De Nest Doorbell (netvoeding) installeren

Begin hier als je een nieuwe Google Nest Doorbell (netvoeding) hebt of als je je deurbel uit de app hebt verwijderd en opnieuw wilt toevoegen.

Je hebt de app nodig om je deurbel te verbinden met wifi en opgenomen videobeelden te kunnen bekijken. Gebruik de app dus altijd als primair hulpmiddel om de deurbel in te stellen en te installeren.

Hier volgt een kort overzicht van de stappen om aan de slag te gaan, samen met enkele belangrijke stappen voor probleemoplossing.

Dit artikel is alleen van toepassing op het volgende apparaat:

Picture of a Nest Doorbell wired

Nest Doorbell (netvoeding)

Meer hulp bij de installatie

Lees het artikel Nest Doorbell (batterij) installeren voor hulp bij de installatie op batterijen of met bedrade installatie van de Nest Doorbell (batterij).

Je vindt in ons Helpcentrum ook instructies voor het installeren van de Nest Doorbell met de voedingsadapter voor binnen.

Bekijk de installatievideo

Bekijk onze videotutorial voor een kort overzicht van het instellen en installeren van de Nest Doorbell (netvoeding).

How to set up and install the Google Nest Hello video doorbell

1. Check de compatibiliteits- en spanningsvereisten

De Nest Doorbell kan de meeste deurbellen op netvoeding vervangen, maar in sommige gevallen is er niet genoeg of juist te veel stroom. Ga na of je huidige deurbel door de Nest Doorbell kan worden vervangen.

Checken of het deurbelsysteem geschikt is voor een Nest Doorbell

2. Ga na of je alles hebt wat nodig is voor de installatie

Check of alle onderdelen zijn meegeleverd in de doos. We hebben ook wandpluggen en een steenboortje in de doos gedaan (voor baksteen en stucwerk), mocht je deze nodig hebben.

Inhoud van de doos

• Nest Doorbell (netvoeding)
  • Montagesteun
  • Wig
  • Belaansluiting
  • Draaduitbreidingen
  • Boor
  • Schroeven
  • Ontgrendelingstool

Gereedschap

• Kruiskopschroevendraaier
  • Een boormachine met een kruiskopbit
  • Een ladder (om bij de bel van de deurbel te kunnen)
  • Een waterpas (om te controleren of de deurbel recht hangt)

App- en internetvereisten

• De nieuwste versie van de app
  • Een geschikte telefoon (check hier de vereisten)
  • Het wachtwoord van je wifi-netwerk
  • Een breedbandinternetverbinding met een uploadsnelheid van minimaal 2 Mbps voor elke Nest-camera of -deurbel in je huis

3. Zet de stroom naar het deurbelsysteem uit

Breaker box
  1. Zet de stroom naar je deurbel en bel uit bij de zekeringkast in je huis. Zo bescherm je jezelf en de apparatuur tijdens de installatie.
  2. Druk op de deurbel om te bevestigen dat je de juiste zekering hebt uitgezet. Indien nodig kun je ook de hoofdzekering uitzetten.

4. Verwijder je oude deurbel

Verwijder je oude deurbel en koppel de draden los. Voor deze stap heb je waarschijnlijk een schroevendraaier nodig.

Tip: Als je je oude deurbel verwijdert, buig je de deurbeldraden een stukje of plak je ze vast, zodat ze niet terug in de muur schuiven.

5. Koppel de deurbel aan de app

Als je nieuw bent bij Nest

1. Download de Nest-app via de Apple App Store of Google Play.
  2. Open de app en maak een account.
  3. Tik in het startscherm van de app op Toevoegen Plus icon.
  4. Scan de QR-code op de achterkant van de deurbel. Je kunt ook op Doorgaan zonder te scannen tikken en de nummers boven de QR-code typen.
  5. De app leidt je door de instellingen en installatie.

Als je al een account hebt

1. Open de Nest-app Nest app.
    • Opmerking: Als je meerdere huizen hebt in je account, moet je eerst het Nest-huis selecteren waar je de deurbel wilt installeren. Tik zo nodig linksboven in het startscherm op Menu Pijl-omlaag om van huis te wisselen.
  2. Tik rechtsboven in het startscherm van de app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Product toevoegen .
  4. Scan de QR-code op de achterkant van de deurbel. Je kunt ook op Doorgaan zonder te scannen tikken en de nummers boven de QR-code typen.
  5. De app leidt je door de instellingen en installatie.

Nest backplate with QR code highlighted

Je camera aan de Home-app toevoegen na het instellen

Na het instellen in de Nest-app kun je de Nest-camera aan je huis toevoegen in de Home-app. Dan kun je de camera en andere verbonden apparaten (zoals een smartlamp of Google-speaker) vanaf dezelfde plek bedienen.

Smarthome-apparaten instellen in de Home-app

Opmerking: Als je al met een Google-account inlogt bij de Nest-app, worden je Nest Doorbell en sommige andere producten in je Nest-huis ook in de Home-app weergegeven. Misschien moet je beide apps sluiten en opnieuw openen voordat ze worden weergegeven.

6. Los problemen op als dat nodig is

Tijdens het instellen kun je via de app onder andere je deurbel verbinden met wifi, instellingen personaliseren en de videokwaliteit checken.

Hier zijn enkele tips voor het geval je problemen ondervindt.

Foutmeldingen en -codes

Als je een foutmelding met een code in de app ziet, raadpleeg je onze interactieve probleemoplossingstool voor uitgebreide hulp met Nest-camera's en -deurbellen.

Verbindingsproblemen

Als je wifi-netwerk niet wordt weergegeven of als de deurbel geen verbinding met wifi kan maken, kun je het volgende doen om het probleem op te lossen:

• Wacht een paar minuten en probeer dan opnieuw de deurbel te verbinden.
  • Plaats de deurbel en router zo mogelijk dichter bij elkaar om het signaal te verbeteren.
  • Verminder draadloze storing.
  • Start je router opnieuw op.
  • Als je een verborgen wifi-netwerk hebt, moet je de netwerknaam (SSID) handmatig opgeven.
Lees ons artikel over problemen met het toevoegen van Nest-camera's aan de app voor meer tips.

Stroomproblemen

De volgende signalen kunnen erop duiden dat je deurbel niet genoeg stroom krijgt:

• De deurbel gaat niet aan.
  • Je krijgt een foutmelding of de status in de app geeft aan dat er niet genoeg stroom is.
  • Als er niet genoeg stroom is, zijn de wifi-verbinding en de videokwaliteit misschien ook slechter.

Je kunt dit probleem oplossen door te checken of de stroom aanstaat en of de draden goed zijn aangesloten op de deurbel.

Problemen met de videokwaliteit

Als de video van de deurbel vertraagd is, komt dat meestal door een slechte wifi-verbinding. Het kan ook komen doordat je deurbel niet genoeg stroom krijgt. Probeer het volgende om het probleem op te lossen:

• Plaats de deurbel en router zo mogelijk dichter bij elkaar om het signaal te verbeteren.
  • Verminder draadloze storing.
  • Check of de draden correct zijn aangesloten op de deurbel.

Als de video van de deurbel vervormd is, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen:

• Stof de lens van de camera af.
  • Zorg dat je deurbel in de schaduw hangt en beschermd is tegen extreme weersomstandigheden. Hoewel Nest Doorbells zijn bedoeld voor buitenshuis, kunnen extreem hoge of lage temperaturen van invloed zijn op onder meer de videokwaliteit.
Lees ons artikel over problemen met de videokwaliteit van de Nest-camera voor meer tips.

Problemen met de bel

Als je een mechanische bel met bewegende delen hebt en deze niet afgaat of niet goed klinkt, probeer je het volgende:

1. Verwijder het kapje van de bel en check of de draden geen bewegende delen raken.
  2. Zorg er daarna voor dat eventuele blootliggende draadeinden (waarvan het koper te zien is) elkaar niet raken.
  3. Test dan de bel opnieuw.
  4. Als de bel nog steeds niet goed klinkt, bevestig je de belaansluiting op de buitenkant van het kapje van de bel als je dat nog niet had gedaan.
In ons Helpcentrum vind je nog meer hulp bij het oplossen van problemen met bellen.

7. Bekijk meer informatie over het gebruik van je deurbel

In het artikel Aan de slag met de Nest Doorbell vind je basisinformatie over de Nest Doorbell en instructies voor het aanpassen van de instellingen.