Instellingen van de Nest-thermostaat

Je kunt het gedrag van de Nest-thermostaat wijzigen via het menu Instellingen. Je kunt onder meer bepalen wat je op de thermostaat ziet (zoals de huidige temperatuur of het weer), schakelen tussen Celsius en Fahrenheit en de thermostaat resetten.

Zo open je het menu Instellingen:

1. Druk op de ring om het menu Overzicht te openen.
  2. Kies Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Draai de ring om door de verschillende opties te scrollen en druk op de ring om de gewenste optie te kiezen.

Opmerking: Als je een Nest Learning Thermostat hebt, vind je het thermostaatschema Pictogram van schema Nest-thermostaat in het menu Overzicht. Heb je een Nest Thermostat E, dan vind je het schema onder Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Schema.

Instellingen van de Nest-thermostaat

Sommige instellingen kun je makkelijk zelf wijzigen. We leggen hier stap voor stap uit hoe je dat doet. Voor complexere opties volg je de links naar gedetailleerde instructies.

Hieronder hebben we de opties in het menu Instellingen voor je op een rijtje gezet:

Schema (Nest Thermostat E)

Opmerking: Als je een Nest Learning Thermostat hebt, vind je het thermostaatschema Pictogram van schema Nest-thermostaat in het menu Overzicht.

Selecteer Schema om het temperatuurschema te bekijken waarop de thermostaat momenteel is ingesteld. Je kunt een nieuw schema instellen of het bestaande schema bewerken.

Je kunt het thermostaatschema ook bekijken en instellen in de Nest-app.

Nest-temperatuurschema's en hoe je ze kunt wijzigen

Geschiedenis (Nest Thermostat E)

Opmerking: Als je een Nest Learning Thermostat hebt, vind je Energiegeschiedenis Thermostat history icon in het menu Overzicht.

In de energiegeschiedenis zie je hoe vaak en hoelang je verwarmings- en koelsysteem aan is geweest.

De energiegeschiedenis van je Nest-thermostaat bekijken

Thuis/Afwezig-functie

De Thuis/Afwezig-functie kan je Ecotemperatuur gebruiken om je te helpen energie te besparen als er niemand thuis is.

De instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen

Eco

De Nest-thermostaat schakelt automatisch over naar Ecotemperatuur als hij waarneemt dat er niemand thuis is. Zo kun je energie besparen.

In het menu Eco kies je de verwarmings- en koeltemperaturen die worden gebruikt als je niet thuis bent.

Meer informatie over Ecotemperatuur en hoe je de instellingen kunt wijzigen

Veiligheidstemperatuur

Met veiligheidstemperaturen wordt voorkomen dat de temperatuur in huis tot boven of onder een bepaalde limiet stijgt of daalt. Je ziet hier opties om de veiligheidstemperaturen aan te passen.

Veiligheidstemperaturen instellen

Warmwaterschema

Je ziet deze optie alleen als je een 3e generatie Nest Learning Thermostat hebt die ook het warme water in huis regelt.

Hier kun je een schema instellen om water voor huishoudelijk gebruik te verwarmen.

Meer informatie over warmwaterbediening met de Nest-thermostaat en hoe je de instellingen kunt wijzigen

Nest Sense

Nest Sense is een combinatie van sensoren en algoritmen die de thermostaat helpen je leefritme en je huis te leren kennen.

Afhankelijk van het type systeem dat je gebruikt, kan het zijn dat je niet alle onderstaande Nest Sense-opties ziet. Klik op een van de onderstaande opties voor meer informatie over hoe je de instellingen kunt wijzigen.

• Auto-Schema: Als je de thermostaat voor het eerst instelt, leert deze je temperatuurgedrag kennen en wordt op basis daarvan automatisch een schema opgesteld.
  • Tijd tot temperatuur: Deze instelling kun je niet wijzigen. 'Tijd tot temperatuur' geeft aan hoelang het duurt voordat je huis de door jou gekozen temperatuur heeft bereikt. Als het te warm of te koud is in huis, duurt het langer voordat de gewenste temperatuur wordt bereikt.
  • True Radiant: Als deze functie aanstaat zet de thermostaat de verwarming automatisch wat eerder aan, zodat je huis de geplande temperatuur op tijd bereikt.
  • Zonbescherming: Je kunt deze optie aanzetten als je thermostaat gedurende de dag regelmatig aan direct zonlicht wordt blootgesteld. Hiermee kan de thermostaat nauwkeuriger worden afgesteld als de zon er rechtstreeks op schijnt.
  • Blaadje: Deze instelling kun je niet wijzigen. Je ziet het Nest Blaadje op het scherm of in de Nest-app als je een energiezuinige temperatuur kiest.

Meer informatie over Nest Sense

Nest Protect

Als je een Nest Protect hebt geïnstalleerd en aan de app hebt toegevoegd, zie je de optie om het systeem uit te zetten bij een rook- of koolmonoxidealarm.

Scherm of Scherm wakker maken

Opmerking: De werking van deze optie hangt af van de Nest-thermostaat die je hebt.

Als je een 3e generatie Nest Learning Thermostat hebt, kun je Afstandsweergave aan- of uitzetten in het menu Scherm. Afstandsweergave kan informatie op het scherm tonen als de thermostaat merkt dat je de kamer binnenkomt. Je kunt kiezen wat je wilt zien:

• Gewenste temperatuur
  • Huidige temperatuur
  • Analoge klok
  • Digitale klok
  • Weer

Als je Afstandsweergave niet wilt gebruiken of als je een 2e generatie Nest Learning Thermostat gebruikt, kun je kiezen wanneer je thermostaatscherm moet worden geactiveerd. Kies Activeren bij nadering (Wanneer je in de buurt komt) of Activeren door te drukken (Wanneer je erop drukt).

Hoe je Nest-thermostaat bepaalt wanneer het scherm wordt geactiveerd

Druk op de Nest Thermostat E op de ring om het scherm te activeren als je voorbijloopt of als je erop drukt.

Helderheid

Druk op de ring om de helderheid van het scherm van de Nest Learning Thermostat aan te passen. Je kunt kiezen uit Laag, Gemiddeld, Hoog en Automatisch.

Als je een Nest Thermostat E hebt, wordt de helderheid automatisch aangepast.

Klikgeluid

Je kunt je Nest-thermostaat een klikgeluid laten maken als je aan de ring draait.

Druk op de ring om het klikgeluid aan of uit te zetten.

ºF/ºC

Druk op de ring om de temperatuurweergave te schakelen tussen Fahrenheit en Celsius.

Datum en tijd

In het menu Datum en tijd kun je de klok van de Nest-thermostaat instellen op 12-uurs- of 24-uursindeling.

Als je thermostaat met de Nest-app en wifi is verbonden, stelt hij de datum en tijd automatisch in op basis van je locatie. Ook neemt de thermostaat op basis van je tijdzone automatisch de zomertijd over.

Als de tijd niet klopt, selecteer je Locatie in het menu Instellingen Icoon van Nest-instellingen en update je je postcode.

Opmerking: Als je thermostaat niet met wifi is verbonden, kun je de datum en tijd handmatig instellen.

Taal

Hier zie je de huidige taal die je tijdens de instellen hebt gekozen.Je kunt eventueel een van de andere talen uit onderstaande lijst kiezen.

• Duits
  • Engels (VS)
  • Engels (VK)
  • Spaans (ES)
  • Spaans (MX)
  • Frans (CA)
  • Frans (FR)
  • Italiaans
  • Nederlands

Als er nieuwe talen beschikbaar komen, worden ze automatisch geïnstalleerd tijdens een software-update van de thermostaat.

De taal van je Nest-thermostaat wijzigen

1. Druk op de ring om naar het menu Taal te gaan.
  2. Draai de ring naar de gewenste taal en druk op de ring.
  3. Druk nog een keer op de ring om je keuze te bevestigen, of selecteer Annuleren als je je hebt bedacht.

Je Nest-thermostaat schakelt onmiddellijk over naar de nieuwe taal die je hebt geselecteerd.

Opmerking: Als je de taal van je thermostaat wijzigt, wordt de taal van de Nest-app niet gewijzigd. Als je die taal wilt wijzigen, moet je de taal op je telefoon wijzigen.

Ga naar de supportwebsite van de fabrikant van je telefoon of neem contact op met je serviceprovider voor instructies.

Nest-app

Als je Nest-thermostaat aan de Nest-app is gekoppeld, vind je hier het e-mailadres van de eigenaar van het Nest-huis.

Als je de thermostaat wilt verbinden met de Nest-app, volg je de onderstaande link.

Informatie over hoe je je Nest-thermostaat toevoegt aan de Nest-app

Locatie

In het menu Locatie wordt de locatie van je huis weergegeven. Zijn de gegevens niet correct, dan kun je ze hier wijzigen. Als je thermostaat met de Nest-app en met wifi is verbonden, gebruikt hij je locatie om lokale datum-, tijd- en weersinformatie te verzamelen.

Opmerking: De locatie moet correct zijn ingesteld om de tijd automatisch te kunnen aanpassen.

Je kunt ook het type Gebouw van je huis kiezen. De Nest-thermostaat werkt in een kleine woning anders dan in een bedrijfsruimte.

Een Nest-thermostaat gebruiken in een bedrijf

Netwerk

Als je thermostaat al met wifi is verbonden, kun je hier checken met welk wifi-netwerk deze is verbonden. Als er nog geen verbinding is, kun je hier je wifi-netwerk bekijken of selecteren en eventueel het netwerkwachtwoord invoeren.

Volg deze link als je geen verbinding kunt maken met het wifi-netwerk: Problemen oplossen bij het toevoegen van een Nest-thermostaat aan een wifi-netwerk

Vergrendelen

Gebruik deze optie om de thermostaat te vergrendelen, zodat de temperatuur alleen nog binnen een bepaald temperatuurbereik kan worden aangepast en andere mensen je instellingen niet kunnen wijzigen.

Je Nest-thermostaat vergrendelen en ontgrendelen

Plaatsing

In het menu Plaatsing kun je aangeven in welke kamer de Nest-thermostaat is geplaatst. Selecteer de naam van de kamer of kies Aangepast toevoegen om zelf een naam op te geven.

Je kunt ook een label toevoegen om thermostaten in vergelijkbare kamers beter uit elkaar te kunnen houden. Als je een label instelt, vind je dit onder het thermostaaticoon op het startscherm van de Nest-app.

Apparatuur

Hier geeft je Nest-thermostaat de aangesloten apparaten weer.

Je vindt hier opties om instellingen voor deze aangesloten apparaten te wijzigen op basis van de vragen die je tijdens het instellen hebt beantwoord. Welke instellingen je hier ziet, is afhankelijk van je systeemtype. Deze gegevens kunnen het volgende omvatten:

• Energiebron en verwarmingstype
    Je kunt deze instelling alleen wijzigen via de Nest-thermostaat. Afhankelijk van je systeem moet je de energiebron selecteren: gas, elektrisch, olie, propaan of geothermisch. Daarna kun je een verwarmingstype selecteren: vloerverwarming, radiatoren of elektrische plintverwarming.

• Heat Link
    De Heat Link is een apparaat dat bij de Nest-thermostaat wordt geleverd en rechtstreeks op je verwarmingssysteem wordt aangesloten om de verwarming aan en uit te zetten.

Meer informatie over Heat Link
  • Instellen (alleen Nest Thermostat E)
    Hier kun je het systeem opnieuw configureren als je na het instellen bepaalde instellingen moet wijzigen.

Als je een 3e generatie Nest Learning Thermostat hebt, zie je misschien ook de volgende opties:

Nest Pro

Als er na de installatie een probleem is met je thermostaat of systeem, of als er systeemonderhoud nodig is, selecteer je deze optie om de contactgegevens van je Nest Pro te bekijken. Je kunt deze gegevens verwijderen als je dat wilt.

Meer informatie over hoe je de contactgegevens van een Nest Pro bekijkt of verwijdert

Als je installateur geen gegevens heeft opgegeven of je de installatie zelf hebt uitgevoerd, kun je altijd een lokale Pro bij jou in de buurt zoeken.

Je Pro-installateur kan contactgegevens opslaan door hier de 6-cijferige Pro-ID op te geven.

Software

Hier kun je de huidige softwareversie van je Nest-thermostaat checken en updaten.

Druk op de ring van je thermostaat en selecteer Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Software en dan Controleren op updates.

Opmerking: Je kunt checken of je de meest recente versie gebruikt.

Technische informatie

Normaal gezien hoef je de technische gegevens alleen te bekijken als je een probleem met je thermostaat probeert op te sporen en te verhelpen.

Hier vind je technische informatie over bijvoorbeeld stroom en spanning, wifi-netwerk en sensoren.

Meer informatie over het menu 'Technische informatie' van de Nest-thermostaat

Juridische informatie

Deze optie bevat juridische informatie over de Nest Learning Thermostat.

Resetten

In het menu Resetten kun je de thermostaat opnieuw opstarten, sommige instellingen resetten (zoals Auto-Schema en Netwerk) of alle instellingen van je thermostaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

De Nest-thermostaat opnieuw opstarten of resetten