Meerdere Nest-thermostaten in hetzelfde huis gebruiken

Als je meerdere Google Nest-thermostaten in je huis hebt, werken ze samen om de temperatuur in huis te regelen en energie te besparen.

Als je meerdere thermostaten hebt, kun je ze deels of allemaal vervangen door een Nest-thermostaat. Je hoeft dus niet in één keer al je huidige thermostaten te vervangen. Ze kunnen gewoon je systeem blijven aansturen zoals je gewend bent. Je hoeft geen instellingen te wijzigen.

Als je meerdere thermostaten in huis hebt en je er maar één wilt vervangen door een Nest-thermostaat, raden we aan om de thermostaat in de woonkamer te vervangen. Zo kan de thermostaat beter zien wanneer je thuis bent, je favoriete temperaturen leren kennen en je automatisch helpen energie te besparen.

Hoe Nest-thermostaten leren

De Nest-thermostaten leren elk een eigen schema

Nest-thermostaten in hetzelfde huis delen geen temperatuurschema's. Elke Nest-thermostaat leert een apart schema voor de zone die hij bedient. Je kunt de thermostaat beneden dus leren de keuken op tijd te verwarmen voor het ontbijt, terwijl de thermostaat boven de rest van de dag lager kan worden gezet.

Compatibiliteit van Nest-thermostaten met zonesystemen

Met Ecotemperaturen kun je energie besparen

De locatie van je telefoon en de sensorgegevens van je Nest-product worden gebruikt om te bepalen wanneer je huis leeg is en wanneer er iemand thuis is. Alle Nest-thermostaten in je huis kunnen daardoor overschakelen naar Ecotemperaturen als je weg bent en terugschakelen naar je normale temperatuurschema als je terugkomt.

Je kunt Ecotemperaturen ook op afzonderlijke Nest-thermostaten instellen om te proberen je energieverbruik in een deel van het huis omlaag te brengen. De andere Nest-thermostaten blijven hun normale schema volgen om het aangenaam warm te houden in huis.