Melding

To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

La pagina richiesta al momento non è disponibile nella tua lingua. Puoi selezionare una lingua diversa nella parte inferiore della pagina oppure tradurre istantaneamente qualsiasi pagina web nella lingua che preferisci tramite la funzionalità di traduzione integrata di Google Chrome.

Meer informatie over de richtlijn voor energiegerelateerde producten (ErP) en andere normen

De richtlijn voor energiegerelateerde producten (ErP) is bedoeld om het energieverbruik in de EU te verminderen. Volgens de nieuwe ErP-normen is een energielabel verplicht voor ketels en thermostaten die tegelijkertijd worden geïnstalleerd. De Google Nest-thermostaat valt in ErP-klasse IV, en in klasse VI als hij is verbonden met OpenTherm. Hieronder vind je ook meer informatie over Boiler Plus, inclusief de normen waaraan Nest voldoet.

Meer informatie over ErP

ErP is een afkorting voor 'Energy-related Products Directive' (Richtlijn voor energiegerelateerde producten). In het Nederlands wordt deze ook wel de 'Richtlijn inzake ecologisch ontwerp' genoemd. Deze regelgeving is bedoeld voor producten die gevolgen hebben voor het energieverbruik, zoals koelkasten, en heeft als doel het energieverbruik in de EU te verminderen.

Deze labels zijn vergelijkbaar met de labels die je op koelkasten en vaatwassers tegenkomt, met als verschil dat het label van je installateur ook de totale energie-efficiëntie van de samenwerking tussen de ketel en de thermostaat weergeeft.

De ErP-website van het Directoraat-generaal Energie

Bij het bepalen van de efficiëntie van een verwarmingssysteem wordt rekening gehouden met de manier waarop de ketel en thermostaat samenwerken. De totale efficiëntie hangt dus af van het specifieke model en type ketel dat je hebt (combiketel, ketel, enzovoort) en hoe je Nest-thermostaat met de ketel communiceert en deze aanstuurt (OpenTherm, aan/uit, enzovoort).

De ErP-classificatie houdt echter geen rekening met veel functies van de Nest-thermostaat die helpen energie te besparen, zoals Auto-Schema, automatisch overschakelen als je weggaat of thuiskomt, hoe de thermostaat zich aanpast aan het weer, en meer. Met een Nest-thermostaat werkt je systeem dus mogelijk nog efficiënter dan de ErP-classificatie aangeeft.

De ErP-klasse van Nest-thermostaten 

Je installateur heeft de ErP-klasse van je ketel en de Nest-thermostaat nodig om je een nauwkeurig energielabel te kunnen geven. Deze gegevens zijn hieronder gemakkelijk te raadplegen:

Nest Thermostat E

  • Klasse IV indien aangesloten op het verwarmingssysteem via aan/uit (+2%)
  • Klasse IV indien aangesloten op het verwarmingssysteem via OpenTherm (+4%)

3e generatie Nest Learning Thermostat

  • Klasse IV indien aangesloten op het verwarmingssysteem via aan/uit (+2%)
  • Klasse IV indien aangesloten op het verwarmingssysteem via OpenTherm (+4%)

2e generatie Nest Learning Thermostat

  • Klasse IV: kamerthermostaat met TPI-regeling voor gebruik met een aan/uit-verwarmingssysteem (+2%)

Je kunt ook de volledige specificaties van elke thermostaat lezen in de handleiding. Download hieronder de handleidingen van de thermostaat:

Aan de slag met je Nest-thermostaat

Meer informatie over Boiler Plus in het VK 

In april 2018 zijn nieuwe normen genaamd Boiler Plus van kracht geworden in het VK. Deze nieuwe normen gelden voor nieuwe installaties of de installatie van een ketel in een bestaand verwarmingssysteem. Deze normen zijn bedoeld om het brandstofverbruik te verminderen zonder negatieve gevolgen voor het comfort in huis.

Nest-thermostaten voldoen aan de volgende Boiler Plus-normen voor gas- en olie-installaties:

  • Minimale bedieningsvereisten: Programmeerbare thermostaat die de mogelijkheid biedt het systeem automatisch in en uit te schakelen op vastgestelde tijden, plus de mogelijkheid om de gewenste temperatuur in te stellen.

Aanvullende vereisten voor gasinstallaties waaraan wordt voldaan:

Opmerking: Het is mogelijk dat je installatie slechts aan een van de volgende vereisten hoeft te voldoen om de Boiler Plus-normen na te leven.

  • Slimme bediening: Slimme thermostaat met functies voor automatisering en optimalisatie.
    • Automatisering: Thermostaat die sensoren of geolocatie gebruikt om alleen te verwarmen wanneer ermensen thuis zijn.
    • Optimalisatie: Thermostaat die berekent hoelang het duurt voor in een huis de gewenste temperatuur wordt bereikt.
  • Belastingscompensatie: Je boiler gebruikt minder brandstof als hij de temperatuur maar een beetje hoger moet zetten. Nest-thermostaten voldoen aan deze vereisten als ze zijn gekoppeld aan een ketel die werkt met OpenTherm.

Meer informatie over hoe Nest-thermostaten energie besparen

È stato utile?

Come possiamo migliorare l'articolo?

Hai bisogno di ulteriore assistenza?

Prova i passaggi successivi indicati di seguito:

Zoeken
Zoekopdracht wissen
Zoekfunctie sluiten
Google-apps
Hoofdmenu
7119460448357641120
true
Cerca nel Centro assistenza
true
true
true
true
true
1633396
false
false