Achter de schermen bij Nest

Dit is waar we bij Nest aan werken en over nadenken.

<Terug naar berichten
Bedrijf

Een scherpere kijk op het huis.

Soms moet je helemaal opnieuw beginnen om een stap voorwaarts te zetten. Twee jaar geleden zijn we van start gegaan met het maken van de ultieme indoor beveiligingscamera: een camera die qua intelligentie, beeldkwaliteit en uiterlijk zijn gelijke niet kent.

Soms moet je helemaal opnieuw beginnen om een stap voorwaarts te zetten. Twee jaar geleden zijn we van start gegaan met het maken van de ultieme indoor beveiligingscamera: een camera die qua intelligentie, beeldkwaliteit en uiterlijk zijn gelijke niet kent.

Dit is de Nest Cam IQ. We hebben schoon schip gemaakt en volledig nieuwe hardware gebruikt. Elk onderdeel is state of the art, van de lens tot het scharnier en de microfoons. En met zulke geraffineerde hardware kun je alle software en services ook naar een hoger niveau tillen.

En met zulke geraffineerde hardware kun je alle software en services ook naar een hoger niveau tillen.

Oog voor gezichten

Omdat de Nest Cam IQ beter kan zien, kan hij ook beter nadenken. Dankzij zijn rekenkracht kan hij personen van voorwerpen onderscheiden, zodat je direct persoonsmeldingen kunt ontvangen. (De Nest Cam Indoor heeft hierbij hulp uit de cloud nodig.) In combinatie met Nest Aware kan de Nest Cam IQ technologie voor gezichtsherkenning toepassen om bekende gezichten te identificeren en zelfs onbekenden te helpen detecteren.* Niet alleen kan de camera je dus vertellen dat hij een persoon heeft gezien, hij kan er zelfs aan toevoegen dat het Fred was.

Dit is een klusje voor Supersight

Bij de kwaliteit van videobeelden draait het niet alleen om het aantal pixels. De verwerking, codering, pixelgrootte en framesnelheid zijn net zo belangrijk. Want wat voor zin heeft een beeld van 8 miljoen pixels als je bandbreedte dit niet aankan?

De Nest Cam IQ heeft een 4K-sensor en een breed gezichtsveld van 130°, om een zo groot mogelijk deel van de ruimte vast te leggen. Vervolgens zet hij deze onbewerkte gegevens om in haarscherpe, niet-haperende beelden die op twee manieren kunnen worden bekeken. Dit noemen we Supersight.

Op basis van HDR combineert Supersight gelaagde 4K-beelden tot één prachtig uitgebalanceerd 1080p HD-beeld dat je verbinding niet overbelast. Daarna versleutelt de camera de beelden en wordt de bitsnelheid adaptief aangepast.

Maar we hebben de grootste verrassing voor het laatst bewaard: de volgfunctie met close-upweergave. Wanneer de Nest Cam IQ een persoon ziet, kan Supersight automatisch inzoomen en hem door de kamer volgen, terwijl het hele gezichtsveld van 130° gewoon in beeld blijft.

Wil je een bepaald gebied extra goed in de gaten houden? Zoom dan digitaal tot 12x in en verbeter de video tot een haarscherp 1080p HD-beeld. Dankzij de 4K-sensor zit het met de kwaliteit van de beelden wel snor.

Praten en luisteren in HD

De Nest Cam IQ praat luider en luistert beter. Dat komt door de hoogwaardige luidspreker en de array van drie microfoons. Ook heeft hij echo- en ruisonderdrukking. Later dit jaar krijgt hij full-duplex geluid, zodat je gewoon met gezinsleden (en huisdieren) kunt praten alsof je ze aan de telefoon hebt.* Of de aandacht van een onbekende aan de andere kant van de kamer kunt trekken.

Tot slot de intelligente geluidsmeldingen

Met Nest Aware kan de Nest Cam IQ ook intelligente geluidsmeldingen versturen. Hij kan je laten weten wanneer de Nest Cam een hond of iemands stem hoort. Krijg je een melding van een blaffende hond, dan kun je kijken of Rakker met reden blaft, of alleen de buren maar op de kast jaagt.

Toen we in 2011 de Nest Learning Thermostat lanceerden, stond de markt meteen op zijn kop. Dit was een baanbrekend product. Bij de introductie van de Nest Cam was dat anders. Er was destijds veel concurrentie. Toch waren we ervan overtuigd dat dit de beste beveiligingscamera op de markt was. En we hebben gaandeweg enkele doordachte verbeteringen doorgevoerd, zoals Beeldlijn en drie uur geschiedenis met momentopnamen. Hiermee is de lat voor intelligente camera's steeds hoger komen te liggen. Maar de Nest Cam IQ doet meer dan de lat hoger leggen. Net als de Nest Thermostat zet hij de markt op zijn kop.

*Voor bekend-gezicht meldingen is een abonnement op Nest Aware vereist.