Live video van je Nest-camera delen

Als je wilt dat anderen toegang hebben tot de live videostream van je Google Nest-camera of -deurbel, kun je deze op een paar manieren delen zonder dat andere personen het e-mailadres van je account en het wachtwoord voor de app krijgen. Deel je wachtwoord nooit met iemand anders.

De meest gebruikelijke manier is om een nieuw lid uit te nodigen via de Home-app of via Gezinsaccounts in de Nest-app.

Oudere camera's die via de Nest-app worden bediend, kunnen ook video delen via een met een wachtwoord beveiligde link of via een openbare link. Als je de videobeelden van je camera met anderen wilt delen, maar je ze geen toegang tot je huis en alle apparaten in huis wilt geven, kun je de videobeelden openbaar delen of via een link die met een wachtwoord is beveiligd.

Verschillen tussen de methoden voor het delen van je camera

Manier van delen Wat wordt gedeeld Livestream bekijken Videogeschiedenis bekijken Meldingen Camera's bedienen
Nest-gezin of lid van Google-huis

Alle camera's

(en andere producten in het huis)

Ja Ja Ja

Ja

(en andere producten in het huis)

Openbare link (alleen camera's in de Nest-app) Camera's die worden beheerd via de Nest-app Ja Nee Nee Nee
Link met wachtwoord (alleen camera's in de Nest-app) Camera's die worden beheerd via de Nest-app Ja Nee Nee Nee

Je camera delen via een app-uitnodiging

Belangrijk: Mensen met wie je de toegang tot je huis deelt via de Home- of Nest-app, kunnen alle Google Nest-producten in je huis bedienen en openen. Ze kunnen bijvoorbeeld instellingen wijzigen of producten uit je account verwijderen. Daarom raden we je aan alleen mensen uit te nodigen die je vertrouwt.

1. Stuur een uitnodiging voor je huis via de Home-app of Nest-app naar mensen met wie je de videofeed van je camera wilt delen.
  2. Nadat ze de uitnodiging hebben geaccepteerd, kunnen deze mensen de live videostream van alle camera's in je huis bekijken. Ze kunnen ook meldingen krijgen voor beweging, geluid en meer. Als je een Nest Aware-abonnement voor je camera hebt, kunnen ze de opgenomen videogeschiedenis bekijken.

Je videostream delen via een openbare of privélink (alleen Nest-app)

Deze instructies gelden alleen voor camera's en deurbellen die in de Nest-app worden beheerd.

1. Log op een computer in bij home.nest.com. Je kunt de privacyinstellingen van je camera niet wijzigen via een telefoon of tablet.
  2. Selecteer de camera die je wilt delen en klik rechtsboven op Instellingen .
    Opmerking: Als je Instellingen  niet ziet, maak je het venster groter om de optie zichtbaar te maken.
  3. Klik op Camera delen.
  4. Selecteer een optie voor delen:
    • Delen met wachtwoord: Klik op deze optie als je wilt dat alleen bepaalde mensen de livestream van je camera kunnen bekijken. Ze hebben de link naar je camera nodig en moeten het wachtwoord opgeven dat je hebt ingesteld. Je videostream kan door maximaal 10 mensen tegelijk bekeken worden.
      Opmerking: Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn, hoofdletters en kleine letters bevatten en ten minste 1 cijfer en 1 symbool bevatten. Om veiligheidsredenen kun je het wachtwoord dat je gebruikt om in te loggen bij de Nest-app niet gebruiken om je camera te delen.
    • Openbaar delen: Klik op deze optie als je wilt dat iedereen met de link de livestream van je camera kan bekijken. Er is geen wachtwoord nodig.

5. Klik op Akkoord en delen met wachtwoord om te bevestigen.
  6. Er wordt een link voor je camera gemaakt. Kopieer de link om deze met andere mensen te delen. Je kunt de link ook insluiten op een webpagina of op social media posten.

Opmerking: Je kunt de link niet aanpassen, maar je kunt het wachtwoord wel wijzigen (als je dat hebt ingesteld). Als je dit wilt wijzigen, ga je terug naar deze pagina en klik je op Wachtwoord wijzigen. Ben je gestopt met het delen van je camera en wil je later opnieuw delen, dan wordt er een nieuwe link gegenereerd.

Stoppen met het delen van de videostream (alleen Nest-app)

Deze instructies gelden alleen voor camera's en deurbellen die worden beheerd via de Nest-app. Als je het delen met anderen wilt stoppen in de Home-app, verwijder je het lid van het huis uit je huis.
  1. Log op een computer in bij home.nest.com. Je kunt de privacyinstellingen van je camera niet wijzigen via een telefoon of tablet.
  2. Selecteer de camera die je niet meer wilt delen.
  3. Klik op Instellingen . Als je Instellingen  niet ziet, maak je het browservenster groter om de optie zichtbaar te maken.
  4. Klik op Camera delen en dan Stoppen met delen van de camera.