Mitä tehdä, jos häkää havaitaan

Koska et voi haistaa tai nähdä häkää (CO), siirry raittiiseen ilmaan heti Google Nest Protectin ilmoittaessa, että kodissasi on häkää.

Jos saat häkähälytyksen, Nest Protect kehottaa sinua siirtymään raittiiseen ilmaan. Nest-sovelluksessa on saatavilla tietoja siitä, mitä tehdä hälytystilanteessa. Jos hälytin on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, saat ohjeet myös Nestin hälytyksen yhteydessä lähettämänä ilmoituksena.

Yhdysvaltain National Fire Protection Associationin (NFPA) mukaan häkävaroitin antaa hätähälytyksen, jos se havaitsee häkää. Häkäaltistus voi johtaa kuolemaan. NFPA:n mukaan sinun pitäisi toimia seuraavasti, jos kotona havaitaan häkää.

Jos hälytys soi:

1. Paina hiljennys-/nollauspainiketta (Nest Protectissa).
  2. Soita hätäkeskukseen (palokunta tai 112, Yhdysvalloissa 911).
  3. Siirry heti raittiiseen ilmaan – ulos tai avonaisen oven tai ikkunan luo. Laske paikallaolijat ja varmista, että kaikki ovat paikalla. Älä palaa tiloihin tai poistu avoimen oven/ikkunan luota, ennen kuin pelastustyöntekijät ovat saapuneet, tilat on tuuletettu ja hälytin pysyy normaalitilassa.

Tärkeää

• Jos hälytin hälyttää vaiheiden 1–3 suorittamisen jälkeen uudelleen 24 tunnin sisällä, toista vaiheet 1–3 ja soita pätevä laiteteknikko etsimään hään lähteitä polttoainetta polttavista laitteista ja tarkistamaan, että hälytintä käytetään oikein.
  • Jos tarkistuksessa löytyy ongelmia, laitteet on huollettava heti.
  • Huomioi kaikki polttolaitteet, joita teknikko ei ole tarkastanut. Tutustu valmistajien ohjeisiin tai ota suoraan yhteyttä valmistajiin, jos haluat lisätietoa häkäturvallisuudesta ja tästä laitteesta.
  • Varmista, että moottoriajoneuvot eivät ole (nyt tai aiemmin) olleet käynnissä rakennuksen yhteydessä olevassa autotallissa tai rakennuksen vieressä.

Nämä tiedot ovat saatavilla myös pakkauksen mukana tulleessa ohjeessa. Kiinnitä ohje paikkaan, josta kaikki näkevät sen, kuten jääkaapin oveen.

Nest-sovelluksen Mitä tehdä ‑osio

Mitä tehdä ‐osion hyödyllisten neuvojen avulla voit valmistautua hätätilanteisiin etukäteen.

Lue lisää Nest-sovelluksen Mitä tehdä ‐ominaisuudesta