Works with Nest ‐kehittäjille jaettu data

29.9.2023 alkaen Works With Nest (WWN) ‐yhteydet eivät enää toimi eikä niitä voi käyttää. Jos haluat lisätietoja, lue tämä postaus yhteisöfoorumilla.

Dataa ei voi enää jakaa Works with Nest ‐kehittäjille Works with Nest ‐yhteyden kautta. Kehittäjien on myös poistettava tallennettu data Nest-kehittäjien käyttöehtojen mukaisesti.

Works with Nest (WWN) oli alkuperäinen ratkaisu, jolla kolmannen osapuolen kumppanit pääsivät käyttämään ja ohjaamaan Nest-tuotteitasi. Ne integroitiin täysin Nest-tuotteeseen, ja ne pystyivät tarkistamaan ja muuttamaan sen tilan.

Toimii Google Homen kanssa (WWGH) ‑alustan (aiemmin Works with Hey Google) avulla Google Assistant voi ohjata kaikkia verkkoon yhdistettäviä laitteita. Google Home ‐sovelluksessa voit luoda ohjelmia, jotka käynnistävät yhden tai useamman laitteen automaattisesti. Voit ohjata laitteita myös muilla tavoin. Tämän mahdollistavat kumppanit, jotka tarjoavat Device Access ‐integraatioita.

Works with Nest ‐yhteyden kautta jaettu data on rajattu lupanäytöllä näkyviin kategorioihin. Voit tarkistaa kategoriat alta. Henkilökohtaista dataa, kuten sähköpostiosoitetta, ei ole jaettu kehittäjille Works with Nest ‐yhteyksien kautta.

Tarkista alta, minkä kategorioiden tietoja kehittäjille voidaan jakaa Works with Nest ‐yhteyksien kautta.

Päätät itse datasi käytöstä

Nest edellyttää, että kehittäjä kertoo sinulle Works with Nest (WWN) ‐yhteyden pyytämistä tietokategorioista. Sinun kannattaa tutustua kehittäjän tietosuojakäytäntöön huolellisesti ennen lupien myöntämistä, jotta ymmärrät, miten kehittäjä käyttää tietojasi ja miksi yhteyteen tarvitaan juuri näitä tietoja.

Huom. Nest ei hallinnoi sitä, miten kehittäjä käyttää dataa, jonka jaat hänelle Works with Nest ‐yhteyden kautta.

Dataasi jaetaan rajoitetusti

Kun luot WWN-yhteyden tai käytät sitä, henkilökohtaisia tietoja (esimerkiksi sähköpostiosoitetta) ei jaeta. Rajoitamme WWN-yhteyksien käyttämiä tietoja, mutta yhteys pyytää pääsyä perusdataan, jotta se voi toimia.

WWN-yhteyden kautta jaettavissa olevat datakategoriat

Alla on kuvattu eri Nest-datakategoriat, joihin kehittäjä voi pyytää pääsyä Nest-käyttäjältä Works with Nest ‐yhteyden kautta.

WWN-yhteys voi pyytää seuraavia datakategorioita:

Huom. Tämä ei ole kattava lista datakategorioista, joita kehittäjä voi pyytää Works with Nest ‐yhteyden kautta.

Alla olevat listat on järjestetty sen mukaan, minkä tyyppisiä lupapyyntöjä Nest-käyttäjä voi saada kehittäjältä Works with Nest ‐yhteyden muodostamisen yhteydessä. Joissakin tapauksissa (kuvattu alla) kehittäjä pyytää Nest-käyttäjältä lupaa nähdä ja lukea olennaisia datakategorioita. Muissa tapauksissa kehittäjä pyytää Nest-käyttäjältä lupaa lukea sekä valita ja muuttaa olennaisia datakategorioita. Joillakin kehittäjillä on tiettyjä lupia. Nest ei salli tämän datan jakamista Works with Nest ‐kehittäjälle ennen kuin käyttäjä antaa siihen erikseen luvan. Kuten alla mainitaan, rakenne tarkoittaa kotia, yritystä tai rakennusta, jonka käyttäjä on lisännyt Nest-sovellukseen.

Termostaattien lämpötilojen ja asetusten näkeminen

• Nest-termostaattien määrä
  • Nest-kameroiden määrä (jos niitä on)
  • Nest-savu- ja häkävaroittimien määrä (jos niitä on)
  • Rakenteen nimi
  • Rakenteen Kotona-/Poissa-tila
  • Rakenteen maatunnus ja aikavyöhyke
  • Rakenteen huoneiden nimet
  • Termostaatin nimi, huone ja tunniste
  • Online-tila
  • LVI-järjestelmän ominaisuudet
  • Lämpötila-asteikko (C/F)
  • Tavoitelämpötila
  • Eko-tilan tavoitelämpötila
  • Termostaatin tila (lämmitys, viilennys, Lämmitys • Viilennys, Eko, pois päältä)
  • Termostaatin tila (lämmitys, viilennys, pois päältä)
  • Ympäristön lämpötila
  • Kosteus
  • Lukituksen tila ja lämpötila
  • Auringonvalokorjauksen tila
  • Oppimisen/opettamisen tila
  • Aika tavoitelämpötilaan
  • Kysyntähuipun alkamis-/päättymisaika

Lämpötila- ja termostaattiasetusten muuttaminen

• Rakenteen nimen valitseminen
  • Rakenteen Kotona-/Poissa-tilan valitseminen
  • Kaikki luvat kohdasta "Termostaattien lämpötilojen ja asetusten näkeminen"
  • Tuulettimen ajastimen ohjaaminen
  • Lämpötila-asteikon muuttaminen
  • Tavoitelämpötilan muuttaminen
  • Termostaatin tilan (lämmitys, viilennys, Lämmitys • Viilennys, Eko, pois päältä) muuttaminen
  • Termostaatin tunnisteen valitseminen
  • Rakenteen huoneiden nimeäminen

Kodin Poissa-tilan näkeminen

• Nest-termostaattien määrä
  • Nest-kameroiden määrä
  • Nest-savu- ja häkävaroittimien määrä
  • Rakenteen nimi
  • Rakenteen Kotona-/Poissa-tila
  • Rakenteen maatunnus ja aikavyöhyke

Kotona- ja Poissa-tilan valitseminen

• Kaikki luvat kohdasta "Kodin Poissa-tilan näkeminen"
  • Rakenteen nimen valitseminen
  • Rakenteen Kotona-/Poissa-tilan valitseminen

Kameran asetusten näkeminen, kuvien tai videoiden näyttäminen, kun ääntä tai liikettä havaitaan, ja videostriimin jakaminen, jos se on julkinen

• Nest-kameroiden määrä
  • Nest-termostaattien määrä (jos niitä on)
  • Nest-savu- ja häkävaroittimien määrä (jos niitä on)
  • Rakenteen nimi
  • Kameran nimi ja huone
  • Kameran online-tila
  • Kameran striimauksen tila
  • Kameran audion käyttöönoton tila
  • Kameran viimeisimmän verkkoyhteyden aikaleima
  • Kameran videotallennuksen tila
  • Linkki kameran striimiin (edellyttää kirjautumista)
  • Viimeisin kameran havaitsema liike, ääni tai ihminen
  • Kameran julkisen jakamisen tila ja URL-osoite
  • Kameran Activity Zones
  • Pääsy kameran tilannekuviin
  • Rakenteen nimen valitseminen
  • Rakenteen huoneiden nimeäminen
  • Kameran striimauksen hallinta

Ovikellon asetusten näkeminen ja muuttaminen

• Livevideon striimaaminen ovikellosta
  • Audion striimaaminen ovikelloon ja ovikellosta
  • Kävijöiden näkeminen ja heille puhuminen

Rush Hour Rewardsiin rekisteröinnin ja Rush Hour Rewardsin alkamis- ja päättymisaikojen näkeminen

• Rakenteen nimi
  • Kysyntähuipun alkamisaika
  • Kysyntähuipun päättymisaika
  • Rush Hour Rewards ‐rekisteröinnin tila

Tieto siitä, että olet matkalla kotiin

• Rakenteen nimi ja laitteet
  • Muiden kumppaneiden asettama arvioitu saapumisaika

Nestille annettu tieto siitä, että olet matkalla kotiin

• Nest-termostaattien määrä
  • Nest-kameroiden määrä
  • Nest-savu- ja häkävaroittimien määrä
  • Rakenteen nimi
  • Rakenteen maatunnus ja aikavyöhyke
  • Arvioitu saapumisaika muille Nest-kumppaneille näkyvään rakenteeseen

Kotisi postinumeron näkeminen

• Rakenteen nimi
  • Rakenteen postinumero

Nest Protectin savu-, häkä- ja akkutietojen näkeminen

• Nest-savu- ja häkävaroittimien määrä
  • Nest-termostaattien määrä (jos niitä on)
  • Nest-kameroiden määrä (jos niitä on)
  • Rakenteen nimi
  • Rakenteen maatunnus ja aikavyöhyke
  • Rakenteen savuvaroittimen tila
  • Rakenteen häkävaroittimen tila
  • Rakenteen huoneiden nimet
  • Savu- ja häkävaroittimen nimi ja huone
  • Savu- ja häkävaroittimen kieli
  • Savu- ja häkävaroittimen edellisen yhteyden aikaleima
  • Savu- ja häkävaroittimen online-tila
  • Savu- ja häkävaroittimen akun kunto
  • Savu- ja häkävaroittimen savuvaroittimen tila
  • Savu- ja häkävaroittimen tila
  • Savu- ja häkävaroittimen testaustila ja viimeisimmän testin aikaleima
  • Savu- ja häkävaroittimen merkkivalon väri

Nest-kodin nimen näkeminen ja valitseminen

• Rakenteen nimen valitseminen

Nest-tuotteiden tunnistaminen ja niihin yhdistäminen

• Google Assistantin asentaminen Nest-laitteille

Kameran asetukset, ilmoitukset liikkeestä, äänestä tai tutuista kasvoista ja livevideo

• Pääsy kameroiden livestriimeihin
  • Pääsy ovikellotapahtumiin

Kameroiden livevideon näkeminen

• Pääsy kameroiden livestriimeihin

Videon näkeminen kameroiden tapahtumista

• Pääsy videohistoriasta tallennettuihin klippeihin

Kun olet esimerkiksi luomassa WWN-yhteyttä, se voi pyytää lupaa nähdä Nest-termostaatin lämpötila-asetukset sekä Kotona- tai Poissa-tilan, jotta se voi ennakoida, milloin tulet kotiin, ja asettaa haluamasi lämpötilan etukäteen. Muita yleisiä pääsyoikeuspyyntöjä ovat laitteen online-tila ja nimi, jonka olet antanut sille Nest-sovelluksessa (esim. "Nest Protect – Käytävä").

Jotkin WWN-kehittäjät jakavat tuotetietoja Nestille. Käytämme näitä tietoja kuukausittaisen Home Reportin kaltaisten tuotteiden ja Home/Away Assistin kaltaisten ominaisuuksien kehittämiseen. Tietosuojalausunnosta voit lukea lisää siitä, miten käytämme näitä tietoja.

Datasi on suojattu

Kaikkien WWN-kehittäjien on myös noudatettava sääntöjä, jotka rajoittavat jakamiesi tietojen käyttöä. Nest rajoittaa kehittäjien pääsyä dataasi yleisesti käytetyllä OAuth 2.0 ‐standardilla. Käytämme salausteknologioita, kuten HTTPS:ää ja TLS-salausta, jotta datasi pysyy yksityisenä siirron aikana.

Voit aina muuttaa mieltäsi

Jos muutat mieltäsi, voit poistaa WWN-yhteyden myös suoraan Nest-sovelluksesta. Kun yhteys on poistettu, kehittäjät eivät voi enää kerätä dataa. Kehittäjien on myös poistettava tallennettu data Nest-kehittäjien käyttöehtojen mukaisesti.

Works with Nest ‑yhteyden poistaminen >

Tietosuojalausunto

Jos haluat lisätietoa siitä, miten pidämme tietosi yksityisinä ja suojattuina, tutustu tietosuojalausuntoon. Siinä kerrotaan, miten käsittelemme henkilökohtaista dataa, datan jakamista ja pääsyoikeuksia.