Achter de schermen bij Nest

Dit is waar we bij Nest aan werken en over nadenken.

<Terug naar berichten
Technologie

Nest tilt camerabeveiliging naar een hoger plan.

Een camera is op zich niets meer dan extra een paar ogen. Maar hoe goed je ogen ook zijn, alleen houden ze je niet veilig.

Een camera is op zich niets meer dan extra een paar ogen. Maar hoe goed je ogen ook zijn, alleen houden ze je niet veilig. Je hebt denkkracht nodig, een goed stel hersenen. De beste beveiligingscamera combineert geweldige hardware met krachtige algoritmen om te bepalen wat er aan de hand is en je snel te informeren als het belangrijk is.

Vandaag valt alles op zijn plek. Met de Nest Cam Indoor kon je altijd al dag en nacht streamen, meeluisteren, terugpraten en activiteitsmeldingen ontvangen. Maar met de Nest Cam Outdoor kun je nu ook buiten een oogje in het zeil houden en gebruik maken van Beeldlijn en persoonsmeldingen. Deze combinatie van hardware- en softwarefuncties is revolutionair. Of je nou een Dropcam of een Nest Cam Indoor in huis hebt of in het najaar een Nest Cam Outdoor gaat kopen: na de software-update van vandaag heb je volgens ons de beste beveiligingscamera ter wereld.

Beeldlijn is een nieuwe functie in de Nest-app die je laat zien wat de Nest Cam heeft gedetecteerd, en je dagen aan opgenomen videobeelden in een paar seconden laat doorspoelen. Beeldlijn spoort ook automatisch belangrijke momenten voor je op, zodat je niet alles zelf hoeft door te spitten. Wil je terugzien wie er twee dagen geleden de poort heeft opengemaakt? Geen probleem.

Persoonsmeldingen tillen de beveiliging van je huis ook naar een hoger plan. Met een abonnement op Nest Aware kan de Nest Cam nu onderscheid maken tussen iemand die je deur probeert te forceren en een tak die tegen het raam zwiept. Je ontvangt daarom een speciale melding wanneer de camera een persoon detecteert. En hij vertelt je zelfs of hij zeker weet, of alleen denkt, dat hij iemand heeft gezien.

Open de nieuwste versie van de Nest-app op je mobiel. Dit is wat je te zien krijgt:

Open de nieuwste versie van de Nest-app op je mobiel. Dit is wat je te zien krijgt.

Kosteloos drie uur geschiedenis voor iedereen. Beeldlijn laat je kosteloos opnamen van activiteit in de afgelopen drie uur zien. Zo kun je als bezitter van een Nest Cam zonder Nest Aware voor het eerst teruggaan in de tijd. Zelfs als je een melding hebt gemist, ontvang je een momentopname. De algoritmen van Beeldlijn analyseren beweging en geluid en groeperen deze activiteiten in gebeurtenissen. Vervolgens krijg je te zien hoe lang een gebeurtenis heeft geduurd en zie je een foto van het belangrijkste moment.

Met Beeldlijn en een Nest Aware-abonnement krijg je nog meer functies.

Terugspoelen in een handomdraai. Beeldlijn maakt van je videogeschiedenis een time-lapse, die je op elk moment kunt stopzetten en weer starten. Veeg met je vinger om de beelden terug te spoelen. Als je iets interessants ziet, laat je gewoon los. De video wordt dan afgespeeld. Geen vervelend zoek- en giswerk meer om de momenten te vinden die er echt toe doen.

Momentopnamen van de belangrijkste gebeurtenissen. Beeldlijn laat foto's van de belangrijkste momenten zien, zodat je meteen kunt bepalen of het de moeite waard is de gebeurtenis terug te kijken. En je krijgt niet zomaar een willekeurige miniatuur: Beeldlijn selecteert het frame waarin het duidelijkst te zien is wat er is gebeurd (bijvoorbeeld het moment waarop de ruit brak of de postbode je pakketje bracht) en zoomt vervolgens in.

Wat, waar en in welke Activiteitszone. Stel dat je het niet zo belangrijk vindt wat er in de gang gebeurt, maar wel altijd een melding wilt ontvangen wanneer de deur wordt geopend. Beeldlijn markeert niet alleen wanneer een activiteit begon of eindigde maar ook in welke Activiteitszone hij plaatsvond. Zo kun je de momenten die je zoekt makkelijk vinden.

Alles wat je hebt gemist. Je Nest Cam neemt tot 2,6 miljoen frames per dag op in Full HD. De innovatieve algoritmen van Beeldlijn selecteren de meest relevante frames, zodat je de gebeurtenissen van vandaag snel en naadloos kunt bekijken, zonder ook maar iets te missen.

Beeldlijn is vanaf vandaag in de nieuwste versie van de Nest-app beschikbaar voor iedereen met een Nest Cam of Dropcam. We zijn benieuwd wat je ervan vindt.