin tulet kotivyöhykkeellesi tai lähdet sieltä pois. Jos esimerkiksi kävelet naapurisi talolle, kotisi ei välttämättä siirry poissa-tilaan.

Mitä tehdä, kun Nest ei osaa kertoa, oletko kotona vai poissa

Miten muiden henkilöiden puhelimia käytetään

Home/Away Assist voi käyttää muiden puhelimia samaan tapaan kuin omaasi. Jokainen, jolla on pääsy Nest-kotiin sovelluksessa olevalla tilillä, voi käyttää puhelimensa sijaintia auttaakseen kotia tietämään, onko kukaan paikalla vai onko koti tyhjillään. Henkilöt, joiden puhelimet auttavat hallitsemaan kotia, eivät voi tarkalleen nähdä, kuka on kotona tai kuka on poissa. He näkevät ainoastaan sen, onko joku kotona vai ovatko kaikki lähteneet.

Lue lisää Family Account ‐tileistä ja ihmisten kutsumisesta Nest-kotiin

Miten Home/Away Assist kunnioittaa yksityisyyttäsi

Suhtaudumme tietosuojaasi vakavasti. Sijaintitietojasi ei jaeta Nestin ulkopuolelle ilman lupaasi, ja salatut yhteydet pitävät datasi turvassa.

Puhelimen sijainnin käyttö perustuu tietosuojaperiaatteisiimme. Annamme sinulle mahdollisuuden käyttää puhelimesi sijaintia Home/Away Assistin apuna ja kerromme, millaista dataa käytetään ja mihin tarkoituksiin. Näin voit tehdä perusteltuja päätöksiä. Voit myös poistaa Home/Away Assistin käytöstä milloin tahansa.

Nestin tietosuojalausunnosta voit lukea tarkat tiedot esimerkiksi siitä, miten pidämme datasi suojassa.