Activity Zones ‑vyöhykkeiden luominen ja käyttö

Activity Zones ‑ominaisuus on käytettävissä Nest Camilla (akkukäyttöinen), Nest Doorbellilla (akkukäyttöinen) ja Nest Camilla (langallinen). Activity Zones on saatavilla muille kameroille, jos olet tilannut Nest Awaren tai käytät sen kokeiluversiota.

Voit luoda omia Activity Zoneja kameralle tai ovikellolle riippuen siitä, minkälaisista liikkeistä haluat saada ilmoituksia. Voit merkitä sovelluksella tietyn vyöhykkeen kamerasi näkymässä. Voit esimerkiksi luoda vyöhykkeen oven ympärille, jos haluat ilmoituksen, kun joku kävelee ovesta. Ovivyöhykkeen läpi kävelevästä henkilöstä tallentuu myös tapahtuma videohistorian aikajanalle.

Activity Zones ‑vyöhykkeet mahdollistavat seuraavat:

• Seuraa jopa neljää vyöhykettä kameraa kohden.
  • Voit nimetä kunkin vyöhykkeen sekä valita niille muodon, koon ja värin.
  • Vastaanota ilmoituksia ihmisistä ja muusta liikkeestä vyöhykkeen sisällä. Jos sinulla on Nest Doorbell, voit myös saada paketti-ilmoituksia.
  • Ilmoituksissa kerrotaan vyöhykkeen nimi, joten tiedät tarkalleen, missä jotakin on tapahtunut.
  • Voit luoda vyöhykkeen alueelle, jolta et halua saada ilmoituksia, esim. ikkunaan, jonka ulkopuolella on paljon liikennettä. Näin saat kuitenkin ilmoituksia tapahtumista muualla huoneessa.
  • Jokainen vyöhykkeen tapahtuma merkitään videohistorian aikajanaan, joten voit tarkistaa kaiken helposti.

Activity Zones ‑vyöhykkeet eivät vaikuta kameran havaintoihin

Kun olet luonut Activity Zones ‑vyöhykkeitä, kamerasi jatkaa koko näkymän striimaamista, ja videokuva tallennetaan edelleenkin videohistoriaasi. Videofiidi on sama Activity Zones ‑vyöhykkeiden kanssa tai ilman niitä.

Vyöhykkeiden avulla voit kuitenkin saada ilmoituksia liikkeistä, jotka tapahtuvat kameran kuva-alan tietyissä kohdissa, ja voit tarkistaa aiempia tapahtumia.

How to set up Activity Zones for Nest Aware cameras

Activity Zones ‑vyöhykkeiden luominen ja käyttö puhelimella

Uuden Activity Zonen luominen

Home-sovellus

Huom. Jos et näe Home-sovelluksessa vaihtoehtoa luoda Activity Zones ‐vyöhykkeitä, seuraa alla olevan osion Nest-sovelluksen ohjeita.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Valitse kamera, jolle haluat luoda Activity Zones ‑vyöhykkeen.
  4. Valitse Lisää More menu Asetukset Tapahtumat Nähdyt tapahtumat.
  5. Valitse + Lisää vyöhyke. Uusi vyöhyke ilmestyy kameran näkymän keskiosaan.
  6. Tee vyöhykkeestä halutun muotoinen.
    • Käännä puhelin vaakasuuntaan nähdäksesi kameran näkymän koko näytöllä. Varmista, että puhelimen näytön kierto on päällä.
    • Napauta ja vedä vyöhykkeen sisäosaa liikuttaaksesi vyöhykettä.
    • Napauta ja vedä mitä tahansa vyöhykkeen reunojen kahdeksasta pisteestä muuttaaksesi sen muotoa.
  7. Voit muuttaa vyöhykkeen väriä napauttamalla Vyöhykkeen väri. Voit valita neljästä väristä.
  8. Napauta kameranäkymän alta kohtaa Vyöhykkeen nimi ja nimeä vyöhyke kuvaavasti.
  9. Tapahtumahistoria-kohdasta voit valita, minkätyyppisiä tapahtumia haluat kuvata vyöhykkeessä ja mitä ilmoituksia haluat saada.

Nest-sovellus

1. Valitse kamera, jolle haluat luoda Activity Zone ‑vyöhykkeen.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Activity ZonesHuom. Sinulla on oltava aktiivinen Nest Aware ‑tilaus. Muuten Activity Zone ‑vaihtoehtoa ei näytetä.

4. Valitse Luo vyöhyke Plus icon. Uusi vyöhyke ilmestyy näytön keskelle.
  5. Käännä puhelin vaakasuuntaan nähdäksesi kameran näkymän koko näytöllä. Varmista, että puhelimen näytön kierto on päällä.
  6. Napauta ja vedä vyöhykkeen sisäosaa liikuttaaksesi vyöhykettä.
  7. Napauta ja vedä mitä tahansa vyöhykkeen reunojen kahdeksasta pisteestä muuttaaksesi sen muotoa.
  8. Jos haluat vaihtaa Activity Zone ‑vyöhykkeen väriä, napauta jotakin näytön alareunan värillisistä ympyröistä. Voit valita neljästä väristä.
  9. Napauta kynää Pencil icon näytön yläosasta , niin voit antaa vyöhykkeelle kuvaavan nimen. Napauta valintamerkkiä app confirm icon tallentaaksesi vyöhykkeen nimen.
  10. Napauta valintamerkkiä app confirm icon tallentaaksesi vyöhykkeen.

Vyöhykkeen luomisen jälkeen

Kaikki Activity Zone ‑vyöhykkeen sisäiset tapahtumat värikoodataan vastaamaan vyöhykettä, vaikka tapahtuma olisi menneisyydessä.

Activity Zone ‑vyöhykkeen muokkaaminen

Home-sovellus

Huom. Jos et näe Home-sovelluksessa vaihtoehtoa luoda Activity Zones ‐vyöhykkeitä, seuraa alla olevan osion Nest-sovelluksen ohjeita.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Valitse kamera, jolle haluat luoda Activity Zones ‑vyöhykkeen.
  4. Valitse Lisää More menu Asetukset Tapahtumat Nähdyt tapahtumat.
  5. Tee vyöhykkeeseen haluamasi muutokset. Sovellus tallentaa muutokset automaattisesti.

Nest-sovellus

1. Valitse kamera, jonka vyöhykettä haluat muokata.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Activity Zones.
  4. Valitse muokattava vyöhyke.
  5. Voit muuttaa vyöhykettä haluamallasi tavalla. Voit muuttaa sen kokoa, muotoa, väriä ja nimeä samalla tavalla kuin uutta Activity Zone ‑vyöhykettä luodessa.
  6. Tallenna napauttamalla valintamerkkiä app confirm icon. Jos muutat mieltäsi, napauta Peru app cancel icon vasemmasta yläkulmasta.

Activity Zone ‑vyöhykkeen poistaminen

Kun poistat Activity Zone ‑vyöhykkeen, videohistoriaa ei poisteta. Aikajanalta poistetaan kuitenkin merkinnät niistä kohdista, joissa kamera on havainnut liikettä vyöhykkeellä.

Home-sovellus

Huom. Jos et näe Home-sovelluksessa vaihtoehtoa luoda Activity Zones ‐vyöhykkeitä, seuraa alla olevan osion Nest-sovelluksen ohjeita.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Suosikit tai Laitteet .
  3. Valitse kamera, jolle haluat luoda Activity Zones ‑vyöhykkeen.
  4. Valitse Lisää More menu Asetukset Tapahtumat Nähdyt tapahtumat.
  5. Valitse poistettava vyöhyke.
  6. Vieritä ruudun alaosaan ja valitse Poista vyöhyke.

Nest-sovellus

1. Valitse kamera, jonka Activity Zone ‑vyöhykkeen haluat poistaa.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Activity Zones.
  4. Valitse poistettava vyöhyke.
  5. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Poista nest cam trash clip . Vahvista, että haluat poistaa vyöhykkeen.

Activity Zones ‑vyöhykkeiden luominen ja käyttö tietokoneella

Huom. Voit luoda ja muokata Activity Zones ‑vyöhykkeitä tietokoneella vain, jos otat kameran tai ovikellon käyttöön Nest-sovelluksella.

Parilla hiiren klikkauksella voit luoda Activity Zone ‑vyöhykkeen alueelle, jota haluat pitää silmällä. Voit myös muokata ja poistaa nykyisiä Activity Zones ‑vyöhykkeitä.

Uuden Activity Zone ‑vyöhykkeen luominen

1. Kirjaudu Nest-sovellukseen selaimen kautta.
  2. Valitse kamera, jolle haluat luoda Activity Zone ‑vyöhykkeen.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Activity Zones . Jos et näe Activity Zones ‑kuvaketta, saatat saada sen näkyviin suurentamalla selainikkunaa. Huom. Sinulla on oltava aktiivinen Nest Aware ‑tilaus. Muuten Activity Zone ‑vaihtoehtoa ei näytetä.

4. Valitse Luo. Uusi vyöhyke ilmestyy näytön keskelle.

Activity Zone ‑vyöhykkeen siirtäminen ja muodon muuttaminen

Voit siirtää Activity Zone ‑vyöhykettä ja muokata sen muotoa silmällä pidettävään alueeseen tai kohteeseen sopivaksi.

1. Klikkaa ja vedä vyöhykkeen sisäosaa liikuttaaksesi sitä.
  2. Napauta ja vedä mitä tahansa vyöhykkeen reunojen kahdeksasta
    pisteestä muuttaaksesi sen muotoa.
  3. Muuta vyöhykkeen väriä klikkaamalla näytön vasemman alakulman värillistä ympyrää. Voit valita neljästä väristä.
  4. Kun Activity Zone on haluamasi muotoinen ja värinen,
    lisää sille kuvaava nimi. Lisää nimi selaimen
    vasemmassa alakulmassa olevaan kenttään.
  5. Tallenna uusi Activity Zone valitsemalla Valmis.
activity zone colors

Activity Zones ‐ilmoitukset

Vaikka Activity Zones ‑vyöhykkeet eivät muuta kameran striimiä ja videotallennetta, vyöhykkeen lisääminen voi tehdä ilmoituksista hyödyllisempiä kertomalla, missä liike on tapahtunut.

Jos olet jo ottanut vyöhykkeen käyttöön, voit valita Nest-sovelluksella, haluatko saada ilmoituksia, kun vyöhykkeellä näkyy liikettä.

1. Siirry kameran videotoistoon Nest-sovelluksessa.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Ilmoitukset.
  4. Saat ilmoituksia, kun napautat vyöhykkeen nimeä ja valitset Henkilöt tai Kaikki muu liike tai molemmat. Jos sinulla on ovikello, voit myös valita Paketit, jolloin saat ilmoituksia, kun paketti on toimitettu tai noudettu kameran kuvassa.

Huom. Jos Henkilöt on valittuna, sinun pitäisi saada ilmoitus, vaikka vyöhykkeellä näkyy vain osa henkilöstä, esim. käsivarsi.

Voit myös personoida ilmoituksia Home-sovelluksessa.

Home-sovelluksen Tapahtumat voi muokata siten, että niissä näkyvät vain haluamasi tapahtumat.

1. Avaa Google Home ‑sovellus Google Home ‑sovellus.
  2. Valitse Tapahtumat .
  3. Valitse yläreunasta Suodata.
  4. Valitse haluamasi tapahtumat ja laitteet ja sitten valitse Näytä tulokset.

Jos olet ottanut sähköposti-ilmoitukset tai ilmoitukset käyttöön kamerallesi, saat tilannekuvan siitä, mitä kamerasi havaitsi, kun se lähetti ilmoituksen.

Activity Zonen muokkaaminen

1. Kirjaudu tilillesi selaimen kautta osoitteessa home.nest.com
  2. Valitse näytön oikeasta alakulmasta Activity Zones .
  3. Valitse muokattava vyöhyke.
  4. Voit muuttaa vyöhykettä haluamallasi tavalla. Voit muuttaa sen kokoa, muotoa, väriä ja nimeä samalla tavalla kuin uutta Activity Zone ‑vyöhykettä luodessa.
  5. Kun olet valmis, valitse Valmis.
Select current zone or add a new zone screen

Activity Zone ‑vyöhykkeen poistaminen

Kun poistat Activity Zone ‑vyöhykkeen, videohistoriaa ei poisteta. Aikajanalta poistetaan kuitenkin merkinnät niistä kohdista, joissa kamera on havainnut liikettä vyöhykkeellä.

1. Kirjaudu tilillesi selaimen kautta osoitteessa home.nest.com.
  2. Valitse kamera, jonka vyöhykettä haluat muokata.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Activity Zones .
  4. Valitse poistettava vyöhyke.
  5. Klikkaa punaista Poista-painiketta.

Activity Zones ‑vyöhykkeiden tarkistaminen

Aina kun kamera havaitsee toimintaa luodulla vyöhykkeellä, aikajanalle tulee merkintä. Vieritä aikajanaa ja etsi pisteitä ja palkkeja, jotka merkitsevät tapahtumia. Niiden värit vastaavat Activity Zones ‑vyöhykkeiden värejä. Napauta yhtä nähdäksesi kuvatun videon.

Vinkkejä Activity Zonesin käyttöönottoon

Pienten vyöhykkeiden luominen

Suuri Activity Zone kuvaa enemmän tapahtumia. Mitä pienempi ja tarkempi Activity Zone on, sitä tarkempia kameran ilmoitusten pitäisi yleensä olla.

Jos vyöhyke on liian iso, vyöhykkeen ulkopuolella näkyvät kohteet saattavat laukaista vyöhykkeen sisäisen tallennuksen tai ilmoituksen.

Voit kokeilla eri kokoisia Activity Zoneja ja erilaisia sijainteja saadaksesi halutun lopputuloksen.

Vyöhykkeet eivät saa olla päällekkäin

Jos laitat Activity Zones ‑vyöhykkeitä päällekkäin, saat ilmoituksen vain siitä vyöhykkeestä, jonka alueella toiminta tapahtui ensin. Jos tapahtuma käsitti yhtä aikaa useamman vyöhykkeen, saat ilmoituksen vain yhdeltä Activity Zones ‑vyöhykkeeltä.