Nest-kameran käyttöönotto ja yhdistäminen

Aloita tästä, jos sinulla on uusi Google Nest ‑kamera tai jos olet poistanut kameran sovelluksesta ja haluat lisätä sen takaisin.

Sovellus opastaa käyttöönoton vaiheissa. Kameran yhdistäminen Wi-Fi-verkkoon ja tallennetun videon saanti edellyttävät sovelluksen käyttöä, joten sinun tulisi aina käyttää sovellusta käyttöönotossa ja asennuksessa.

Tässä on lyhyt yleiskatsaus aloitusvaiheisiin sekä tärkeitä ohjeita ongelmatilanteisiin.

Tärkeää: Yhdistä kamera sovellukseen ennen kuin asennat sen paikalleen. Muodosta yhteys sovellukseen skannaamalla kamerassa oleva koodi.

1. Tarvittavan sovelluksen lataaminen

Kameramallistasi riippuen voit ottaa sen käyttöön joko Google Home- tai Nest-sovelluksella. Lataa tarvitsemasi sovellus Applen App Storesta tai Google Play Kaupasta.

Seuraavat Nest-kamerat voit ottaa käyttöön Google Home ‐sovelluksella:

• Nest Cam (langallinen)
  • Nest Cam valonheittimellä
  • Nest Cam (akkukäyttöinen)

Seuraavat Nest-kamerat voit ottaa käyttöön Nest-sovelluksella:

• Nest Cam IQ ‑sisäkamera
  • Nest Cam IQ ‑ulkokamera
  • Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor
  • Nest Dropcam (kaikki mallit)

2. Kameran lisääminen sovellukseen QR-koodilla

Valitse, kummalla sovelluksella olet ottamassa kameraa käyttöön.

Home-sovellus

1. Jos sinulla ei vielä ole Home-sovellusta, lataa se Applen App Storesta tai Google Play Kaupasta.
  2. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus. Kirjaudu pyydettäessä sisään Google-tilillesi.
  3. Valitse Laitteet Lisää Google Nest tai yhteistyökumppanin laite Google Nest or partner device.
  4. Valitse koti, johon haluat lisätä kameran, tai luo uusi koti valitsemalla Lisää uusi koti. Valitse sitten Seuraava.
  5. Sovellus etsii lähellä olevia laitteita. Valitse pyydettäessä kameramalli, jonka haluat ottaa käyttöön.
  6. Skannaa kameran QR-koodi puhelimen kameralla. Voit myös valita Jatka ilman skannaamista ja lisätä käyttöönottokoodin.
    Vinkki: Jos et tiedä käyttöönottokoodia, saat apua valitsemalla Etsi koodi.
  7. Sovellus opastaa sinua käyttöönotossa ja asennuksessa.

Nest-sovellus

Uusi Nest-käyttäjä

1. Jos et ole vielä tehnyt niin, lataa Nest-sovellus Applen App Storesta tai Google Playsta.
  2. Avaa sovellus ja luo tili.
  3. Valitse sovelluksen aloitusnäytöltä Lisää .
  4. Skannaa kameran takaa löytyvä QR-koodi. Voit myös valita Jatka ilman skannaamista ja lisätä QR-koodin yläosasta löytyvät numerot.
  5. Sovellus opastaa sinua käyttöönotossa ja asennuksessa.

Vanha Nest-tili

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
    • Huom. Jos tililläsi on useampia koteja, varmista, että olet valinnut sen Nest-kodin, jonne haluat asentaa kameran. Voit vaihtaa kotia valitsemalla aloitusnäytön vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  2. Napauta sovelluksen aloitusnäytön oikeasta yläkulmasta Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Lisää tuote plus.
  4. Skannaa kameran takaa löytyvä QR-koodi. Voit myös valita Jatka ilman skannaamista ja lisätä QR-koodin yläosasta löytyvät numerot.
  5. Sovellus opastaa sinua läpi käyttöönoton ja asennuksen.

Kameran lisääminen Home-sovellukseen käyttöönoton jälkeen

Kun olet ottanut Nest-kameran käyttöön Nest-sovelluksessa, voit lisätä sen kotiisi Home-sovelluksessa. Tällöin voit ohjata kameraa ja muita yhteensopivia, verkkoon yhdistettäviä laitteita (esim. älylamppua tai Google-kaiutinta) samasta paikasta.

Älylaitteiden käyttöönotto Google Home ‑sovelluksessa

Huom. Jos olet jo kerran kirjautunut Nest-sovellukseen Google-tilillä, Nest-kamerasi ja joidenkin muiden Nest-kotisi tuotteiden pitäisi näkyä kodissasi myös Home-sovelluksessa.

3. Lisäohjeita käyttöönottoon ja asennukseen

Apua ongelmatilanteisiin käyttöönoton aikana

Käyttöönoton aikana voit yhdistää kamerasi Wi-Fi-verkkoon, valita asetukset, tarkistaa videon laadun ja muuta.

Ongelmatilanteessa voit tutustua näihin vinkkeihin.

Ohjeviestit ja koodit

Jos sovelluksessa näkyy koodin sisältävä ohjeviesti, tutustu yksityiskohtaisiin vianetsintäohjeisiin Nest-kameroiden ja ‐ovikellojen interaktiivisessa vianetsintätyökalussa.

Huom. Interaktiivista vianmääritystyökalua suositellaan vain, jos käytät kameran käyttöönotossa Nest-sovellusta.

Yhteysongelmat

Jos et löydä Wi-Fi-verkkoasi tai jos kameralla on ongelmia Wi-Fi-verkkoon yhdistämisessä, voit yrittää ratkaista ongelman seuraavin keinoin:

1. Odota muutama minuutti ja yritä sitten yhdistää kamera uudelleen.
  2. Paranna signaalia siirtämällä kamera lähemmäs Wi-Fi-reititintä.
  3. Vähennä langattoman verkon häiriöitä.
  4. Yritä käynnistää reititin uudelleen.
  5. Jos Wi-Fi-verkko on piilotettu, lisää verkon nimi (SSID) manuaalisesti.

Lisää vinkkejä löydät artikkelista Ohjeita sovelluksen tai langattoman verkon yhdistämisongelmiin.

Virtaongelmat

Seuraavat ovat merkkejä siitä, että kamera ei saa tarpeeksi virtaa:

• Kamera ei käynnisty.
  • Saat sovelluksessa viestin tai tilan, jossa kerrotaan, että virta ei riitä.
  • Myös Wi-Fi-yhteys ja videon laatu voivat heikentyä, jos virtaa ei ole tarpeeksi.

Voit yrittää korjata ongelman esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

• Jos kamera saa virran virtajohdosta, tarkista, että johto ja pistorasia toimivat kunnolla. Kokeile vaihtaa toiseen kameran kanssa yhteensopivaan johtoon tai pistorasiaan.
  • Jos kamera on akkukäyttöinen, lataa akku. Varmista asennuksen yhteydessä, että kamera on kunnolla paikallaan.

Videon laatuongelmat

Kameran viive on yleensä merkki siitä, että Wi-Fi-yhteys on heikko. Se voi kuitenkin tarkoittaa myös sitä, että kameran virta ei riitä. Voit yrittää korjata ongelman näin:

• Paranna signaalia siirtämällä kamera lähemmäs Wi-Fi-reititintä.
  • Vähennä langattoman verkon häiriöitä.
  • Jos kamera saa virran virtajohdosta, tarkista, että johto ja pistorasia toimivat kunnolla. Kokeile vaihtaa toiseen kameran kanssa yhteensopivaan johtoon tai pistorasiaan.
  • Jos kamera on akkukäyttöinen, lataa akku. Varmista asennuksen yhteydessä, että kamera on kunnolla paikallaan.

Jos kamerasi video on vääristynyt, voit yrittää korjata ongelman seuraavilla tavoilla:

• Pyyhi pöly kameran linssistä.
  • Suuntaa kamera niin, että se ei osoita suoraan valonsäteisiin.
  • Sijoita kamerasi paikkaan, joka on varjoisa ja jossa se on suojattu äärimmäisiltä sääolosuhteilta. Ulkotilojen kamerat on suunniteltu toimimaan ulkona, mutta äärimmäisen kuuma tai kylmä lämpötila voi vaikuttaa esimerkiksi videon laatuun.

Lisää vinkkejä löydät artikkelista Videokuva on sumea, pikselöitynyt, väriltään vääristynyt tai se heijastaa.

Lisäohjeita asennukseen

Nest-kameran perusasennusohjeet löytyvät sovelluksesta. Jos tarvitset lisää vinkkejä, valitse alta kameramallisi.

Nest Cam valonheittimellä

Nest Cam (langallinen) Nest Cam (akkukäyttöinen)
Cam IQ image camera indoor with stand drop cam pro angled image
Nest Cam IQ ‑sisäkamera Nest Cam Indoor Dropcam (kaikki mallit)
Cam IQ outdoor image Nest cam side view
Nest Cam IQ ‑ulkokamera Nest Cam Outdoor

4. Lisätietoja kameran käytöstä

Pääset alkuun kameran käytössä lukemalla ohjeet artikkelista Nest-kameran käytön aloittaminen.