Kaksivaiheisen vahvistuksen lisääminen tilille Nest-sovelluksessa

Note: This article is for users who have not migrated their Nest account to a Google Account. Learn about Nest accounts and whether you have a migrated account in our FAQs about accounts in the Nest app.

Kaksivaiheinen vahvistus vaaditaan nyt kaikilla siirtämättömillä tileillä turvallisuuden parantamiseksi.

• Kaksivaiheisen vahvistuksen avulla voit estää muita kirjautumasta tilillesi Nest-sovelluksessa ilman lupaa.
  • Tärkeää: Jos et vielä 19.5.2020 mennessä ole käyttänyt kaksivaiheista vahvistusta tekstiviestillä, sähköpostilla tehtävä kaksivaiheinen vahvistus otetaan automaattisesti käyttöön.
  • Sinun kannattaa aina valita Nest-sovelluksen tilillesi yksilöllinen salasana, jota et käytä muualla.

Miten kaksivaiheinen vahvistus toimii

Kaksivaiheisen vahvistuksen avulla voit vahvistaa henkilöllisyytesi aina, kun kirjaudut tilillesi tai teet muutoksia suojausasetuksiin.

Kaksivaiheinen vahvistus perustuu nimensä mukaan kahteen eri työkaluun:

• Tietämäsi asia: Kun kirjaudut Nest-sovellukseen, sinulta pyydetään sähköpostiosoitettasi ja salasanaasi kuten ennenkin.
  • Sinulla oleva asia: Kun olet lisännyt salasanasi, Nest lähettää yksilöllisen ja väliaikaisen vahvistuskoodin puhelimeesi tai sähköpostiisi, jotta voimme varmistaa sinun yrittävän kirjautua sisään. Lisää koodi pyydettäessä, niin sinut kirjataan sisään.

Jos olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, sinun on lisättävä puhelimeesi lähetetty koodi aina, kun haluat

• kirjautua sisään tilillesi Nest-sovelluksessa
  • vaihtaa salasanaasi
  • nollata kadonneen salasanan
  • poistaa puhelinnumerosi.

Kaksivaiheisen vahvistuksen vaatimukset

• Varmista, että sinulla on Nest-sovelluksen uusin versio, jotta saat uusimmat ominaisuudet ja virheenkorjaukset.
    Tärkeää: Kun olet ottanut kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, et ehkä voi kirjautua tilillesi sovelluksen vanhalla versiolla.

Android-sovellusten päivittäminen
    iOS-sovellusten päivittäminen
  • Sähköpostiosoite ja salasana, joilla kirjaudut tilillesi Nest-sovelluksessa. Jos olet unohtanut salasanan, voit nollata salasanasi Nest-sovelluksella.
  • Puhelin, joka voi vastaanottaa tekstiviestejä, ja luotettava operaattorin signaali.
    Tärkeää: Älä käytä kaksivaiheista vahvistusta puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella, joka ei välttämättä ole enää myöhemmin saatavilla (esimerkiksi väliaikainen puhelinnumero tai jonkun muun sähköpostiosoite). Nest lähettää yksilöllisen tunnuskoodin samaan puhelinnumeroon tai sähköpostiin aina, kun se edellyttää kaksivaiheista vahvistusta.

• Erillinen tili jokaiselle henkilölle, jolla on pääsy Nest-kotiisi.
    Tärkeää: Nest-tilin sähköpostiosoitetta ja salasanaa ei kannata jakaa muille käyttäjille. Tietojen jakamisen sijaan kutsu jokainen henkilö jakamaan pääsyoikeus perhetilien kautta. Muussa tapauksessa joku saattaa yrittää kirjautua sisään, mutta ei välttämättä saa vahvistuskoodia.

Lisää kaksivaiheinen vahvistus olemassa olevalle tilille Nest-sovelluksessa

Kun laitat kaksivaiheisen vahvistuksen päälle Nest-sovelluksessa, saat tekstiviestin joka kerta, kun yrität kirjautua tilillesi.

1. Varmista, että sinulla on Nest-sovelluksen uusin versio, jotta saat uusimmat ominaisuudet ja virheenkorjaukset.

Android-sovellusten päivittäminen
    iOS-sovellusten päivittäminen
  2. Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  3. Valitse Tili ja sitten Tilin hallinta.
  4. Valitse Tilin suojaus.
  5. Valitse Kaksivaiheinen vahvistus ja sitten laita kaksivaiheinen vahvistus päälle napauttamalla valitsinta.
  6. Lisää salasanasi, puhelinnumerosi ja puhelimeesi lähetetty yksilöllinen vahvistuskoodi, kun niitä pyydetään.

Huom. Kun laitat kaksivaiheisen vahvistuksen päälle, sinut kirjataan automaattisesti ulos Nest-sovelluksen tililtäsi kaikilla aiemmin käyttämilläsi puhelimilla, tableteilla tai tietokoneilla. Sinun on kirjauduttava uudelleen sisään kullakin laitteella kaksivaiheisen vahvistuksen avulla.

Kaksivaiheisen vahvistuksen asetusten muuttaminen

Puhelinnumeron vaihtaminen

Jos aiot hankkia uuden puhelinnumeron ja lopettaa vanhan numeron käytön, sinun kannattaa laittaa kaksivaiheinen vahvistus pois päältä
ennen kuin poistat vanhan numeron käytöstä. Voit sitten laittaa kaksivaiheisen vahvistuksen takaisin päälle uudella numerolla.

Tärkeää: Sinun on lisättävä vahvistuskoodi vanhasta puhelinnumerostasi vielä viimeisen kerran. Tämä on
varotoimi henkilöllisyytesi vahvistamiseksi ja tilisi suojaamiseksi.

1. Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  2. Valitse Tili ja sitten Tilin hallinta.
  3. Valitse Tilin suojaus.
  4. Valitse Puhelinnumero ja sitten Poista.
  5. Lisää salasana ja vanhaan
    puhelinnumeroosi lähetetty väliaikainen koodi, kun niitä pyydetään. Tämä laittaa kaksivaiheisen vahvistuksen pois päältä.
  6. Tee kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöönoton vaiheet uudella puhelinnumerollasi.

Kaksivaiheisen tekstiviestivahvistuksen poistaminen

Kun laitat kaksivaiheisen vahvistuksen pois päältä Nest-sovelluksessa:

• Sinun on silti vahvistettava henkilöllisyytesi, kun kirjaudut tilillesi Nest-sovelluksessa.
  • Saat vahvistuskoodin sähköpostilla tekstiviestin sijaan.

Tärkeää: Et voi laittaa kaksivaiheista vahvistusta pois päältä ilman puhelinta. Nest lähettää vahvistuskoodin viimeisen kerran puhelimeesi varmistaaksesi, että pyydät tätä suojausmuutosta itse.

1. Valitse Nest-sovelluksen aloitusnäytöltä Asetukset Nest-asetukset-kuvake.
  2. Valitse Tili ja sitten Tilin hallinta.
  3. Valitse Tilin suojaus.
  4. Valitse Kaksivaiheinen vahvistus ja sitten laita kaksivaiheinen vahvistus pois päältä napauttamalla valitsinta.
  5. Lisää salasana ja nykyiseen puhelimeesi lähetetty väliaikainen koodi, kun niitä pyydetään. Seuraavaksi sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat laittaa kaksivaiheisen vahvistuksen pois päältä.

Kaksivaiheisen vahvistuksen ongelmanratkaisu

Jos et ole saanut vahvistuskoodia

Tarkista, lähetettiinkö vahvistuskoodi puhelimeesi vai sähköpostiisi. Nest-sovellus kertoo, kumpaan koodi lähetettiin. Seuraa sitten alla olevia puhelimen tai sähköpostin ohjeita.

Puhelin

1. Tarkista Nest-sovelluksesta sen puhelinnumeron neljä viimeistä numeroa, johon vahvistuskoodi lähetettiin. Jos puhelinnumero on virheellinen, ota yhteyttä Nest-tukeen.
  2. Jos puhelinnumero on oikea, varmista, että puhelimessasi on hyvä mobiilisignaali. Tekstiviestin lähettäminen voi kestää muutaman minuutin.
  3. Jos et ole saanut vahvistuskoodia useamman minuutin jälkeen, pyydä uusi koodi sovelluksesta.

Sähköposti

1. Varmista, että katsot Nest-sovelluksen tiliisi liittyvää sähköpostiosoitetta.
  2. Etsi sähköposteja, joiden lähettäjä on account@nest.com.
  3. Tarkista roskapostikansio.
  4. Jos et ole saanut vahvistuskoodia useamman minuutin jälkeen, pyydä uusi koodi sovelluksesta.

Jos et pysty käyttämään puhelinnumeroa tai sähköpostia, johon vahvistuskoodi lähetettiin

1. Ota yhteyttä puhelin‑ tai sähköpostipalveluntarjoajaan saadaksesi apua puhelinnumeron tai sähköpostitilin käytön palauttamiseen. Jos et esimerkiksi muista sähköpostitilisi salasanaa, sinun pitäisi pystyä nollaamaan salasana sähköpostipalveluntarjoajan sivustolta. Voit sitten käyttää sähköpostitiliäsi sinulle lähetettyjen sähköpostien tarkistamiseen.
  2. Jos et pysty käyttämään puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta sen jälkeen, kun olet ottanut yhteyttä tukeen, sinun on palautettava Nest-tuotteiden tehdasasetukset ja lisättävä tuotteet uudelle tilille. Huom. Sinun on kutsuttava ihmiset jakamaan kotisi pääsyoikeus uudelleen uudella tilillä. Menetät myös kaiken videohistorian ja laiteasetusten tiedot.

Nest-kameran ja -ovikellon tehdasasetusten palauttaminen
    Nest-termostaatin tehdasasetusten palauttaminen
    Protectin tehdasasetusten palauttaminen
    Nest × Yale ‐lukon tehdasasetusten palauttaminen
  3. Jos sinulla on ongelmia Nest-tuotteen lisäämisessä tilillesi, katso ohjeita ongelmanratkaisuun Google Nest ‐ohjekeskuksesta.