Nest Cam Indoorin asentaminen

Voit asettaa Google Nest Cam Indoorin vaakasuoralle alustalle omalla jalustallaan tai asentaa kameran jollekin muulle pinnalle magneetin tai asennuslevyn avulla. Tutustu alla oleviin asennusvinkkeihin.

Tässä artikkelisarjassa on ohjeet näihin kameran käyttöönoton vaiheisiin:

1. Kameran lisääminen Nest-sovellukseen
  2. Kameran kiinnittäminen tai paikoilleen asettaminen – Olet tässä
  3. Kameran käytön aloittaminen

Kun olet ottanut Nest Camin käyttöön Nest-sovelluksella, voit päättää laitteen asennustavan.

Tärkeää: Nest Cam Indoorin ja Google Nest Cam Outdoorin asennustavat ovat hyvin erilaiset.

Kameran kolme asennustapaa

Jokaisella käyttäjällä on yksilölliset tarpeensa, joten halusimme suunnitella Nest Cam Indoorista sellaisen, joka sopii jokaiseen kotiin. Sen voi asentaa ja suunnata melkeinpä mihin tahansa kohteeseen.

Nest Cam Indoorin voi asentaa jollakin seuraavissa osioissa kuvatuista kolmesta asennustavasta:

• Aseta kamera vaakasuoralle alustalle, esim. hyllylle.
  • Kiinnitä kamera metallipinnalle magneetin avulla.
  • Asenna ensin kameran metallilevy seinälle, kattoon tai muulle magneetittomalle pinnalle ja kiinnitä kamera siihen.

Täydellinen kuvakulma kamerajalustan avulla

Valitusta asennustavasta riippumatta Nest Camin monipuolisen jalustan avulla kamera on helppo suunnata haluttuun kohteeseen.

Jalustaa voi kääntää 180 astetta taakse- tai eteenpäin. Voit esimerkiksi asentaa Nest Cam Indoorin korkealle ja kääntää jalustan alaspäin, jolloin koko huone näkyy kameran kuvassa.

Kameraa voi kääntää jalustassa täydet 360 astetta. Jos sinulla on Nest Cam, myös jalustaa voi kääntää 360 astetta. Jos asennat kameran viistolle pinnalle, voit kääntää kameraa ja jalustaa niin, että kuva on suorassa.

Voit asentaa kameran jopa ylösalaisin kattoon ja kääntää kuvaa 180 astetta kameran asetuksista, jotta sovelluksen kautta näkyvä videokuva on oikein päin.

camera rotate 180

camera indoor rotate 360

camera rotate 360 with stand

Ennen kuin aloitat

1. Varmista, että olet ottanut Nest Cam Indoorin käyttöön Nest-sovelluksella, ennen kuin asennat kameran paikalleen. Voit tarvittaessa määrittää asetukset myös Mac- tai Windows-tietokoneella.
  2. Kaipaatko vinkkejä kameran sijoittamiseen? Näiden vinkkien avulla löydät juuri oikean paikan:

Vinkkejä kameran sijoittamiseen

Nest Camin ja videokuvan suojaaminen varkailta

3. Irrota tarrat Nest Camin linssistä ja jalustan pohjasta. Niiden tarkoituksena on vain suojata kameraa kuljetuksen ja asennuksen aikana.

4. Perehdy kameran asennusta koskeviin turvallisuusohjeisiin. Noudata näitä ohjeita, jotta vältyt palovammoilta, tulipalolta, sähköiskuilta ja muilta vakavilta loukkaantumisilta.

Tärkeää: Nest Cam Indoorin ja Nest Cam Outdoorin asennustavat ovat hyvin erilaiset.

Kameran asennus

Valitse jokin seuraavista kameran asennustavoista.

Kameran asentaminen tasaiselle vaakasuoralle alustalle

Voit asettaa Nest Cam Indoorin hyllylle, työtasolle tai pöydälle.
Tässä asennustavassa ei tarvita metallista
asennuslevyä. Aseta vain kamera paikalleen ja tarkista, että sen videokuva näkyy
Nest-sovelluksesta.

Jos kamera ei pysty muodostamaan Wi-Fi-yhteyttä tai videokuvan
lähettäminen keskeytyy, kamera kannattaa ehkä siirtää paikkaan,
jossa signaali on vahvempi. Muutamalla sentillä voi olla merkitystä.

Lisää Wi-Fi-yhteyden vianetsintävinkkejä on tässä
artikkelissa:

Ratkaisuja Nest Camin yhteysongelmiin

camera indoor with stand

Lisätietoja kamerasta ja sen asetusten muokkaamisesta on Seuraavat vaiheet ‑kohdassa.

Kameran asentaminen metallipinnalle

Nest Cam Indoorin jalustassa on tehokas REE-magneetti, joten jalusta kiinnittyy turvallisesti metallipintoihin. Tätä varten ei tarvitse porata reikiä tai käyttää metallista asennuslevyä.

Voit asettaa Nest Cam Indoorin suoraan vaikkapa jääkaapin oveen, arkistokaapin seinämään tai muulle metallipinnalle. Emme suosittele kameran sijoittamista tietokoneen tai muun sähkölaitteen päälle, koska siitä voi aiheutua vaurioita.

Tarkista sitten kameran videotoisto Nest-sovelluksesta. Jos kamera ei pysty muodostamaan Wi-Fi-yhteyttä tai videokuvan lähettäminen keskeytyy, kamera kannattaa ehkä siirtää sellaiseen paikkaan, jossa signaali on vahvempi. Muutamalla sentillä voi olla merkitystä.

Lisää Wi-Fi-yhteyden vianetsintävinkkejä on tässä artikkelissa:

Ratkaisuja Nest Camin yhteysongelmiin

Voit tutustua kameran ominaisuuksiin Seuraavat vaiheet ‑kohdassa.

Kameran asentaminen seinälle tai kattoon asennuslevyn avulla

Jos kameran asennuspaikassa ei ole metallipintaa, johon magneettipohja voi tarttua, voit asentaa kameran metallisen asennuslevyn seinälle tai jopa kattoon. Sitten voit kiinnittää Nest Camin levyyn ja kääntää kameran kuvattavaan kohteeseen.

1. Varmista, että asennuspaikan lähellä on pistorasia. Kiinnitä virtajohto ja muuntaja kameraan ja kytke virtajohto pistorasiaan. Pidä sitten kameraa tulevassa asennuspaikassaan. Jätä johto varmuuden vuoksi hieman löysälle.

2. Tarkista Wi-Fi-yhteyden kantama katsomalla, että kameran videokuva näkyy Nest-sovelluksesta.

Jos kamera ei pysty muodostamaan Wi-Fi-yhteyttä tai videokuvan lähettäminen keskeytyy, kamera kannattaa ehkä siirtää sellaiseen paikkaan, jossa signaali on vahvempi. Muutamalla sentillä voi olla merkitystä.

Lisää Wi-Fi-yhteyden vianetsintävinkkejä on tässä artikkelissa:

Ratkaisuja Nest Camin yhteysongelmiin

3. Kun kameran videokuva näkyy sovelluksessa, voit kiinnittää asennuslevyn. Aseta levy seinää, kattoa tai muuta pintaa vasten ja ruuvaa se paikalleen. Varmista, että kaapelikiinnike osoittaa siihen suuntaan, johon ohjaat kameran johdon. Ruuvit ovat itsekiertyviä, joten niitä varten ei tarvitse porata reikiä ennen kipsilevyyn, puuhun tai rappaukseen asentamista. Jos sinun on porattava reiät kovempaan materiaaliin, kuten betoniin tai kiveen, käytä rautakaupasta saatavia kiinnitysankkureita.

Tärkeää: Jos reikiä on porattava, poraa aluksi vain yksi reikä. Aseta asennuslevy seinää vasten ja kohdista porattu reikä johonkin asennuslevyn aukoista. Poraa muut reiät käyttäen apuna asennuslevyn muita aukkoja. Näin reiät kohdistuvat oikein.

4. Jos ruuvasit ruuvit porakoneella, kiristä ne käsin ruuvitaltalla. Näin levy kiristyy paikalleen, eivätkä ruuvit ole liian kireällä eivätkä seinä tai katto vaurioidu.

1. Kiinnitä Nest Cam asennuslevyyn. Jalustan REE-magneetti pitää Nest Camin tiukasti paikallaan jopa katossa.

Tärkeää: REE-magneetti on erittäin voimakas. Varo, etteivät sormet jää magneetin ja asennuslevyn väliin asennuksen yhteydessä.

2. Tarkista kameran kuvakulma Nest-sovelluksessa näkyvästä reaaliaikaisesta videokuvasta. Säädä kameran paikkaa tarvittaessa. Voit myös kääntää näkymän Nest-sovelluksesta, jos kuva on ylösalaisin.

Haluatko tutustua myös kameran muihin ominaisuuksiin? Katso vinkkimme Seuraavat vaiheet ‑kohdasta.

Jos joskus vaihdat Nest Camin asennuspaikkaa, muista vaihtaa sen sijainti myös Nest-sovelluksesta.

Tässä artikkelisarjassa on ohjeet näihin kameran käyttöönoton vaiheisiin:

1. Kameran lisääminen Nest-sovellukseen
  2. Kameran kiinnittäminen tai paikoilleen asettaminen – Teit tämän äsken
  3. Kameran käytön aloittaminen

camera indoor mounted