Wi-Fi-verkon ja reitittimen asetusten päivittäminen

Sinun ei yleensä tarvitse tehdä mitään muutoksia Wi-Fi-verkon tai ‑reitittimen asetuksiin. Useimmat yhteysongelmat korjataan muilla tavoin. Löydät nämä tavat artikkelista Wi-Fi- ja yhteysongelmien ongelmanratkaisu.

Jos et ole perehtynyt Wi-Fi-reitittimen asetuksiin, pyydä apua internetpalveluntarjoajalta (ISP) tai reitittimen valmistajalta.

Yhteenveto suositelluista asetuksista

Tässä on tärkeimmät Nest-tuotteille suositellut Wi-Fi-verkon ja ‑reitittimen asetukset. Katso lisätietoja alla olevista osioista.

• Ota käyttöön 802.11 b/g/n, jos sinulla on 802.11 ac ‑reititin.
  • Valitse Wi-Fi-reitittimen DHCP-varausajaksi vähintään kaksi tuntia.
  • Laita reitittimen virransäästötila päälle, jos sinulla on Nest-termostaatti.
  • Ota IPv6 käyttöön, jos sinulla on Nest Protect.
  • Laita Wi-Fi-reitittimen multicast päälle, jos olet lisäämässä Nest-laitteita.

Jos olet tarkistanut nämä asetukset, mutta ongelmat jatkuvat, tarkista lisää asetuksia alta.

Nämä on tärkeä tehdä ennen asetusten muuttamista

1. Selvitä, toimivatko reititin ja verkko Nest-tuotteiden kanssa

Nest-tuotteet toimivat melkein kaikkialla, missä on Wi-Fi-signaali. Sinun on kuitenkin hyvä tietää pari asiaa, jos yrität yhdistää tietynlaisiin Wi-Fi-verkkoihin tai ‑reitittimiin.

• Tavalliset Wi-Fi-reitittimet käyttävät 2,4 GHz:n taajuutta, 5 GHz:n taajuutta tai molempia (kaksitaajuinen) Jotkin Nest-tuotteet, (esim. Nest Protect ‑savuvaroittimet, 1. ja 2. sukupolven Nest Learning Thermostatit) toimivat vain 2,4 GHz:n taajuudella. Lue lisää Nest-tuotteiden käytöstä kaksitaajuuksisissa Wi-Fi-verkoissa.
  • Jos haluat yhdistää Nest Protectin, varmista, että reitittimessä on IPv6-tuki.
  • Kun lisäät muita Nest-laitteita, varmista, että reititin tukee multicastia ja että se on päällä. Nest-laitteet kommunikoivat ja muodostavat yhteyksiä muihin Nest-tuotteisiin multicastin avulla.
  • Mobiiliyhteyden hotspoteja, vierasverkkoja ja julkisia tai avoimia verkkoja ei suositella käytettäväksi Nest-tuotteiden kanssa. Nest-tuotteet eivät tue Enterprise-verkkoja, esim. 802.1x/RADIUS- tai captive portal ‑verkkoja, jotka edellyttävät käyttöehtojen hyväksymistä, esim. kahvilassa tai hotellissa. Lue lisää näistä verkkotyypeistä.
  • Avoimen lähdekoodin laiteohjelmistoja (esim. DD-WRT, OpenWRT ja Tomato) ei tueta. Vaikka jotkin versiot voivat toimia Google Nest ‑tuotteiden kanssa, yhteensopivuus voi vaihdella versioiden välillä.
  • Tarkista reitittimen laiteraja. Kaikilla Wi-Fi-reitittimillä on enimmäisraja sille, kuinka monta laitetta voi olla samanaikaisesti yhteydessä Wi-Fi-verkkoon. Jos verkossasi on useita laitteita, voit kokeilla katkaista parin laitteen yhteyden ja tarkastaa, pystyykö Nest-tuote muodostamaan yhteyden verkkoosi.
  • Tarkista, ovatko reitittimen langattomat eristysasetukset päällä. Tämä estää verkossa olevia laitteita muodostamasta yhteyttä muihin kodissasi oleviin laitteisiin. Nest-tuotteet kommunikoivat keskenään parin muodostuksen, käyttöönoton ja päivittäisen käytön yhteydessä, joten ne eivät ehkä toimi oikein, jos kyseiset asetukset ovat päällä.

Vahvistimen asetukset

Jos mahdollista, kokeile ottaa laite käyttöön reitittimen lähellä ja testaa, toimiiko se ja onko ongelmana kantama.

Jos laite toimii reitittimen lähellä mutta ei kauempana tai haluamassasi paikassa, sinun on ehkä lisättävä Wi-Fi-tukiasema verkon kantaman kasvattamiseksi, jotta Nest-tuotteet voivat muodostaa yhteyden.

• Suosittelemme käyttämään reitittimen valmistajan tuotetta. Saman brändin tuotteet toimivat usein hyvin yhdessä.
  • Käytön helpottamiseksi voit valita asetukset, esim. verkon nimen (SSID), salasanan ja salauksen, jotka vastaavat nykyisen reitittimesi asetuksia.
  • Jos sinulla on jo vahvistin tai toinen langaton tukiasema, kyseinen laite voi olla syy yhteysongelmiin. Irrota tai sammuta laite väliaikaisesti ja yhdistä sitten Nest-tuote suoraan reitittimeen.
2. Lataa reitittimen käyttöohje

Katso reitittimen käyttöohjeista ohjeet asetusten muuttamiseen tai ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi. Voit yleensä ladata käyttöohjeet valmistajan verkkosivustolta. Lataa opas, joka vastaa reitittimen mallinumeroa.

3. Varmuuskopioi reitittimen nykyiset asetukset

Jotkin tekemäsi muutokset voivat estää sinua yhdistämästä internetiin. Tämän takia on tärkeää, että seuraat näitä ohjeita siltä varalta, että sinun on palautettava reitittimen vanhat asetukset.

Varmuuskopioi reitittimen nykyiset asetukset käyttöohjeiden mukaan. Jos reitittimelläsi ei ole varmuuskopiointiasetusta, voit tulostaa nykyiset asetukset tai kirjoittaa ne muistiin.

4. Päivitä reitittimen laiteohjelmisto tai ohjelmisto

Parhaan tehon ja yhteensopivuuden varmistamiseksi asenna reitittimesi uusin ohjelmistopäivitys valmistajan verkkosivustolta. Seuraa reitittimen käyttöohjeita.

Asetusten muuttaminen

Kun olet tehnyt kohdan "Nämä on tärkeä tehdä ennen asetusten muuttamista" vaiheet, voit tarkistaa reitittimen asetukset ja tehdä niihin muutoksia. Yhteysasetuksiin liittyvät ongelmat ratkeavat yleensä seuraavilla tavoilla:

• Laita reitittimen virransäästötila päälle, jos sinulla on Nest-termostaatti.
  • Ota käyttöön 802.11 b/g/n, jos sinulla on 802.11 ac ‑reititin.
  • Valitse Wi-Fi-reitittimen DHCP-varausajaksi vähintään kaksi tuntia.
  • Laita Nest Protectilla IPv6 tai multicast päälle.

Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan alla olevat Wi-Fi-reitittimen perusasetukset ennen Wi-Fi-lisäasetusten muuttamista.

Huom. Kun olet päivittänyt Wi-Fi-asetukset, sinun on ehkä päivitettävä Nest-tuotteiden Wi-Fi-tiedot sovelluksessa, jotta ne voivat yhdistää Wi-Fi-verkkoosi.

Wi-Fi-reitittimen perusasetukset

Huom. Jos verkossasi on useita tukiasemia, kuten toinen reititin tai vahvistin, niiden kaikkien tulisi käyttää samoja asetuksia. Muuten ne eivät välttämättä voi yhdistää toisiinsa tai Nest-tuotteisiisi.

Verkon nimi (SSID) ja salasana

Jos hankit uuden reitittimen tai palautat reitittimen tehdasasetukset ja verkon nimi (SSID), salasana tai muut asetukset eivät ole samat kuin aiemmin, Nest-tuotteiden yhteys saattaa katketa.

Jos annat uudelle kotiverkolle saman SSID:n sekä salasanan kuin edellisellä ja valmistajan asetukset ovat samat uudessa reitittimessä, Nest-tuotteiden pitäisi muodostaa yhteys uudelleen automaattisesti.

Jos Nest-tuotteet eivät yhdistä automaattisesti uuteen verkkoon tai haluat käyttää toista verkon nimeä tai salasanaa, sinun on päivitettävä jokaisen Nest-tuotteen Wi-Fi-tiedot sovelluksessa.

Wi-Fi-kanavat

Tavallisesti Wi-Fi-kanavaksi kannattaa valita "Automaattinen" tietyn kanavan sijaan. Näin reitittimesi voi automaattisesti vaihtaa kanavaa ja välttää lähellä olevien Wi-Fi-verkkojen ja langattomien laitteiden aiheuttamia häiriöitä, jotka voivat hidastaa tai estää Wi-Fi-signaaleja.

Salauksen tyyppi

Suosittelemme käyttämään reitittimelläsi WPA2-salausta, kun käytät Nest-tuotteita.

Nest-tuotteet eivät ole yhteensopivia WEP-ASCII:n kanssa.

Kaksitaajuiset (2,4 GHz ja 5 GHz) verkot

Jos Wi-Fi-reittimesi on kaksitaajuinen (tukee 2,4 GHz ja 5 GHz ‑signaaleja), Nest-tuotteesi voi yhdistää toiseen niistä paremmin ympäristöstäsi riippuen. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta useimmat Nest-tuotteet toimivat 5 GHz ‑verkoissa.

1. ja 2. sukupolven Nest Learning Thermostatit, 1. ja 2. sukupolven Nest Protectit sekä Nest Connect toimivat vain 2,4 GHz:n Wi-Fi-yhteydellä. Jos kotonasi on jokin näistä tuotteista, sinun on otettava 2,4 GHz:n yhteys käyttöön reitittimessä, jotta voit muodostaa yhteyden.

Vinkki: 2,4 GHz:n verkkoyhteys ei välttämättä ole hitaampi kuin 5 GHz:n yhteys. 2,4 GHz:n signaalit kulkevat kauemmas, joten ne kattavat suuremman alueen, ja ne kulkevat helpommin kiinteiden esineiden läpi.

• Kokeile vaihtaa 2,4 GHz:n verkkoon, jos Nest-tuote on asennettu kauas reitittimestä tai jos sinulla on heikko yhteys 5 GHz:n verkkoon.
  • Kokeile vaihtaa 5 GHz:n verkkoon, jos 2,4 GHz:n yhteyttä käyttävien laitteiden (kuten langattomien puhelinten, itkuhälytinten, mikroaaltouunien ja langattomien kaiuttimien) aiheuttamat häiriöt heikentävät yhteyttä.

Virransäästötila

Joissakin reitittimissä on virransäästötilaominaisuus. Katso reitittimen valmistajan ohjeista, onko laitteessasi sellaista. Laittamalla tämän ominaisuuden päälle voit vähentää Nest-termostaattien kaltaisten yhdistettyjen laitteiden virrankulutusta.

Wi-Fi-reitittimen lisäasetukset

Jos osaat määrittää Wi-Fi-verkkoja, tunnet palomuuriasetukset ja MAC-osoitteen suodatusasetukset, kokeile alla olevia keinoja. Jos et ole perehtynyt verkkoasetuksiin, ota yhteyttä internetpalveluntarjoajaasi ja pyydä apua asetusten tarkasteluun ja muuttamiseen.

Palomuurin asetukset

Rajoittavat palomuuriasetukset voivat estää Nest-laitteita yhdistämästä internetiin. Voit kokeilla laskea palomuurin suojaustasoa väliaikaisesti ja tarkastaa, korjautuuko ongelma. Palauta tämän jälkeen haluamasi palomuuriasetuksen suojaustaso.

Varoitus: Reitittimen palomuuriasetusten suojaustason laskeminen voi lisätä internetvaarojen riskiä. Pyydä lisätietoa reitittimen tai palomuurin valmistajalta.

DHCP-varausaika

Valitse Wi-Fi-reitittimen DHCP-varausajaksi vähintään kaksi tuntia. Tämän avulla voit varmistaa, että Nest-tuotteet pysyvät yhteydessä verkkoosi. Kaikki alle kahden tunnin asetukset voivat estää Nest-tuotteitasi yhdistämästä uudelleen verkkoosi, vaikka niiden yhteys katkeaisi alle puoleksi sekunniksi.

Verkkoportit

Käyttöönoton aikana joitakin Nest-tuotteita yhdistetään sovellukseen 11095-portilla. Jos sinulla on vaikeuksia yhdistää Nest-tuotetta, sinun on ehkä väliaikaisesti avattava 11095-portti Wi-Fi-reitittimen asetuksista, jotta käyttöönotto voidaan viimeistellä. Kun Nest-tuote näkyy sovelluksessa, voit taas sulkea 11095-portin.

Sinun ei tarvitse avata tiettyjä TCP- tai UDP-verkkoportteja Nest-tuotteiden päivittäisestä käytöstä tulevaa liikennettä varten. Jos pystyt katselemaan sähköpostia tai käyttämään verkkopankkia selaimessasi, tarvittavat portit ovat jo auki.

MAC-osoitteen suodattaminen

Jos käytät verkon lisäturvaa varten MAC-osoitteen suodatusta, Nest-tuotteiden MAC-osoitteet on lisättävä valtuutettujen laitteiden joukkoon. Voit nähdä kaikki verkossasi olevien laitteiden MAC-osoitteet käyttämällä reitittimien ohjelmistoa. Katso ohjeet reitittimen käyttöohjeista.

Nest-tuotteen MAC-osoitteen löytäminen ja lisääminen reitittimen sallittujen luetteloon

802.11-langattomat verkot

Jos sinulla on 802.11 ac ‑reititin tai ‑vahvistin, varmista, että 802.11 b/g/n on myös päällä. Vain tietyt Nest-tuotteet tukevat 802.11 ac ‑standardia.

Yhdistä tarvittaessa Nest-tuotteet uudelleen

Jos olet muuttanut Wi-Fi-verkon tai reitittimen asetuksia, osa Nest-tuotteista voi näkyä offline-tilassa sovelluksessa. Tällöin sinun on ehkä yhdistettävä Nest-tuotteet uudelleen verkkoon manuaalisesti.