Achter de schermen bij Nest

Dit is waar we bij Nest aan werken en over nadenken.

<Terug naar berichten
Technologie

Eén huis. Eén app.

Het meest gebruikte Nest-product is niet de thermostaat aan de muur, de rookmelder aan het plafond of zelfs de camera op de schoorsteenmantel. Het is de Nest-app.

Het meest gebruikte Nest-product is niet de thermostaat aan de muur, de rookmelder aan het plafond of zelfs de camera op de schoorsteenmantel. Het is de Nest-app. Dankzij de app kun je onze producten overal mee naartoe nemen. Het is je lijntje met thuis.

Daarom hebben we de app nog beter gemaakt. Dit is de 5e generatie Nest-app en hij is zoals altijd beschikbaar voor iOS, Android en het web. Hij ziet er prachtig uit en laat je voor het eerst heel eenvoudig je Nest Thermostat, Nest Protect, Nest Cam en Dropcam vanaf één plek bedienen.

Nieuwe look en feel

De Nest-app moet meer doen dan je mobiel als veredelde aan/uit-schakelaar gebruiken. Alles wat we bij Nest maken, moet elegant ontworpen zijn. Het idee is dat de app openen en thuiskomen allebei even uitnodigend en vertrouwd voelen.

Wanneer je naar de app gaat, zie je het volgende:

Je huis in het startscherm
Je hebt voor het eerst al je Nest-producten op één plek bij elkaar. Elke Nest Thermostat, Nest Cam of Dropcam heeft zijn eigen plekje en al je Nest Protects zijn verzameld achter één pictogram.

Live beelden van je camera
Bekijk een overzicht met live beelden van al je camera's in het startscherm om snel een kijkje te nemen in alle verschillende kamers.

Thuis in één tik
Tik op het huispictogram om Nest te laten weten of je thuis of afwezig bent. Dat is heel nuttig voor je thermostaat en je Nest Cam of Dropcam. Je kunt namelijk instellen dat je camera wordt ingeschakeld wanneer je weg bent.

Een stralend weerbericht
Je kunt aan de zon, wolken, regen of sneeuw op je scherm zien wat voor weer het buiten is.

Overzichtelijkere instellingen
We hebben de instellingen verplaatst, zodat ze makkelijker te gebruiken zijn. Als je linksboven op het pictogram tikt, kun je tussen verschillende huizen schakelen en je accountgegevens bekijken. Tik je op het tandwielpictogram rechts, dan zie je informatie over je apparaten.

Ruimte maken voor de Nest Cam en Dropcam

De grootste wijziging in de Nest-app is de toevoeging van de Nest Cam en Dropcam. Je ziet het volgende:

Betere videogeschiedenis
Met een abonnement op Nest Aware met videogeschiedenis (de Nest-functie voor opnemen in de cloud) vind je de momenten met beweging of geluid eenvoudig terug. Je kunt tussen momenten schakelen of je videobeelden 30 seconden vooruit- of terugspoelen.

Snel vinden wat je zoekt
Je hoeft geen urenlange video's meer te doorzoeken om een specifiek moment te vinden. Valse meldingen vanwege een schaduw of lichtflits filtert Nest Aware eruit, zodat je alleen de momenten ziet die er echt toe doen. Op je mobiel zie je een overzicht met voorbeelden van een paar seconden van de momenten waarop iets gebeurde. En op je computer zijn de gemarkeerde momenten in de feed van je videogeschiedenis eenvoudig te herkennen. Meer informatie over Nest Aware >

Praten en luisteren
Communiceren via je camera is nu veel makkelijker: houd het pictogram ingedrukt en begin te praten. Net als bij een walkietalkie.

Clear zoom
Als je iets van dichtbij wilt bekijken, kun je de functie Inzoomen en vergroten gebruiken om het beeld scherper te maken.

Bewegings- en geluidsmeldingen
Ontvang een melding zodra er iets beweegt of geluid maakt terwijl je de deur uit bent.

Nieuw voor de Nest Thermostat

We wilden de bediening van je Nest Thermostat ook eenvoudiger en aantrekkelijker maken.

Sneller toegang tot je favoriete functies
We hebben de favoriete functies van de gebruiker verplaatst naar het scherm dat verschijnt als je op je thermostaat tikt. Je hoeft ze dus niet meer te zoeken in de Instellingen. Je kunt overschakelen naar verwarmen of koelen, je ventilator bedienen, je schema aanpassen, je Energiegeschiedenis bekijken en zien wat de temperatuur buiten en de luchtvochtigheid binnen is.

Mooier scherm
Verander de temperatuur en het hele scherm licht op.

Nieuwe meldingen voor veiligheidstemperaturen
Als je veiligheidstemperatuur wordt bereikt, kan Nest je waarschuwen voordat je leidingen bevriezen of je huisdier oververhit raakt.

Meer thermostaten bedienen
Je kunt nu tot 20 thermostaten bedienen met één Nest-account.

Nieuw voor de Nest Protect

Bij een mooie rookmelder hoort een mooie app. Daarom hebben we het ontwerp van de Nest-app schermen voor de Nest Protect nog strakker gemaakt, zodat het beter bij het product past.

Afzetten met app
Met de 2e generatie Nest Protect kun je het alarm direct uitzetten via je mobiel.

Veiligheidscontrole
Met de 2e generatie Nest Protect kun je al je melders met één tik controleren. Bij 1e generatie melders legt deze knop je uit hoe je de Nest Protect handmatig kunt testen.

Zien wat er mis is
Heb je een Nest Cam en Nest Protect in dezelfde ruimte, dan verschijnt er een cameraknop bij rook- of CO-meldingen op je mobiel. Tik op de knop en de live beelden van je huis beginnen te streamen. Zo kun je meteen zien wat er aan de hand is. De Nest Cam neemt ook een clip op van de gebeurtenis, zelfs als je geen abonnement op Nest Aware hebt.

We hebben grote en kleine wijzigingen aangebracht. Van helderdere kleuren, gebalanceerde pictogrammen en duidelijkere instructies tot beveiligingsupdates en bugfixes: talloze aanpassingen waar we ons talloze uren druk om hebben gemaakt. De grote wijzigingen zijn belangrijk. De kleine vaak wat minder. En de wijzigingen die jouw ervaring met Nest net dat beetje beter maken? Daar zijn we het trotst op. We hopen dat het je bevalt.