Achter de schermen bij Nest

Dit is waar we bij Nest aan werken en over nadenken.

<Terug naar berichten
Bedrijf

Maak kennis met Gezinsaccounts en de Thuis/Afwezig-functie.

Je huis kan pas voor jou en je gezin zorgen als het weet of jullie er zijn. Nest-huizen kunnen dat nu nog beter bepalen dankzij twee nieuwe functies: Gezinsaccounts en de Thuis/Afwezig-functie.

Je huis kan pas voor jou en je gezin zorgen als het weet of jullie er zijn. Nest-huizen kunnen dat nu nog beter bepalen dankzij twee nieuwe functies: Gezinsaccounts en de Thuis/Afwezig-functie.

Wanneer je Nest-producten weten of je thuis of afwezig bent, kunnen ze daar automatisch rekening mee houden. Bijvoorbeeld door de verwarming lager te zetten of het licht aan of uit te doen.

Deel je Nest.

Je bent meestal niet de enige thuis. Je deelt je huis met anderen, zoals je partner, huisgenoten of ouders. Daarom willen we je graag kennis laten maken met Gezinsaccounts.

Met Gezinsaccounts hebben maximaal tien mensen toegang tot de Nest-producten in je huis via hun eigen Nest-accounts in de Nest-app.

Met Gezinsaccounts hebben maximaal tien mensen toegang tot de Nest-producten in je huis via hun eigen Nest-accounts in de Nest-app. Zonder codes of wachtwoorden te hoeven delen. Je kunt eenvoudig mensen toevoegen aan je Gezinsaccount. Of ze weer verwijderen. Nu kunnen alle gezinsleden de Nest Thermostat beheren, meldingen van de Nest Protect ontvangen, op de hoogte blijven van wat er thuis speelt via de Nest Cam en het maandelijkse Nest-rapport inzien.

Iemand thuis?

Andere producten raden of je thuis bent door met behulp van de locatie van één mobieltje een virtuele grens te trekken (ook wel 'geofencing' genoemd). Vervolgens volgen ze je mobiel om te bepalen wanneer je het afgebakende gebied betreedt. Maar dit is geen waterdichte methode. Omdat geofencing niet erg nauwkeurig is, denkt een product mogelijk dat je thuis bent wanneer je je eigenlijk een paar straten verderop bevindt. Bovendien vergeet iedereen zijn mobieltje weleens. Hij gaat kapot of wordt gestolen. Of de batterij raakt leeg. En hoe zit het met een huisgenoot, gast of oppas die thuis achterblijft? Geofencing alleen is gewoon niet betrouwbaar. Voor je het weet gaat het licht uit terwijl er iemand thuis is, of springt de verwarming aan als je weg bent.

Daarom gaan we bij Nest doordachter te werk en gebruiken we meer informatie om ervoor te zorgen dat we het bij het rechte eind hebben. De Thuis/Afwezig-functie maakt gebruik van lerende algoritmen en activiteitssensoren die zijn ingebouwd in de Nest-producten. Met dezelfde technologie heeft de Nest Learning Thermostat de afgelopen vier jaar veel mensen energie helpen besparen. Daarnaast maakt de Thuis/Afwezig-functie gebruik van de locatie van je mobiel om nog beter te bepalen of er iemand thuis is.

De functie Gezinsaccounts vervult een belangrijke rol. Wanneer je gezinsleden zich hiervoor aanmelden, krijgt de Thuis/Afwezig-functie toegang tot de gegevens van hun mobieltjes (Android of iOS). Zo kan de Thuis/Afwezig-functie overschakelen op Afwezig als iedereen weg is en voorkomen dat de verwarming lager wordt gezet als iemand in huis zich buiten het zicht van de activiteitssensoren bevindt.

De Thuis/Afwezig-functie stond al langer hoog op ons verlanglijstje. Maar als we iets doen, doen we het ook meteen goed. Met een functie die de gegevens van sensoren, algoritmen en de locatie van verschillende mobieltjes combineert, is dat aardig gelukt.

Nest neemt je privacy altijd serieus. En dat blijft ook zo. Daarom volgen we ook niet waar je heen gaat. De Thuis/Afwezig-functie hoeft alleen maar te weten of je thuis of weg bent. We houden je gegevens veilig en privé door onze verbindingen te versleutelen en de laatste bedreigingen op de voet te volgen.

Dankzij de Thuis/Afwezig-functie kan de Nest Cam worden ingeschakeld als je weggaat en uitgeschakeld zodra je binnenkomt. Je Nest Thermostat kan de verwarming hoger zetten wanneer je thuiskomt. En je Nest Protect kan zijn geluidscheck doen als je de deur uit bent. Met de Thuis/Afwezig-functie kunnen je Works with Nest-producten ook beter functioneren.

Het is ons doel je huis comfortabeler en veiliger te maken voor jou en alle andere bewoners.

Om de Thuis/Afwezig-functie en Gezinsaccounts te gebruiken, hoef je alleen maar de nieuwste update van de Nest-app te downloaden.