Zien welke Nest Protect je hebt

Met deze handleiding kun je snel herkennen of je een 1e of 2e generatie Google Nest Protect hebt en of het een melder op batterijen of netvoeding is. Alle generaties en soorten Nest Protect zijn compatibel met elkaar en kunnen onderling worden verbonden.

Je kunt op verschillende manieren zien welke soort Nest Protect je hebt. De onderstaande tabel geeft een overzicht van waar je op moet letten als je er probeert achter te komen of je een 1e of 2e generatie Nest Protect hebt. Als je wilt bepalen of je een model op batterijen of netvoeding hebt, klik je op de onderstaande link om dit gedeelte over te slaan.

Hoe weet ik of ik een Nest Protect op batterijen of netvoeding heb?

1e generatie 2e generatie
Kijk naar de zijkant Rechte randen Ronde randen
Kijk naar de verschillen in het ontwerp zonder de Nest Protect van het plafond of de muur te halen. Het grootste verschil in uiterlijk is dat de 2e generatie Nest Protect een rond profiel heeft en de 1e generatie een vierkant profiel. 1st gen protect side view 2nd gen protect side view

Kijk naar de montagesteun Vierkant Rond
Als je de Nest Protect van het plafond of de muur haalt, kun je meteen aan het ontwerp van de montagesteun zien welke versie je hebt: de 1e generatie heeft een vierkante montagesteun en de 2e generatie een ronde. Back plate thermostat image Nest Protect gen 2 backplate

Kijk naar de achterkant Geen batterijklep Batterijklep
De 2e generatie Nest Protect heeft een klep voor het batterijvak. De 1e generatie niet. 1st gen protect back view 2nd gen backplate

Serienummer (op het label aan de achterkant) Serienummer: 05A of 05C Serienummer: 06A of 06C
  protect serial number on the back 2nd gen protect label serial number

Kijk in de Nest-app Model: Topaz 1.x Model: Topaz 2.x
  1. Selecteer het Nest Protect-icoon.

2. Tik op Instellingen .

3. Selecteer de Nest Protect die je wilt checken.

4. Selecteer Technische informatie.

Nest Protect technical info in the Nest app technical info example

Hoe weet ik of ik een Nest Protect op batterijen of netvoeding heb?

Je hoeft de Nest Protect niet van het plafond of de muur te halen om te bepalen of deze op batterijen of netvoeding werkt. Als je een groen lichtje ziet, heb je een Nest Protect met bedrading. Alle Nest Protects met bedrading (230 V, 1e en 2e generatie) hebben een groen lichtje aan de voorkant, vlak boven het Nest-logo. Nest Protects op batterijen hebben geen groen lichtje.

Opmerking: Het groene lichtje gaat uit als er een probleem is met de bedrading, een stroomstoring in je huis of in de buurt of als de stroom is uitgezet via de groepsschakelaar of zekeringkast.

green light image

Kijk naar de achterkant

Als je de Nest Protect nog niet hebt geïnstalleerd, kun je makkelijk zien of het een 230V-model is of een model met batterijen door naar de achterkant te kijken. Nest Protects op 230 V hebben een voedingsaansluiting.

protect back power connector