Automaattinen Sound Check ‑testi

2. sukupolven Google Nest Protectit voivat testata kaiuttimen ja hälytysäänen automaattisesti kuukausittain Sound Checkillä. Sound Checkin aikana jokainen kotisi Nest Protect varmistaa, että kaiutin ja hälytysääni toimivat toistamalla lyhyen äänen ja kuuntelemalla sitä mikrofonilla. Jos Sound Check huomaa, että olet kotona, Protectit tekevät testin poistuttuasi kotoa.

Mitä Sound Checkin aikana tapahtuu

Kun Sound Check on päällä, se toistuu kerran kuukaudessa. Jos sinulla on useampi Nest Protect, kaikki tekevät Sound Checkin yhtä aikaa. Koko testi kestää alle viisi sekuntia.

Sound Checkin audio

Sinulle lähetetään sovellusilmoitus noin viisi minuuttia ennen Sound Checkin suorittamista.

Voit valita Sound Checkin ohittamisen tai sen suorittamisen. Jos päätät ohittaa sen, sitä yritetään automaattisesti uudelleen noin kuukauden päästä.

Manuaalinen testaus milloin tahansa

Jos haluat testata hälytysäänen ja kaiuttimen manuaalisesti, voit suorittaa Safety Checkupin. Tämä testaa kaiken, mitä Sound Check tekee ja muuta.

Sound Check ‑asetusten muuttaminen

Tärkeää: Kun muutat Sound Check ‑asetuksia, se päivittää kotisi kaikkien Protectien asetukset.

1. Avaa Nest-sovellus Nest app.
  2. Valitse Nest Protect.
  3. Valitse Asetukset Nest-asetukset-kuvake  Sound Check.
  4. Valitse haluamasi aikaväli (esim. klo 11–16) Sound Checkille. Näin se tekee testin ollessasi todennäköisesti poissa kotoa eikä häiritse sinua.

Jos et halua, että Sound Checkiä tehdään lainkaan, laita Salli kuukausittainen Sound Check pois päältä.

Voit myös laittaa ilmoitukset pois päältä, jos et halua saada viestiä ennen Sound Check ‐testiä.

Mitä tehdä, jos Sound Check havaitsee ongelman

Jos Sound Check ei pysty vahvistamaan, että Nest Protectin kaiutin ja hälytysääni toimivat, saat sovellusilmoituksen ja Protectin valokehä hohtaa keltaisena Nightly Promisen aikana.

Tee manuaalinen Safety Checkup ‑testi mahdollisimman pian varmistaaksesi, että jokainen Protect pystyy hälyttämään puheella ja merkkiäänellä. On tärkeää varmistaa, että pystyt kuulemaan jokaisen kotonasi olevan Nest Protectin. Tarkista asia suorittamalla testi toisen kerran. Jos et kuule Nest Protectin puheilmoitusta tai hälytysääntä Safety Checkupin aikana, vaihda laite välittömästi uuteen. Jos Protectin takuu on edelleen voimassa, voit ottaa meihin yhteyttä, jotta voit tehdä korvausvaatimuksen.

Huom. Jos Nest Protectin kaiutin ei toimi, et kuule puhetta Heads-Upin tai Emergency Alarmin aikana, mutta merkkiääni soi silti Emergency Alarmin aikana.

Jos Nest Protect näkyy offline-tilassa tai ei ilmoita testituloksia, sillä voi olla vaikeuksia muodostaa yhteyttä Wi-Fi-verkkoon tai internetiin. Protectit voivat myös olla liian kaukana toisistaan (yli 15 m), jolloin ne eivät pysty yhdistymään toisiinsa.

Googlelle ei lähetetä Sound Check ‑tallenteita

Sound Checkin audiota ei lähetetä Googlen palvelimille eikä säilytetä niillä. Sound Checkin aikana Protectin mikrofoni kuuntelee hälytysääntä alle viiden sekunnin ajan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä tietosuojasta