De camera instellen op een computer

Gebruik de Nest-app op je telefoon om je camera in te stellen en met wifi te verbinden. Als je problemen ondervindt of een foutmelding krijgt in de mobiele app, kun je sommige oudere Google Nest-cameramodellen ook op een computer instellen.

Je kunt een Mac- of Windows-computer gebruiken om de volgende Nest-camera's in te stellen:

• Nest Cam Indoor
  • Nest Cam Outdoor
  • Dropcam Pro, Dropcam HD

Volg voor deze camera's de onderstaande stappen om ze met de app te verbinden.

Belangrijk: Nieuwere modellen (zoals de Nest Cam (batterij), Nest Doorbell (batterij), Nest Cam IQ, enzovoort) die hierboven niet worden vermeld, kunnen niet worden ingesteld op een computer en moeten worden ingesteld met de Google Home-app of Nest-app.

Voordat je begint

1. Stel eerst je camera in met een telefoon of tablet als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Zorg dat je bent ingelogd als beheerder wanneer je de camera instelt op een Windows-computer. Volg de instructies op de supportsite van Microsoft voor meer informatie over beheerdersrechten.
  3. Ga met je camera en je computer naar de plek in huis waar je de camera wilt instellen:
    • Nest Cam Indoor, Dropcam Pro, Dropcam HD: Plaats je camera op een tafel of een ander geschikt oppervlak in de buurt van de plek waar je de camera wilt bevestigen.
    • Nest Cam Outdoor: Begin in huis, in de buurt van de wifi-router en een stopcontact. Pas later ga je naar buiten om de wifi-verbinding te testen en de camera op te hangen.

Je camera instellen

1. Sluit de camera aan op je computer

Gebruik de meegeleverde USB-kabel om je camera rechtstreeks aan te sluiten op een USB-poort van je computer.

Belangrijk:

• Gebruik geen kabels van derden, omdat deze misschien niet voldoende stroom leveren.
  • Sluit de camera niet aan op een externe USB-hub die op je computer is aangesloten.
  • Probeer een andere USB-poort als je problemen ondervindt tijdens het instellen.

Het lampje op de voorkant van de camera moet blauw branden (geel op de Dropcam) om aan te geven dat de camera wordt opgestart. Na een paar seconden gaat het lampje knipperen.

2. Dubbelklik op het icoon

Nadat de camera is opgestart, zie je een venster op je computer met de insteliconen van de Nest Cam of Dropcam voor zowel Mac OS als Windows. Dubbelklik op het icoon van het besturingssysteem van jouw computer.

Nest cam and drop cam icons

Belangrijk: Koppel de camera niet los van je computer totdat dit wordt gevraagd.

3. Volg de instructies om het instellen af te ronden

Als je op het icoon van de Nest Cam of Dropcam hebt gedubbelklikt, wordt een app geopend die je begeleidt bij de volgende stappen:

1. Maak een account of log in als je al een account hebt.
  2. Verbind je camera met wifi. De camera zoekt automatisch naar wifi-netwerken in de buurt. Wacht een paar seconden totdat de lijst met wifi-netwerken verschijnt en kies vervolgens het netwerk dat je voor de camera wilt gebruiken. Maak alleen verbinding met een draadloos netwerk dat je vertrouwt. Mogelijk wordt je ook gevraagd het wachtwoord van je netwerk in te voeren.

Het kan even duren voordat het wifi-netwerk is gevonden en er verbinding is gemaakt. Als je het netwerk niet kunt vinden of de camera geen verbinding kan maken, lees je de volgende artikelen voor hulp om het probleem op te lossen:

Mijn wifi-netwerk wordt niet weergegeven bij het instellen van de Nest Cam
    Foutcodes en -meldingen van een Nest-camera of -deurbel oplossen

3. Kies een naam voor de camera die past bij de locatie waar deze wordt geplaatst. Je kunt een locatie kiezen uit de lijst of onderaan de lijst Aangepast selecteren om zelf een naam te typen. De Nest-app gebruikt de locatie om je te laten weten waar meldingen vandaan komen en om andere Nest-producten op dezelfde locatie te groeperen.
  4. Rond het instellen af. De Nest-app leidt je door een paar laatste aanpassingsstappen, waaronder checken of de camera videobeelden via je wifi-netwerk kan streamen.

Als je de videostream van de camera niet kunt vinden als je inlogt bij de web-app van Nest, volg je de suggesties voor het oplossen van problemen in dit artikel:

Als je de Nest Cam-video niet kunt bekijken op een Mac of een Windows-computer

4. Voeg een bookmark toe voor de web-app van Nest en log in bij de Nest-app op je telefoon

Voeg voor de web-app van Nest een bookmark toe aan je browser zodat je de videostream en de instellingen van je Nest-camera snel bij de hand hebt. Heb je nog andere Nest-producten, dan kun je die hier ook beheren.

Opmerking: Nadat je camera is ingesteld, moet je inloggen bij de Nest-app op je telefoon om videobeelden te bekijken, meldingen te krijgen en camera-instellingen te beheren.