Beginnershandleiding voor het gebruik van de Nest-thermostaat

In deze handleiding leer je de basisbeginselen voor het gebruik van de Nest-thermostaat en hoe je instellingen wijzigt, temperatuurschema's instelt, energie bespaart, de thermostaat met je telefoon bedient, en meer.

Als je hieronder niet vindt wat je zoekt, gebruik je de zoekbalk bovenaan of ga je naar de supportpagina voor de Nest-thermostaat om meer artikelen te bekijken.

Documenten voor de thermostaat downloaden

Nest-thermostaten worden geleverd met verschillende documenten zodat je meer kunt lezen over het product en de installatie ervan. Bij de installatie moet je echter de instructies in de Nest-app volgen, die je ook het juiste bedradingsschema voor je systeem laat zien.

Elke thermostaat heeft andere handleidingen. Als je niet zeker weet welke thermostaat je hebt, raadpleeg je dit artikel: Hoe kan ik zien welke Nest-thermostaat ik heb?

Nest Thermostat E

De Nest Thermostat E wordt geleverd met een starterskaart. Hieronder vind je bovendien links naar handleidingen voor de installatie en het instellen van de thermostaat.

3e generatie Nest Learning Thermostat

2e generatie Nest Learning Thermostat

Opmerking: Deze handleidingen kunnen direct in de browser worden geopend. Lukt het niet om ze te openen, dan moet je mogelijk een pdf-lezer downloaden en installeren, bijvoorbeeld Adobe Acrobat Reader.

De thermostaat installeren en instellen

De Nest Learning Thermostat wordt verbonden met stroomdraden. Daarom raden we je aan de thermostaat door een professional te laten installeren. Zo blijf je veilig en voorkom je dat het verwarmingssysteem of de Nest Learning Thermostat beschadigd raakt.

Opmerking: De Nest Thermostat E is zo ontworpen dat hij de meeste thermostaten eenvoudig kan vervangen. Veel gebruikers kunnen hem zelf installeren, maar voor sommige complexe systemen is mogelijk installatie door een professional nodig.

Een Nest Pro-installateur vinden >

Als je een Nest Thermostat E hebt, kun je hier lezen wat er nodig is om hem te installeren en in te stellen:

1. De compatibiliteitschecker gebruiken
  2. De Nest-thermostaat installeren
  3. Een installatievideo bekijken

How to set up and install Nest Thermostat E - UK

Nadat de thermostaat is ingesteld en is verbonden met wifi, kun je hem aan je account in de Nest-app toevoegen. Daarna kun je met je telefoon de thermostaat bedienen, maandelijkse updates over je energieverbruik ontvangen, en meer.

De thermostaat instellen >

Basisbeginselen van de Nest-thermostaat

De Nest-thermostaat heeft geen touchscreen. Je kunt net als bij een gewone
thermostaat de ring rechtsom draaien wanneer je het
iets warmer wilt hebben en linksom wanneer je het
iets koeler wilt hebben.

• Druk op de thermostaatring om meer opties te zien.
  • Draai aan de ring om een optie te selecteren.
  • Druk opnieuw op de ring om je selectie te bevestigen.

Hier zijn de belangrijkste artikelen die je kunt bekijken om vertrouwd te raken met de thermostaat en het gebruik ervan:

Animated hand turning the temperature up on Nest thermostat

Energie besparen met de thermostaat

Je kunt met de thermostaat op een aantal manieren energie besparen. Zo kun je een Ecotemperatuur instellen voor perioden dat er niemand thuis is, aan de hand van je Nest-rapport nagaan hoeveel energie je verbruikt of je aansluiten bij een energiebesparingsprogramma.

Informatie over de temperatuurschema's van de thermostaat

De thermostaat begint vanaf de eerste dag met leren en het is aan jou om de Nest-thermostaat de juiste gewoonten te leren om energie te besparen. Je kunt je eigen verwarmingsschema's instellen of de instellingen van True Radiant wijzigen.

Informatie over hoe de thermostaat werkt

De Nest-thermostaat heeft een aantal functies die zorgen voor een comfortabel huis. Zo begint True Radiant vooraf met opwarmen zodat op tijd de ingestelde temperatuur wordt bereikt. Je kunt ook veiligheidstemperaturen instellen om te voorkomen dat de temperatuur in je huis te laag wordt, en andere mogelijkheden van de thermostaat leren kennen.

Veelvoorkomende problemen na de installatie

In deze artikelen worden de meestvoorkomende problemen besproken die je zou kunnen tegenkomen na de installatie van de Nest-thermostaat. Dit is geen volledige lijst, dus als je hieronder niet vindt wat je zoekt, kun je andere artikelen raadplegen. Gebruik de zoekbalk hierboven om het gewenste artikel te vinden.

Als je bent verhuisd naar een huis waar al een Nest-thermostaat is geïnstalleerd

Ben je verhuisd naar een huis waarin al een Nest-thermostaat is geïnstalleerd, volg dan deze stappen om de instellingen van de vorige eigenaar te verwijderen.

1. Laat de vorige eigenaar de thermostaat verwijderen uit zijn account. Als dit niet mogelijk is, zet je de thermostaat terug op de fabrieksinstellingen.
  2. Stel de thermostaat in en voeg hem toe aan je account.