Instellingen voor de Thuis/Afwezig-functie wijzigen

Opmerking: Deze instructies zijn bedoeld voor Google Nest-producten die je beheert in de Nest-app. Voor producten die je in de Home-app beheert, vind je instructies in De instellingen van Thuis- en Afwezig-routines wijzigen.

Met de Thuis/Afwezig-functie veranderen al je Nest-producten automatisch hun gedrag als mensen thuiskomen of het huis verlaten. De functie kan bijvoorbeeld je Nest Cam aanzetten om je huis in de gaten te houden als je weggaat en de camera weer uitzetten als je thuiskomt en hem niet meer nodig hebt.

Lees het artikel Hoe je huis automatisch overschakelt naar Thuis of Afwezig voor informatie over hoe de Thuis/Afwezig-functie aanwezigheidsdetectie gebruikt om je apparaten aan te passen.

De Thuis/Afwezig-functie stelt vast of iemand thuis is aan de hand van de locatie van de telefoons of tablets die zijn ingelogd bij een app-account dat toegang tot je huis heeft. Ook de activiteitssensoren in sommige Nest-producten worden hiervoor gebruikt. Je kunt bepaalde instellingen van de Thuis/Afwezig-functie wijzigen om de werking ervan te verbeteren. Selecteer een van de onderstaande onderwerpen voor instructies waarmee je deze instellingen kunt aanpassen.

Hulp nodig bij het oplossen van problemen?

Lees het artikel Problemen met het automatisch overzetten van je huis en apparaten oplossen voor gedetailleerde stappen om problemen met het wijzigen van deze instellingen op te lossen.

Veranderen wat Nest-producten doen wanneer je thuis of afwezig bent

Volg deze stappen om de manier te wijzigen waarop de Thuis/Afwezig-functie je Nest-producten bedient:

1. Open de Nest-app.
  2. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer de Thuis/Afwezig-functie.
  4. Tik op het icoon Thuis of Afwezig bovenaan het scherm. Je krijgt een overzicht te zien van wat je verschillende Nest-producten doen als je huis op Thuis of Afwezig staat.
  5. Tik op het Nest-product waarvan je de instellingen wilt wijzigen.

Als je meerdere Nest-producten in je huis hebt, geldt in het algemeen dat je voor elk apparaat verschillende instellingen hebt. Alle Nest Protects in je huis delen echter dezelfde instellingen voor de Thuis/Afwezig-functie, dus je ziet maar één Protect in deze lijst.

Hieronder hebben we de instellingen van de Thuis/Afwezig-functie voor de verschillende producten op een rijtje gezet.

Nest-thermostaten

Hier kun je kiezen of de Google Nest-thermostaat wel moet overschakelen naar Ecotemperaturen als je huis op Afwezig is ingesteld.

Tik op de schakelaar boven in het menu om deze optie aan of uit te zetten.

In het gedeelte Hoe hij reageert zie je wat er gebeurt als je huis op Thuis of Afwezig staat:

• Thuis - Aan betekent dat de thermostaat je normale schema gebruikt als er iemand thuis is.
  • Afwezig - Ecotemperaturen betekent dat de thermostaat overschakelt naar Ecotemperaturen als er niemand thuis is.

Tik onderaan het menu op Ecotemperaturen als je de Ecotemperaturen wilt veranderen die je thermostaat probeert aan te houden als je niet thuis bent.

Opmerking: Omdat de thermostaat energie probeert te besparen als hij is ingesteld op Ecotemperaturen, zet hij je HVAC-apparatuur niet van tevoren aan om een geplande temperatuur te bereiken.

Meer informatie over Ecotemperaturen en hoe je de instellingen kunt wijzigen

Nest-camera's en -deurbellen

Tik op de schakelaar om in te stellen of elke Google Nest-camera of -deurbel automatisch moet worden aan- of uitgezet als je huis overschakelt naar Thuis en Afwezig.

Houd er rekening mee dat camera's niet worden geactiveerd door dezelfde signalen als andere Nest-producten. Camera's worden alleen aan- of uitgezet op basis van de locatie van je telefoon of als je het huis handmatig instelt op Thuis of Afwezig.

Hoe de camera werkt met de Thuis/Afwezig-functie

Belangrijk: Heb je een schema ingesteld voor je camera, dan schakelt deze over volgens dit schema én op aanwijzing van de Thuis/Afwezig-functie. Dit kan tot verwarrend gedrag leiden. Daarom raden we je aan geen schema in te stellen als je camera wordt aan- of uitgezet door de Thuis/Afwezig-functie.

Nest Protects

Als je een 2e generatie Nest Protect hebt, zie je een optie Geluidscheck. De 1e generatie Nest Protect voert geen Geluidscheck uit.

De Nest Protect is ingesteld om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken en probeert de Geluidscheck daarom altijd uit te voeren als er niemand thuis is. Er is dus geen optie om de Geluidscheck te laten uitvoeren op een tijdstip waarop je thuis bent. Wel heb je de mogelijkheid om de Geluidscheck uit te zetten.

Tik op Opties voor de Geluidscheck om in te stellen of al je Protects wel of niet 1 keer per maand of op jouw voorkeurstijden de Geluidscheck moeten uitvoeren.

Meer informatie over Geluidscheck

Nest Secure-alarmsysteem

Nest Secure werkt op een aantal manieren samen met de Thuis/Afwezig-functie. Meldingen van de functie Herinnering gebruiken de Thuis/Afwezig-functie om je eraan te herinneren het alarm aan te zetten als je weggaat en weer uit te zetten als je thuiskomt. Je kunt ook schakelen tussen beveiligingsniveaus als je handmatig overschakelt tussen Thuis en Afwezig.

Je vindt deze instellingen ook zo: open de Nest-app en dan ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Beveiliging en dan Thuis/Afwezig-functie. Ga voor meer informatie over de opties die je hier ziet naar het gedeelte Thuis/Afwezig-functie van het volgende artikel:

De instellingen van Nest Secure wijzigen

Nest × Yale slot

Je kunt Automatisch vergrendelen aanzetten voor het Nest × Yale slot. Als automatisch vergrendelen aanstaat, vergrendelt het slot zich automatisch weer nadat het is ontgrendeld.

Je kunt automatisch vergrendelen aanzetten voor Thuis, Afwezig of beide. Je kunt ook instellen na hoeveel tijd het slot weer wordt vergrendeld.

Het Nest × Yale slot vergrendelen en ontgrendelen

De locatie van je telefoon gebruiken met de Thuis/Afwezig-functie

De Thuis/Afwezig-functie gebruikt zowel de sensoren van je Nest-producten als de wifi- en locatiegegevens van je telefoon om te bepalen of er iemand thuis is. De functie werkt het best als alle mensen met gedeelde toegang en gedeeld tot je Nest-producten in de app ook de locatie van hun telefoon gebruiken.

Iedereen kan niet meer dan één telefoon hebben om de Thuis/Afwezig-functie te ondersteunen. Als je meer dan één apparaat hebt, zet je de Thuis/Afwezig-functie aan op het apparaat dat je het vaakst bij je hebt.

De telefoon kan de Thuis/Afwezig-functie nauwkeuriger maken, maar je kunt de functie uitzetten wanneer je wilt. Volg deze stappen om de locatie van de telefoon aan of uit te zetten:

1. Open de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer de Thuis/Afwezig-functie.
  4. Kies Bepalen of je thuis bent.
  5. Selecteer Locatie van mobiel gebruiken.
  6. Tik op de schakelaar om het menu uit te vouwen. Je ziet nu een lijst met alle mensen die de bediening van de Nest-apparaten in je huis delen.

Opmerking: Je kunt wel controleren welke mobiele apparaten worden gebruikt voor de Thuis/Afwezig-functie, maar je kunt de locatie alleen voor je eigen telefoon aan- of uitzetten. Alle andere mensen moeten deze instellingen op hun eigen telefoon wijzigen in de Nest-app.

1. Tik op je naam.
  2. Tik op de schakelaar om de locatie van de telefoon aan of uit te zetten voor de Thuis/Afwezig-functie.

Opmerking: Iedereen kan maar één telefoon gebruiken om één telefoonlocatie tegelijk te delen. Als je de telefoonlocatie al voor één telefoon hebt aangezet, wordt deze uitgezet op de eerste telefoon als je de locatie op een andere telefoon aanzet.

Als je de locatie van je telefoon al deelt via de Nest-app, wordt deze daar uitgezet als je de locatie in de Home-app aanzet. Je kunt je telefoonlocatie maar via één app tegelijkertijd delen.

Je kunt de locatie van je telefoon ook uitzetten in het hoofdmenu van je telefoon. Dit heeft echter niet alleen gevolgen voor de nauwkeurigheid van de Thuis/Afwezig-functie: het kan ook invloed hebben op de manier waarop andere apps op je telefoon werken.

Wijzigen welke Nest-producten helpen bepalen of iemand thuis is

Behalve de locatie van je telefoon kan de Thuis/Afwezig-functie ook informatie gebruiken van de activiteitssensoren in je Nest-producten.

De volgende Nest-producten kunnen de Thuis/Afwezig-functie helpen vaststellen of er iemand thuis is:

• Nest-thermostaat
  • Nest Protect
  • Nest Secure, inclusief Nest Guard en Nest Detect
  • Nest × Yale slot

Andere Nest-producten gebruiken hun sensoren niet op deze manier.

Zo kun je wijzigen welke Nest-producten gegevens van hun activiteitssensoren delen met de Thuis/Afwezig-functie:

1. Open de Nest-app.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer de Thuis/Afwezig-functie.
  4. Tik op Bepalen of je thuis bent.
  5. Selecteer een Nest-product en tik vervolgens op de schakelaar om de deelname van dit product aan de Thuis/Afwezig-functie aan of uit te zetten.

Als je Geen deelnemende producten ziet, is dit omdat je geen van de bovenstaande producten hebt.

Belangrijk: Als je zowel de locatiegegevens van je mobiele apparaat als de deelname aan de Thuis/Afwezig-functie van alle Nest-producten uitzet, kan je huis niet automatisch schakelen tussen Thuis en Afwezig. Je kunt het huis dan alleen handmatig op Thuis of Afwezig zetten via de Nest-app.

Hieronder zie je enkele details over de manier waarop elk Nest-product de Thuis/Afwezig-functie ondersteunt:

Nest-thermostaten

Als je de deelname van de thermostaat aan de Thuis/Afwezig-functie uitzet, maar wel de locatiegegevens van je telefoon gebruikt, wijzigen de Nest-producten hun gedrag alleen wanneer de Nest-service vaststelt dat er een telefoon in huis is.

Nest Protects

Nest Protects op netvoeding kunnen ervoor zorgen dat je huis niet naar Afwezig overschakelt als ze je huisdieren detecteren nadat je het huis hebt verlaten. In dat geval is het misschien beter om de activiteitssensoren zo in te stellen dat ze de Thuis/Afwezig-functie niet ondersteunen. Je kunt ook proberen je huisdieren uit ruimtes te houden waar je Nest Protects met netvoeding hebt geïnstalleerd.

Nest Secure-alarmsysteem

Als Nest Secure is ingesteld op Uit Nest Guard off of Thuis en bewaken Icoon van thuisbescherming, kan informatie van de sensoren de Thuis/Afwezig-functie helpen vaststellen of er iemand thuis is. Maar als Nest Secure is ingesteld op Afwezig en bewaken Away and guarding, gaat het alarm af als er beweging wordt waargenomen.