Meer informatie over Veiligheidscontrole

Veiligheidscontrole is een eenvoudige manier om te controleren of de sensoren, voeding, wifi-verbinding, luidspreker, sirene en lichtring van de Google Nest Protect goed werken. Met een 2e generatie Nest Protect kun je Veiligheidscontrole starten vanuit de Nest-app of door op de Nest-knop van een van je melders te drukken.

De Amerikaanse National Fire Protection Association en andere brandveiligheidsdeskundigen raden aan je Nest Protect minstens één keer per maand te testen. Met Veiligheidscontrole kun je eenvoudig een test uitvoeren om te controleren of al je Nest Protects goed werken. Op deze manier kunnen jij en je gezin ook vertrouwd raken met de alarmlichten en -geluiden van de Nest Protect.

Daarnaast bewaakt de Nest Protect zichzelf ook automatisch, met Zelfcontrole en Geluidscheck. Zo weet je dat hij ook tussen de maandelijkse veiligheidscontroles door goed werkt.

Hoe de Nest Protect je laat weten dat hij werkt >

Wat wordt er getest met Veiligheidscontrole?

Veiligheidscontrole test de volgende onderdelen van de Nest Protect:

• Rooksensor
  • Koolmonoxidesensor
  • Wifi
  • Voeding
  • Luidspreker
  • Sirene
  • Lichtring

Heb je meer dan één Nest Protect en zijn al je melders met elkaar verbonden? Dan worden ze tijdens Veiligheidscontrole allemaal tegelijkertijd getest. Dus als je de test uitvoert op de Nest Protect in de woonkamer, dan brengt deze melder je op de hoogte van alle Nest Protects in huis.

Hoe je Veiligheidscontrole moet starten

Voordat je Veiligheidscontrole uitvoert:

• Controleer of al je Nest Protects op de juiste manier aan het plafond of aan de wand zijn gemonteerd.
  • Zorg dat andere geluidsbronnen in huis (zoals tv's, laptops en muziekinstallaties) zo min mogelijk lawaai maken. Deze kunnen de test verstoren.

Op je Nest Protect

1. Druk op de Nest-knop van een Nest Protect. Het blauwe lichtje hoort te gaan branden en de melder
laat van zich horen.

2. Wanneer je 'Druk om te testen' hoort, druk je nog een keer op de knop.

Nest protect glow blue image.

Met de Nest-app op een mobiel of tablet

Als je ten minste één 2e generatie Nest Protect in je huis hebt, kun je
een Veiligheidscontrole uitvoeren met de Nest-app.

1. Log in bij je account in de app.

2. Selecteer 'Nest Protect' op het startscherm.

3. Tik op Controle onder aan het scherm.

Afbeelding 'Alles is in orde' van Nest Protect-app.

Wat je tijdens een Veiligheidscontrole moet doen

1. Afhankelijk van waar je de test hebt gestart, begint de Nest Protect of de Nest-app met aftellen zodat je de tijd hebt om weg te gaan voordat het testalarm begint. Je kunt de test ook annuleren met de app of door op de knop op de Protect te drukken.

2. Houd er rekening mee dat de sirene wordt getest en het alarm een hard geluid maakt. Ga niet in de buurt van de melder staan wanneer de sirene klinkt. Blootstelling aan het geluid kan op korte afstand schadelijk zijn voor het gehoor.

3. Als ze onderling zijn verbonden, laat elke Nest Protect in het huis zich horen. Loop naar elke Nest Protect toe om te controleren of hij geluid maakt. Dit is de beste manier om te controleren of de luidspreker en sirene werken en of ze goed hoorbaar zijn.

Wat gebeurt er als de test klaar is?

Zodra Veiligheidscontrole is voltooid, vertellen de Nest Protect en de Nest-app je of alles in orde is. Is er een probleem, dan licht de Nest Protect geel op en vertelt hij je wat er aan de hand is. Het probleem wordt ook gemeld tijdens Nachtwacht. Je kunt altijd de status van je Nest Protect bekijken met de Nest-app.

Meer informatie over Nachtwacht >

Problemen oplossen

Wat je moet doen als er tijdens de test een probleem is gevonden

Als je tijdens de Veiligheidscontrole merkt dat er iets mis is met je Nest Protect
(bijvoorbeeld als de lampjes niet werken of de
batterijen bijna leeg zijn), geeft de Nest-app je instructies
voor wat je moet doen.
Nest app safety image.

Wat je moet doen als Veiligheidscontrole niet kan worden gestart

Lukt het niet Veiligheidscontrole uit te voeren met de Nest-app, dan kun je altijd een test doen door op de Nest-knop van een van je Nest Protects te drukken. Je hoort: 'Klaar in de (naam van de ruimte). Druk om te testen.' Druk nogmaals op de Nest-knop om Veiligheidscontrole te starten.

Als je Veiligheidscontrole niet in gang kunt zetten, is het je mobiel of tablet waarschijnlijk niet gelukt verbinding te maken met je Nest Protect. Ga dichter bij de Nest Protect staan en zorg ervoor dat Bluetooth op je mobiel of tablet is ingeschakeld en dat je Nest Protect met wifi is verbonden.

Bekijk de onderstaande artikelen als het nog steeds niet lukt om verbinding te maken:

Wat is een draadloze storing en hoe kan ik die oplossen? >

Wifi- en andere verbindingsproblemen oplossen >

Wat je moet doen als Veiligheidscontrole niet kan worden afgerond

Als Veiligheidscontrole niet kan worden afgerond, controleer je of je Nest
Protect is verbonden met wifi en internet. Als je Nest Protect
niet is verbonden, kan de Nest-app de testresultaten niet melden.

Problemen oplossen met het toevoegen van een Nest Protect aan een wifi-netwerk >

Nest app safety image.