Nest × Yale ‐lukon asennus ja käyttöönotto

Nest × Yale ‐lukko muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon ja Nest-sovellukseen Nest Connectin kautta. Asenna lukko ja ota se käyttöön alla olevien ohjeiden mukaan. Video: Nest × Yale ‐lukon käyttöönotto ja asennus

Huom. Google Nest × Yale ‐lukko voidaan asentaa useimpiin tavallisiin oviin. Oven on kuitenkin täytettävä tietyt kokovaatimukset. Kun olet poistanut nykyisen lukon ja asentanut Nest × Yale ‐lukon, se on testattava ja kalibroitava. Yhdistä lukko sitten Nest-sovellukseen, jotta voit ohjata sitä puhelimella.

Asennuksen aikana Nest × Yale ‐lukon osat on kohdistettava tarkasti oveen ja toisiinsa. Vaiheet ovat suhteellisen yksinkertaisia, mutta sinun on oltava tarkka.

Tärkeää tietää ennen aloittamista

• Tarkista, että ovi täyttää seuraavat vaatimukset (pätee useimpiin tavallisiin oviin). Voit käyttää asennusoppaan mallia tai mittanauhaa.
    • Oven paksuuden on oltava jokin seuraavista:
      • 3,5 cm
      • 4,4 cm
      • 5,1–5,7 cm
  • Lukon aukon keskikohta on joko 6 tai 7 cm:n päässä oven reunasta.

Huom. Jos lukon aukot eivät sovi mittoihin, voit porata reiät nykyisen lukon poistamisen jälkeen. Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

• Pidä vanha lukko lähellä varmuuden vuoksi. Nest × Yale ‐lukko toimii useimpien tavallisten ovien kanssa. Jos kohtaat ongelmia, voit asentaa vanhan lukon uudelleen ja saada ohjeita asennukseen. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.
  • Älä asenna paristoja ennen kuin se mainitaan asennusohjeissa. Jos teet näin, lukko ei välttämättä kalibroi itseään oikein, ja se aiheuttaa ongelmia lukitsemisessa.
  • Asenna lukon mukana tuleva Nest × Yale ‐vastalevy. Lukko saattaa jumiutua, jos et asenna sitä. Yale-levy on suunniteltu sopimaan tarkasti uuteen lukkoon, vaikka nykyinen vastalevy saattaa näyttää samanlaiselta.
  • Sulje ovi lukkotestin aikana ohjeiden mukaan. Jos et sulje ovea, lukko voi kalibroida itsensä oveen ja jumittua. Älä huoli oven lukittumisesta testin aikana. Jos lukon kalibrointi ei onnistu, lukituksen pitäisi avautua automaattisesti.

Aloittamiseen tarvitsemasi asiat

• Nest × Yale ‑lukko
  • Asennusruuvit
  • 4 AA-paristoa
  • Asennusavain
  • Asennusopas

Nest Yale lock parts for installation image

Lukon asennusoppaassa on malli oven mittaamista varten. Voit myös käyttää omaa mittanauhaa.

installation manual

Tarvitset myös nämä:

1. Asenna Nest x Yale ‑lukko

1. Irrota vanha lukko

Irrota nykyinen lukko ja vastalevy, jos oveen on aiemmin asennettu levy. Saatat tarvita toisen ruuvimeisselin tai jakoavaimen lukon eri osia varten.

Poraa lukon aukot tarvittaessa uudelleen.

Jos lukon aukkojen keskiosa ei ole 6 tai 7 cm:n päässä oven reunasta, poraa ne uudelleen oikeaan paikkaan.

Poraa reiät uudelleen asennusohjeen mallin kanssa 6 cm:n pituisella lapioporanterällä. Voit myös tarvita talttaa salpalevyn sijoittamista varten.

Don’t want to install it yourself? Contact our installation partner, OnTech, to help you check your system’s compatibility, install, and set up your Nest products.

Pidä vanha lukko lähellä.

Nest × Yale ‐lukko toimii useimpien tavallisten ovien kanssa. Jos kohtaat ongelmia, voit asentaa vanhan lukon uudelleen ja saada ohjeita asennukseen. Make an appointment with our installation partner OnTech, to have a trained pro come to your home, install and set up your Nest products.

2. Asenna suoratelki

Screwing backplate into place
  1. Ennen kuin laitat suorateljen oveen, säädä sen pituutta ovesi mukaan ja varmista, että suoratelki on vedetty sisään.
  2. Työnnä suoratelki oveen kuvan mukaisesti. Kiinnitä se sitten mukana toimitetuilla ruuveilla.

Tärkeää: Jos poraat, käytä pientä vääntömomenttia, jotta ruuvin jengat säilyvät.

3. Asenna vastalevy

Screwing lock into place image

Tärkeää: Sinun on asennettava lukon mukana tullut uusi vastalevy, vaikka se näyttäisi samalta kuin nykyinen levy. Lukko voi jumiutua, jos et vaihda levyä.

Irrota nykyinen vastalevy ja asenna mukana tullut vastalevy ovenkarmiin.

Varmista, että levyn aukko on kohdistettu lukon suorateljen kanssa ennen asennusta. Jos ne eivät kohtaa, säädä levyn lovea taltalla.

Huom. Voit käyttää ruuvimeisselin kanssa lyhyitä ruuveja helppoon asennukseen tai pitkiä ruuveja, jos haluat asentaa levyn tavallista tukevammin.

4. Asenna näppäimet oven ulko-osaan

Nest x Yale Lock press fit keypad

Tärkeää: Varmista ennen kuin jatkat, että suoratelki on vedetty sisään ja että salpa on vaakasuorassa.

1. Vie johto lukon aukkojen läpi.
  2. Aseta näppäimet aukkoon painamalla. Laitteen pitäisi pystyä paikoillaan itsestään.

5. Asenna asennuslevy

1. Vedä asennuslevy pois lukon takaosasta.

Nest Yale Lock pull off mounting plate

1. Laita mukana tullut avain lukon yläreunassa olevaan reikään ja paina alaspäin. Vedä paristokansi pois paikoiltaan.

Vinkki: Voit käyttää nastaa avaimen sijaan.

Remove battery plate on table lock

1. Vie lukon johto asennuslevyn aukon läpi ja paina levyn nastat suorateljen reikien läpi.

cable through mounting plate

1. Kiinnitä asennuslevy ovesi kokoa vastaavilla pulteilla.
  2. Ennen kuin kiristät ruuvit täysin, varmista, että näppäimet ja levy ovat suorassa ovea vasten. Voit tarvittaessa käyttää vatupassia.

6. Asenna lukko

1. Liitä johto lukon liittimeen. Johto voidaan kytkeä vain yhdellä tavalla. Etsi pieni merkki, jonka avulla saat johdon kohdistettua oikein. Vie johto sitten koukkujen taakse, jotta se pysyy paikallaan.

Nest plug the lock

Tärkeää: Varmista, että lukon kääntönuppi osoittaa ylös ja suoratelki on vedetty kokonaan sisään, ennen kuin kiinnität lukon levyyn.

1. Vie pinssi reiän läpi ja kiinnitä lukko asennuslevyn pohjaan. Paina lukkoa tiukasti levyyn. Lukon pitäisi napsahtaa paikoilleen.

Nest Yale Lock spindle through hole

1. Kiinnitä lukko asennuslevyyn kahdella pienellä mustalla pultilla. Pulttien reiät löytyvät lukon paristokotelosta.

2. Testaa lukko ja ota se käyttöön

1. Testaa lukkoa

Varmista, että lukko toimii oven ollessa auki ja kiinni.

thumb turn lock test

1. Kun ovi on auki:

• Käännä kääntönuppia ja varmista, että suoratelki avautuu kokonaan.
  • Käännä kääntönuppia, jotta suoratelki palautuu takaisin.
  1. Kun ovi on kiinni:

• Lukitse ovi kääntämällä kääntönuppia.

Jos tunnet vastusta tai suoratelki ei avaudu kokonaan, irrota lukko ja tarkista suorateljen ja lukon asennus.

2. Asenna paristot

1. Sulje ovi ennen kuin asennat paristot.
    • Tärkeää: Pidä ovi lukitsemattomana, kun asennat paristot. Jos ovi on lukittu, lukon testaus ei välttämättä onnistu ja se ei kalibroi itseään oveen oikein.
  2. Aseta pakkauksessa olevat AA-paristot paristokoteloon. Lukon pitäisi käynnistyä ja toistaa Nest-tervehdys.
  3. Älä laita paristokotelon kantta vielä paikoilleen. Nest-sovellus edellyttää, että skannaat paristokotelossa näkyvän koodin, kun muodostat yhteyden.
Huom. Jos lukon kalibrointi ei onnistu, palauta sen oletusasetukset ja jatka käyttöönottoa seuraamalla ohjeita.

3. Luo pääkoodi

1. Aktivoi lukko koskettamalla näppäimiä kämmenellä tai painamalla Yale-logoa.
  2. Lukon pitäisi kertoa, miten voit luoda tilapäisen koodin ennen kuin yhdistät sen Nest-sovellukseen.
Huom. Kun olet yhdistänyt lukon Nest-sovellukseen, luot lukolle uuden koodin. Tämän jälkeen et enää tarvitse väliaikaista koodia.

4. Kalibroi suoratelki tai lukko

Lukon pitäisi pyytää sinua sulkemaan ovi, jotta se voi kalibroida itsensä. Jos lukko havaitsee ongelman (esim. jumiutuminen), sen pitäisi avautua automaattisesti.

3. Yhdistä lukko Nest-sovellukseen

1. Kirjaudu tilillesi

Jos olet uusi Nest-käyttäjä, siirry Applen App Storeen tai Google Playhin, lataa Nest-sovellus ja luo tili.

Jos sinulla on jo Nest-tuote: Kirjaudu sovelluksessa tilillesi, jos et ole vielä tehnyt niin.

Huom. Jos tililläsi on useampia koteja, varmista, että valitset ensin sen Nest-kodin, jonne haluat asentaa kameran. Voit vaihtaa kotia valitsemalla aloitusnäytön vasemmasta yläkulmasta Valikko .

2. Ota Nest Connect käyttöön

Nest × Yale ‐lukko ei ole suorassa yhteydessä Wi-Fi-verkkoon. Jos haluat yhdistää sen internetiin ja lisätä sen Nest-sovellukseen, ota ensin Nest Connect käyttöön. Jatka sitten lukon käyttöönottoa.

3. Skannaa QR-koodi

QR code lock

Aloita avaamalla Nest-sovellus ja sitten valitse Settings Nest-asetukset-kuvake ja sitten valitse Add product.

1. Sovelluksen pitäisi pyytää sinua skannaamaan tuotteen QR-koodi, jotta se tietää, minkä laitteen haluat asentaa. Nest × Yale ‑lukon koodi on paristotilassa.

2. Aloita pitämällä puhelinta noin 30 cm:n päässä ja tuo sitten puhelin hitaasti lähemmäs koodia. Koodin ei tarvitse täyttää koko laatikkoa, jotta sovellus voi skannata sen.

Vinkki: Kun skannaat koodia, varmista, että valaistus on hyvä ja että koodi ei ole varjossa.

1. Jos et vieläkään pysty skannaamaan koodia, valitse Jatka ilman skannaamista ja lisää QR-koodin yläpuolella olevat numerot.

2. Kun sovellus on selvittänyt, mitä laitetta yrität asentaa, sen pitäisi opastaa sinut kaikkien vaiheiden läpi.

4. Yhdistä lukko sovellukseen

1. Kerro sovellukselle, mihin lukko on asennettu. Sovellus käyttää tätä sijaintia lähettäessään ilmoituksia, joten valitse järkevä sijainti.

2. Sovelluksen pitäisi alkaa etsiä Nest Connectia.

3. Kun sovellus löytää sen, yhdistä lukko ja Nest Connect painamalla lukon kääntönupin yläpuolella olevaa valkoista painiketta.

Vianetsintävinkki: Jos lukko ei pysty muodostamaan yhteyttä, siirrä Connect lähemmäs lukkoa. Jo muutama sentti tai metri saattaa vaikuttaa merkittävästi.

5. Luo Nest-tunnuskoodit

Luo Nest-tunnuskoodi sovelluksella. Tunnuskoodi korvaa lukolla luomasi päätunnuskoodin.

Sovelluksen pitäisi kysyä, haluatko luoda tunnuskoodit muille henkilöille, jotka jakavat Nest-kotisi käyttöoikeuden. Voit myös kutsua uusia henkilöitä jakamaan käyttöoikeuden ja voit asettaa aikataulun, joka rajoittaa kotiisi pääsemistä.

Lukko on nyt asennettu ja otettu käyttöön, ja voit aloittaa Nest × Yale ‑lukon käytön.