Je Nest-thermostaat handmatig instellen op Verwarmen, Eco of Uit

Er zijn 3 thermostaatmodi beschikbaar: Verwarmen, Eco of Uit. In dit artikel beschrijven we wat elke modus doet en hoe je handmatig tussen deze modi kunt schakelen.

Je thermostaat en het systeem reageren anders, afhankelijk van welke modus op je thermostaat is ingesteld.

Schakelen tussen de modi Verwarmen en Uit

Je kunt met de Nest-app makkelijk schakelen tussen de modi op de Nest-thermostaat.

Op de Nest-thermostaat:

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.

2. Selecteer een nieuwe modus:

• Nest Learning Thermostat: Draai de ring naar Modus thermostat off icon en druk erop om deze te activeren. Of selecteer Eco leaf icon en druk om deze modus te selecteren.

Nest Thermostat E: Draai de ring om een modus te selecteren.

3. Druk op de ring om je keuze te bevestigen.

Home-app

1.  Open de Google Home-app Google Home-app
  2. Tik op Favorieten of Apparaten
  3. Tik op de thermostaat.
  4. Tik linksonder op het icoon voor de temperatuurmodus.
    Het icoon verschilt afhankelijk van de modus waarin de thermostaat op dat moment staat.
  5. Kies de gewenste modus.

Nest-app

1. Selecteer op het startscherm van de app de thermostaat die je wilt bedienen.

2. Tik op het icoon Modus thermostat off icon onderaan het scherm om het modusmenu weer te geven.

3. Tik op een nieuwe modus voor de thermostaat.

Overschakelen naar ecotemperaturen

Je kunt ecotemperaturen op ongeveer dezelfde manier instellen als de modus Verwarmen of Uit, maar er zijn een aantal verschillen.

Waar je rekening mee moet houden

• Wanneer je de thermostaat handmatig op Eco zet, negeert de thermostaat alle geplande temperaturen totdat je hem weer handmatig op Verwarmen zet.

• Als de thermostaat automatisch is overgeschakeld naar Eco omdat iedereen afwezig was, stelt deze de normale temperaturen weer in zodra er iemand thuiskomt.

Meer informatie over Ecotemperatuur >

Op de Nest-thermostaat:

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.

2. Draai naar Eco leaf icon en druk om deze optie te selecteren.

3. Selecteer Eco starten.

Als je thermostaat al is ingesteld op Eco, selecteer je Eco stoppen. De thermostaat keert terug naar het normale verwarmingsschema.

Met de Nest-app

1. Selecteer op het startscherm van de app de thermostaat die je wilt bedienen.

2. Selecteer Eco leaf icon onderaan het scherm.

3. Tik op Eco starten. Als je meer dan één thermostaat hebt, selecteer je of je Ecotemperatuur alleen wilt starten op de thermostaat die je hebt gekozen of op alle thermostaten.

Eco uitzetten:

1. Selecteer op het startscherm van de app de thermostaat die je wilt bedienen.

2. Selecteer Eco leaf icon onderaan het scherm.

3. Tik op Eco stoppen. Als je meer dan één thermostaat hebt, selecteer je of je Ecotemperatuur alleen wilt stoppen op de thermostaat die je hebt gekozen of op alle thermostaten.

Thermostaatmodi

Verwarmen

Thermostat heat icon

• De thermostaat begint met verwarmen om de geplande temperaturen of een met de hand geselecteerde temperatuur te behouden.

Uit

thermostat off icon

• Als je systeem uit staat, verwarmt het alleen om te proberen de Veiligheidstemperatuur te handhaven.

• De verwarming wordt niet aangezet om te voldoen aan geplande temperaturen en je kunt de temperatuur niet handmatig wijzigen totdat je de thermostaat op een andere modus zet.

• Als je thermostaat het warme water regelt, kun je dit nog steeds bedienen in de Uit-modus.

Meer informatie over de Uit-modus >

Eco

leaf icon

• Je systeem warmt je huis op tot de ecotemperaturen.

Opmerking: De ecotemperaturen zijn ingesteld tijdens de installatie van de thermostaat, maar je kunt deze wijzigen wanneer je wilt.

• Als je de thermostaat handmatig op Eco zet of als je je huis instelt op Afwezig, volgt deze het temperatuurschema niet. Je moet de thermostaat op Verwarmen zetten voordat je de temperatuur kunt wijzigen of kunt teruggaan naar je normale schema.

• Als de thermostaat automatisch is ingesteld op Eco omdat je afwezig was, keert deze automatisch terug naar het normale schema als de thermostaat merkt dat er iemand thuis is gekomen.