Een schema voor de camera programmeren met de Nest-app

Je kunt instellen dat je Nest-camera op specifieke tijdstippen aan- en uitgaat, ongeacht of er iemand thuis is. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor camera's die via de Nest-app worden bediend.

Voordat je begint

Zet automatisch overschakelen uit voor je camera als je een schema gebruikt. Als je een schema en automatisch overschakelen tegelijkertijd gebruikt, kan je camera onverwacht worden uitgezet. Kies dus altijd voor 1 van de 2 functies.

Afhankelijk van de app die je gebruikt om de camera's te beheren, kun je automatisch overschakelen uitzetten met de Thuis/Afwezig-functie (Nest-app) of met Thuis- en Afwezig-routines (Home-app). Als je niet zeker weet welke optie je hebt gebruikt, check je ze allebei.

Belangrijk: Als je andere Nest-producten in je huis hebt, kun je die nog steeds zo instellen dat ze automatisch overschakelen als je weggaat of thuiskomt. Je hoeft alleen automatisch overschakelen uit te zetten voor camera's met een schema.

Een schema voor een camera maken

1. Selecteer de camera in de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen  Schema.
  3. Zet Schema aan.
  4. Kies de dag van de week die je wilt instellen. Opmerking: Je camera is standaard altijd ingeschakeld.
  5. Tik op Tijd toevoegen.
  6. Stel de tijd in waarop je de camera wilt laten uitschakelen en de tijd waarop je hem weer wilt laten inschakelen.
  7. Wil je hetzelfde schema een aantal dagen herhalen, tik dan op Herhalen en kies de dagen waarvoor je dit schema wilt gebruiken.

Opmerking: Als je instelt dat de camera op een bepaald tijdstip wordt uitgezet, maar die tijd al voorbij was toen je het schema instelde, gaat de camera pas het volgende moment uit dat in de planning is ingesteld. Je kunt je maximaal 32 momenten in de week kiezen waarop de camera wordt aan- of uitgezet.

Het schema van je camera aan- of uitzetten

De app onthoudt de tijden en dagen die je hebt ingesteld als je het schema van de camera uitzet. Je kunt het schema dan weer activeren wanneer je maar wilt.

1. Selecteer de camera in de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen  Schema.
  3. Schakel Schema in of uit.