Nest Protectin käyttöönotto sovelluksella

• Ota Protect käyttöön Nest-sovelluksella ennen kuin asennat sen kattoon tai seinään. Sinun on skannattava QR-koodi Protectin takaosasta, jotta voit lisätä sen sovellukseen.
  • Sovelluksessa on tarkat ohjeet ja se auttaa Protectin käyttöönotossa ja asennuksessa.
  • Tämä artikkeli on yleiskatsaus käyttöönotosta ja sisältää ohjeita ongelmatilanteisiin.
  • Kun lisäät Protectin sovellukseen, voit saada hälytyksiä puhelimeesi, hiljentää hälytykset sovelluksella ja muuta. Jos et lisää Protectia Nest-sovellukseen, se varoittaa yhä havaitessaan savua ja häkää, mutta et saa ilmoituksia sovelluksesta.

Voit esikatsella Protectin käyttöönottoa ja asennusta katsomalla videon.

How to set up Nest Protect with the Nest app

Aloittamiseen tarvittavat asiat

• Nest Protect
  • Wi-Fi ja internetyhteys samassa paikassa, johon aiot asentaa Protectin (kotisi Wi-Fi-verkko)
  • Wi-Fi-verkon salasana
  • Puhelin tai tabletti
  • Nest-sovelluksen uusin versio
  • Nest- tai Google-tili

1. Laita Protect Wi-Fi-reitittimen lähelle

• Aseta Protect pöydälle Wi-Fi-reitittimen lähelle, niin sitä on helppo käyttää käyttöönoton aikana.
  • Älä irrota liuskaa paristosta. Sovellus kertoo, kun liuska pitää poistaa. Älä kuitenkaan huolehdi, jos poistit sen jo. Voit aktivoida Protectin tarvittaessa painikkeella.

Jos olet asentamassa useampaa Protectia

• Ota kaikki Protectit käyttöön samaan aikaan ja lisää ne Nest-sovellukseen ennen kuin asennat ne kattoon tai seinään.
2. Laita puhelimen Wi-Fi ja Bluetooth päälle
  1. Varmista, että Bluetooth on päällä ja puhelin on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon, johon yhdistät Protectin.
    Tärkeää: Joskus puhelimet ja tabletit eivät muodosta heti yhteyttä Protectiin Wi-Fi-yhteyden kautta ja siirtyvät automaattisesti mobiilidataan.
  2. Laita puhelimen mobiilidata tilapäisesti pois päältä. Kun käyttöönotto on valmis, voit laittaa sen takaisin päälle.
  3. Tarkista Wi-Fi-asetukset. Joissakin laitteissa on automaattinen verkonvaihtoasetus, jonka pitäisi myös olla pois päältä.
    • Poista valinta kohdasta Vältä huonoja yhteyksiä. Voit laittaa sen uudelleen päälle käyttöönoton jälkeen.

Saatat joutua sammuttamaan puhelimen ja tabletin ja käynnistämään sen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan. Varmista uudelleenkäynnistyksen jälkeen, että Wi-Fi-yhteys on päällä.

3. Lataa Nest-sovellus

4. Kirjaudu tilillesi

Jos teet tätä ensikertaa, sinua pyydetään luomaan tili. Kirjaudu sisään, jos et ole vielä tehnyt niin.

5. Lisää Protect sovellukseen

• Jos sait Protectin entiseltä omistajalta tai olet siirtämässä Protectin uuteen kotiin, palauta tehdasasetukset. Protectin tehdasasetukset on palautettava ennen kuin voit lisätä sen tilillesi.
  • Jos tämä on ensimmäinen Nest-tuotteesi, valitse sovelluksen aloitusnäytöltä Lisää uusi .
  • Jos tililläsi on jo Nest-tuote, valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake ja sitten Lisää tuote .

6. Skannaa QR-koodi

Nest-sovelluksen pitäisi käynnistää puhelimen kamera. Skannaa QR-koodi kameralla Protectin takaosasta.

QR-koodin skannauksen ongelmanratkaisu

Sovellus tunnistaa automaattisesti, että olet lisäämässä Protectin, ja opastaa sen käyttöönotossa.

Vinkki: Kirjoita jokaisen Protectin salasana muistiin ja pidä se tallessa. Salasana sisältää kuusi numeroa ja se sijaitsee laitteen takaosassa QR-koodin vieressä. Näin voit säästää aikaa jatkossa, jos poistat Protectin sovelluksesta ja haluat lisätä sen uudelleen.

7. Kerro Protectille sen asennuspaikka

Valitse sijainti sovelluksen huoneluettelosta. Protect puhuu valitsemasi huoneen nimen ääneen Heads-Up ‑hälytyksen tai Emergency Alarmin aikana. Voit myös lisätä tunnisteen tai luoda oman nimen.

Voit tarvittaessa muuttaa näitä tietoja myöhemmin.

8. Irrota liuska Protectin paristosta

Irrota sininen liuska Protectista. Protect tervehtii sinua ja sininen valo syttyy.

Jos et näe sinistä valoa tai tervetuloviestiä, kun poistat pariston liuskan:

1. Poista paristot Protectista.
  2. Tarkista, onko paristokotelossa liuskan palasia.
  3. Laita paristot takaisin. Varmista, että työnnät paristot kokonaan paikoilleen.
protect 2nd gen pull battery tab

Jos irrotit liuskan aiemmin ja valo ei enää pala sinisenä, aktivoi Protect painamalla sen painiketta.

Huom. Jos sinulla on jo Protect yhdistettynä sovellukseen, voit ohittaa alla olevat vaiheet. Nest-sovellus opastaa kaikissa vaiheissa.

9. Yhdistä Protect Wi-Fi-verkkoon

• Valitse haluamasi Wi-Fi-verkko sovelluksen verkkoluettelosta.
  • Jos Protect on jo yhdistetty Nest-sovellukseen, uusi Protect yhdistyy automaattisesti toiseen Protectiin ja Wi-Fi-verkkoon. Jos uusi Protect ei muodosta yhteyttä:
    • Siirrä puhelin ja uusi Protect lähemmäs toista Protectia, jotta ne ovat varmasti tarpeeksi lähellä.
    • Paina toisen Protectin painiketta.

Jos saat virhekoodin tai tarvitset lisäohjeita, tutustu näihin artikkeleihin:

10. Valitse Pathlight-asetukset

Valitse Pathlight-asetukset, jotta Protect voi valaista tiesi pimeässä. Voit valita sen olevan päällä, pois päältä tai aina päällä.

11. Viimeistele asennus

Protect muodostaa yhteyden internetiin ja näkyy Nest-sovelluksessa, ja sen valokehä muuttuu vihreäksi.

12. Lisää Protectille tunnus

Kirjoita päivämäärä ja huoneen nimi jokaisen Protectin takaosaan. Näin tiedät mihin ne tulee asentaa.

Huom. Voit myös painaa Protectin painiketta, jotta kuulet, mihin se asennetaan.

protect 2nd gen back label

13. Lisää toinen Protect, jos sinulla on sellainen

Nest-sovellus kysyy, onko sinulla useampia Protecteja. Seuraavien laitteiden käyttöönotto sujuu hieman nopeammin. Valitse Lisää uusi Nest Protect, niin sovellus opastaa toisen Protectin käyttöönotossa.

Valitse Seuraava, jos Protectien käyttöönotto on valmis.

14. Valitse Sound Check ‐asetukset

Sound Checkin avulla Protectit voivat testata kaiuttimen ja hälytyksen automaattisesti kerran kuussa. Valitse haluamasi asetukset nyt tai muuta niitä milloin tahansa sovelluksessa.

15. Asenna Protectin

Asennusohjeet löytyvät artikkelista Nest Protectin asentaminen

Muiden savuvaroittimien tavoin Protectin suojaaminen pölyltä on tärkeää. Suojaa laite pölyltä säilyttämällä sitä asennukseen asti pakkauksessa tai muovisuojuksessa, jossa se toimitettiin.