Videoklippien tallentaminen ja lataaminen

Jos käytät kameran tai ovikellon videohistoriaa Google Home ‐sovelluksen kautta, voit tallentaa tapahtumia videoklippeinä puhelimeen.

Jos sinulla on vanhempi kamera tai ovikello Nest-sovelluksessa ja Nest Aware ‐tilaus, voit luoda, ladata ja jakaa videoklippejä Nest-sovelluksella tai Nest-verkkosovelluksella (home.nest.com).

Videoklipit ja aikaviiveet Home-sovelluksessa, Nest-sovelluksessa ja tietokoneella

Alla olevassa taulukossa on lueteltu joitain Home-sovelluksen, Nest-sovelluksen ja Nest-verkkosovelluksen välisiä eroja.

Google Home ‑sovellus Google Homen verkkoversio Nest-sovellus Nest-sovelluksen verkkoversio (käytettävissä vain Nest-sovelluksen kameroilla ja ovikelloilla)

Klippien lataus

Kyllä1 Kyllä Kyllä2

(Enintään 2 minuuttia
ja 30 sekuntia
klippiä kohti)

Kyllä

(Enintään 1 tunti klippiä kohti)

Aikaviiveiden luonti

Ei

Ei

Ei

Kyllä

(Korkeintaan 24 tuntia materiaalia aikaviivettä kohti)

1 Voit ladata videoklippejä vain videohistorian havaituista tapahtumista. Videoklippejä ei voi ladata videotallenteesta, joka ei sisällä tapahtumia. Kameran tai ovikellon klippien enimmäispituusasetus vaikuttaa siihen, kuinka pitkiä videoklipit voivat olla.

2 Nest-sovelluksella voi ladata vain Nest-sovelluksessa luotuja videoleikkeitä. Et voi ladata Nest-sovelluksella tietokoneella luotuja videoklippejä.

Videoklippien luominen, lataaminen ja ylläpito

Google Home ‑sovellus

VIdeoklipin lataaminen

Huom. Voit ladata videoklippejä vain videohistorian havaituista tapahtumista. Videoklippejä ei voi ladata videotallenteesta, joka ei sisällä tapahtumia. Kameran tai ovikellon klippien enimmäispituusasetus vaikuttaa siihen, kuinka pitkiä videoklipit voivat olla.

Luo ja lataa videoklippi näin:

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Valitse kamerasi.
  4. Vieritä kameran videohistorian aikajanaa tapahtuman kohdalle. Näet tapahtumaluettelon valitsemalla Tapahtumahistoria Event history button.
  5. Valitse haluamasi tapahtuma ja valitse Asetukset Menu.
  6. Tallenna videoklippi puhelimeesi valitsemalla Tallenna klippi. Siellä voit jakaa videoklipin sähköpostitse tai muiden sovellusten kautta.

Nest-sovellus

Voit tallentaa Nest-sovellukseen enintään kolme tuntia videoklippejä. Jos klippi on liian suuri tallennettavaksi jäljellä olevaan tallennustilaan, sovellus kertoo, että tallennustilasi ei riitä. Uuden klipin tallentaminen edellyttää, että lataat ja poistat vanhoja klippejä.

Huom. Jos haluat jakaa klipin sovelluksesta, sinun on jaettava se klipin luomisen yhteydessä. Jos haluat jakaa klipin myöhemmin, sinun on jaettava se tililtäsi tietokoneella osoitteessa home.nest.com.

Pikaklipin luominen

Kun luot pikavideoklipin, sovellus hakee tapahtuman alun ja lopun valitsemasi ajan puitteissa, luo siitä klipin ja tallentaa sen sovellukseen.

1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse aloitusnäytöltä kamerasi.
    Videohistoria Nest-sovelluksessa
  3. Kelaa kameran videohistorian aikajanaa kohtaan, josta haluat klipin alkavan. Huom. Voit joko vierittää aikajanaa tai napauttaa aikajanalla olevaa toimintamerkkiä.
  4. Luo pikaklippi automaattisesti valitsemalla Uusi klippi . Klipin luominen ja tallentaminen Nest-sovelluksessa kestää hetken.
  5. Valitse, mitä haluat tehdä klipillä:
    • Lataa klippi puhelimelle tai tabletille napauttamalla Tallenna kuviin.
    • Valitse Jaa linkki, niin näet vaihtoehdot klipin jakamiseen.
    • Poista klippi valitsemalla Peru.

Omien klippien luominen

Luo omia klippejä katsellessasi livevideostriimiä tai kelattuasi videohistoriaa taaksepäin.
  1. Avaa Nest-sovellus.
  2. Valitse aloitusnäytöltä kamerasi.
    Videohistoria Nest-sovelluksessa
  3. Kelaa kameran videohistorian aikajanaa kohtaan, josta haluat klipin alkavan. Huom. Voit joko vierittää aikajanaa tai napauttaa Activity Trackilla olevaa toimintamerkkiä.
  4. Paina pitkään Uusi klippi , kun haluat klipin alkavan, ja lopeta vapauttamalla. Klipin luominen ja tallentaminen Nest-sovelluksessa kestää hetken.
  5. Valitse, mitä haluat tehdä klipillä:
    • Lataa klippi puhelimelle tai tabletille napauttamalla Tallenna kuviin.
    • Valitse Jaa linkki, niin näet vaihtoehdot klipin jakamiseen.
    • Poista klippi valitsemalla Peru.

Tietokoneella

Google Homen verkkoversio

Videoklippien tallentaminen ja lataaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa home.google.com.
  2. Valitse kamera, joka tallensi haluamasi videon.
  3. Napauta tapahtumaa, josta haluat tehdä klipin.
  4. Klikkaa Tallenna klippi .
  5. Sovellus luo klipin oletuspituuden tapahtuman keston perusteella.
  6. Tallenna videoklippi tietokoneellesi valitsemalla Tallenna klippi . Siellä voit jakaa videoklipin sähköpostitse tai muiden sovellusten kautta.

Nest-sovelluksen verkkoversio

Videoklipin luonti

1. Kirjaudu sisään osoitteessa home.nest.com.
  2. Valitse kamera, joka tallensi haluamasi videon.
  3. Valitse Klipit näytön oikeasta alareunasta.
  4. Valitse Luo klippi.
  5. Näet aikajanallasi liukusäätimet. Valitse klipin alkamis- ja päättymisaika vetämällä niitä eteen- tai taaksepäin.
  6. Nimeä uusi klippi ja valitse Tallenna.
  7. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa lukee "Klippisi on valmis. Katso klippi." Valitse Katso klippi.
  8. Jos olet tyytyväinen klippiin, valitse Valmis.
    • Jos et ole tyytyväinen klippiin tai haluat muuttaa alkamis- tai päättymisaikoja, poista se valitsemalla Poista ja Takaisin Back button ja aloita uudelleen.

Nopean tapahtumaklipin luonti

1. Kirjaudu sisään osoitteessa home.nest.com.
  2. Valitse kamera, joka tallensi haluamasi videon.
  3. Vie hiiri tapahtuman päälle aikajanalla. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa on klippi tapahtumasta.
  4. Valitse Uusi klippi .
  5. Näet aikajanallasi liukusäätimet, jotka merkkaavat toiminnan tai tapahtuman keston.
    • Voit muuttaa klipin alkamis- ja päättymisaikoja vetämällä niitä eteen- tai taaksepäin.
  6. Nimeä uusi klippi ja valitse Tallenna.
  7. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna, jossa lukee "Klippisi on valmis. Katso klippi." Valitse Katso klippi.
  8. Jos olet tyytyväinen klippiin, valitse Valmis.
    • Jos et ole tyytyväinen klippiin tai haluat muuttaa alkamis- tai päättymisaikoja, poista se valitsemalla Poista ja Takaisin Back button ja aloita uudelleen.

Aikaviiveen luonti

Voit luoda aikaviiveitä pitkälti samalla tavalla kuin tavallisiakin videoklippejä. Aikaviiveeseen voi tiivistää enintään 24 tuntia videota.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa home.nest.com.
  2. Valitse kamera, joka tallensi haluamasi videon.
  3. Valitse Klipit näytön oikeasta alareunasta.

4. Valitse Luo aikaviive.
  5. Näet aikajanallasi liukusäätimet. Valitse klipin alkamis- ja päättymisaika vetämällä niitä eteen- tai taaksepäin.
  6. Valitse Pituus, joka kertoo, kuinka pitkä aikaviiveestä tulee.
    Huom. Aikaviiveen pituuden muuttaminen ei siirrä sen alkamis- ja päättymisaikoja.

7. Nimeä uusi klippi ja valitse Tallenna.

Huom. Jos luomastasi aikaviiveestä puuttuu videota, videohistoriaa ei välttämättä ole valittu tarpeeksi täyttämään koko aikaviivettä. Tällöin sinun tulee valita pidempi videoklippi, joka täyttää aikaviiveen kokonaan. Lisätietoja artikkelissa Videoklipin tallentamisen ongelmankorjaus.

Klippien katselu

1. Kirjaudu sisään osoitteessa home.nest.com.
  2. Valitse kamera, jonka kuvaa haluat katsella.
  3. Valitse Klipit näytön oikeasta alareunasta.
  4. Valitse Näytä klipit.
  5. Valitse haluamasi klippi. Se avautuu ponnahdusikkunassa.
  6. Katso klippi valitsemalla Toista Nest Cam play icon.

Klippien jakaminen tai lataaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa home.nest.com.
  2. Valitse kamera, jonka kuvaa haluat katsella.
  3. Valitse Klipit näytön oikeasta alareunasta.

4. Valitse Näytä klipit.
  5. Valitse klippi, jonka haluat jakaa tai ladata.
  6. Jaa klippi valitsemalla yksi videoikkunan alareunassa sijaitsevista kuvakkeista. Julkaise klippi nopeasti haluamallasi somesivustolla valitsemalla Facebook-, YouTube-, Twitter- tai Nextdoor-kuvake.

1. Luo linkki klipillesi klikkaamalla Linkkaa Link icon.
    2. Valitse Kopioi ja liitä linkki sivustolle, jonne haluat jakaa sen. Kuka tahansa linkin saanut voi katsoa klipin.
      Tärkeää: Jaettua linkkiä voi katsoa vain tietokoneella, ei puhelimella tai tabletilla. Jos haluat, että ihmiset voivat katsella videoitasi puhelimella tai tabletilla, suosittelemme jakamista YouTuben, Twitterin, Facebookin tai Nextdoorin kautta.
    3. Tallenna klippi tietokoneellesi valitsemalla Lataa download nest app icon .

Klippien poistaminen

Huom. Klippejä ei voi palauttaa poistamisen jälkeen. Varmista, että kaikki klipit, jotka haluat säilyttää, on tallennettu tietokoneellesi ennen poistoa Nest-verkkosovelluksesta.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa home.nest.com.
  2. Valitse kamera, josta haluat poistaa klippejä.
  3. Valitse Klipit näytön oikeasta alareunasta.
  4. Valitse Näytä klipit.
  5. Vie hiiri poistettavan klipin päälle ja valitse Roskakori nest cam trash clip .
    Huom. Jos haluat katsoa klipin ennen sen poistamista, valitse klippi ja Toista Nest Cam play icon.