Achter de schermen bij Nest

Dit is waar we bij Nest aan werken en over nadenken.

<Terug naar berichten
Technologie

Extra beveiliging voor je Nest-account.

Daarom voegen we vandaag een nieuwe beveiligingslaag toe aan je Nest-account: authenticatie in twee stappen.

We weten allemaal dat de beveiliging van gegevens nooit af is. De technologie blijft zich ontwikkelen, maar dat geldt ook voor de mensen die bij je e-mail-, creditcard- of andere accounts proberen in te breken. We vinden dat je huis een veilige plek moet zijn, waar je persoonlijke gegevens ook echt privé blijven. Daarom voegen we vandaag een nieuwe beveiligingslaag toe aan je Nest-account: authenticatie in twee stappen.

Je hebt authenticatie in twee stappen misschien al eens eerder gebruikt, bijvoorbeeld om in te loggen bij je e-mailaccount of je bankrekening. Het is een eenvoudige maar effectieve methode: ook al weet iemand je wachtwoord te achterhalen, zonder je mobiel komt hij je account niet in.

Daarom voegen we vandaag een nieuwe beveiligingslaag toe aan je Nest-account: authenticatie in twee stappen.

Het werkt als volgt: als je authenticatie in twee stappen hebt geactiveerd en voor het eerst inlogt bij je Nest-account, voer je net als altijd je e-mailadres en wachtwoord in. Maar je ontvangt nu ook een sms-bericht met een verificatiecode. Voer deze code in en je bent klaar.

Je kunt authenticatie in twee stappen inschakelen door in de Nest-app op het menupictogram in de linkerbovenhoek te tikken en naar 'Accountbeveiliging' te gaan. Hier kun je 'Verificatie in twee stappen' activeren. Als je dat hebt gedaan, moet je opnieuw inloggen. Zo maak je in slechts twee minuten het leven van hackers over de hele wereld een stuk ingewikkelder.

Dit is niet de eerste keer dat we een beveiligingsupdate uitvoeren voor al onze producten. We passen onze methoden voor het beschermen van je gegevens voortdurend aan op basis van nieuwe technologieën of informatie over nieuwe veiligheidsrisico's. Alle Nest-producten zijn verbonden met wifi. Zo kunnen we onze updates direct uitvoeren op de Nest Thermostats, Nest Protect rookmelders en Nest Cam beveiligingscamera's. We vinden het erg belangrijk om je gegevens veilig te houden. Daarom blijven we bezig om ze zo goed mogelijk te beschermen.