Een Nest-thermostaat opnieuw opstarten of resetten

Je kunt sommige veelvoorkomende problemen oplossen door de thermostaat opnieuw op te starten. Reset de thermostaat om je persoonlijke instellingen te wissen.

Als je meer hulp nodig hebt of als je merkt dat het probleem niet verdwijnt met opnieuw opstarten, ga je naar onze probleemoplosser voor thermostaten.

Het verschil tussen opnieuw opstarten en resetten

Als je de thermostaat opnieuw opstart, gebeurt het volgende:

• Alle thermostaatinstellingen blijven behouden, net zoals bij het opnieuw opstarten van een computer of telefoon.
  • Als de thermostaat niet meer reageert, problemen heeft met de internetverbinding of niet meer normaal functioneert, kun je de thermostaat het beste opnieuw opstarten.

Als je de thermostaat reset, gebeurt het volgende:

• De thermostaat wist sommige of alle gegevens, afhankelijk van de optie die je kiest. De thermostaat zet de standaard fabrieksinstellingen terug.
  • Resetten is handig als je verhuist en je thermostaat wilt installeren in je nieuwe huis, of als je de thermostaat achter wilt laten en al je persoonlijke gegevens wilt wissen.

De thermostaat resetten of opnieuw opstarten

Belangrijk: Maak een aantekening van de bedrading voordat je de thermostaat reset, zodat je de draden van de thermostaat zo nodig makkelijk opnieuw kunt aansluiten. Ga op je thermostaat naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Apparatuur. Je kunt dit ook doen voor andere instellingen, zoals het type systeemverwarming en de Veiligheidstemperatuur.

Nest Thermostat

Nest Thermostat 3/4ths view

Ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan selecteer Opnieuw opstarten of Terugzetten op fabrieksinstellingen . De thermostaat vraagt je je keuze te bevestigen. Na de bevestiging duurt het even voordat je thermostaat opnieuw opstart of reset.

• Als je de fabrieksinstellingen terugzet, verwijder je al je persoonlijke instellingen en zet je de thermostaat terug naar de standaard fabrieksinstellingen. Nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, moet je de thermostaat instellen en in de app opnieuw aan je huis toevoegen, net zoals toen je de thermostaat voor het eerst installeerde.

Als je de accountverbinding van de Nest Thermostat wilt resetten, ga je naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Account en dan Verbinding verbreken. Als je je account ontkoppelt, wordt de thermostaat ook uit de Home-app verwijderd. Je hebt dan geen toegang meer tot bedieningselementen of instellingen in het account.

Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat

Nest thermostat heating with silver ring

Ga naar Instellingen Icoon van Nest-instellingen en dan Resetten en kies een van de volgende opties:

De thermostaat opnieuw opstarten

Opnieuw starten

Als je de thermostaat opnieuw opstart, blijven je gegevens of instellingen behouden, net als bij een computer of telefoon. Zodra de thermostaat opnieuw is opgestart, kun je deze weer gebruiken.

Als het probleem niet wordt opgelost door opnieuw opstarten, probeer je onze probleemoplosser voor thermostaten voor meer hulp.

Alle gegevens of een deel van de gegevens van de Nest-thermostaat resetten

Schema

Als je deze optie kiest, wordt het hele temperatuurschema gewist. Gebruik deze optie als je wilt dat de thermostaat een nieuw schema gaat leren.

Alle ideale temperaturen die de thermostaat heeft geleerd of die je zelf hebt ingesteld, worden verwijderd. Je moet dan een heel nieuw schema maken, of wachten terwijl de thermostaat zelf je nieuwe schema leert kennen.

Opmerking: Als je een Nest Thermostat E gebruikt en Auto-Schema is uitgezet, kun je het schema resetten naar een leeg schema (zoals hierboven beschreven) of naar Basisschema. Een basisschema is een vooraf ingevuld schema op basis van een nationaal gemiddelde voor een balans tussen energiebesparing en comfort.

Thuis/Afwezig

Je thermostaat leert hoe vaak je langsloopt, zodat deze weet wanneer er automatisch van en naar Ecotemperaturen moet worden geschakeld als je weggaat en weer thuiskomt. Als je de Thuis/Afwezig-functie op de thermostaat reset, wordt alles wat de thermostaat heeft geleerd over wanneer je thuis of afwezig bent gereset.

Als je de thermostaat naar een nieuwe plek in huis verplaatst of je interieur ingrijpend hebt veranderd, moet je deze optie gebruiken. Na een paar dagen heeft de thermostaat de nieuwe locatie leren kennen.

Tip: Zet je telefoonlocatie aan om automatisch schakelen tussen Thuis en Afwezig te verbeteren.

Accountverbinding

Opmerking: Afhankelijk van de softwareversie van je thermostaat is deze optie misschien niet beschikbaar.

Met deze optie verwijder je de verbinding van de thermostaat met je account.

Nadat je de accountverbinding hebt gereset, vind je de thermostaat nog steeds in de app. Je thermostaat wordt dan wel vermeld als offline en je kunt deze niet meer bedienen met de app. Als je het apparaat uit je account en app wilt verwijderen, ga je naar de instellingen van je thermostaat.

Tip: Als je verhuist en de thermostaat achterlaat en je deze optie wilt gebruiken, kun je ook het temperatuurschema resetten. Zo kunnen de nieuwe eigenaren het systeem vanaf de eerste dag bedienen terwijl de thermostaat een nieuw schema voor ze leert.

Netwerk

Opmerking: Afhankelijk van de softwareversie van je thermostaat is deze optie misschien niet beschikbaar.

Met deze optie worden alle netwerkgegevens van de thermostaat verwijderd. De thermostaat is dan niet meer verbonden met internet en vergeet de wifi-inloggegevens.

Als je de thermostaat weer wilt verbinden met internet, selecteer je Instellingen en dan Netwerk en dan je wifi-netwerk.

Alle instellingen

Met deze optie verwijder je al je persoonlijke instellingen en zet je de thermostaat terug naar de standaard fabrieksinstellingen.

Belangrijk: Verwijder de thermostaat in de app uit je account voordat je deze terugzet op de fabrieksinstellingen.

Een product uit je account verwijderen

Nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, moet je de thermostaat instellen en in de app opnieuw aan je huis toevoegen, net zoals toen je de thermostaat voor het eerst installeerde.

De Nest-thermostaat instellen

Je Nest-thermostaat toevoegen aan de Nest-app

De thermostaat heeft tijd nodig om jou en je huis te leren kennen voordat deze een schema maakt en energiebesparende functies activeert.

Hoe Nest-thermostaten leren

Opmerking: De Nest-temperatuursensoren die aan je account zijn gekoppeld, blijven gekoppeld nadat je de thermostaat reset.

Handmatig opnieuw opstarten

We raden deze methode alleen aan als je thermostaat is vastgelopen en je niet bij het menu kunt om de thermostaat opnieuw op te starten, zoals beschreven in het vorige gedeelte.

Belangrijk: Als je de thermostaat handmatig opnieuw opstart, kunnen niet-opgeslagen gegevens verloren gaan.

Nest Thermostat

Nest Thermostat 3/4ths view

1. Trek de thermostaat van de basis.
  2. Verwijder beide AAA-batterijen.
  3. Plaats de batterijen terug en druk de thermostaat op de basis totdat deze vastklikt.
  4. Het duurt even voordat de thermostaat aangaat en opnieuw is opgestart.
    Als het probleem niet wordt opgelost door opnieuw opstarten, probeer je onze probleemoplosser voor thermostaat voor meer hulp.

Nest Thermostat E of Nest Learning Thermostat

Nest thermostat heating with silver ring
  1. Druk de thermostaat omlaag totdat het scherm uitgaat (na ongeveer 10 seconden) en laat dan los.
  2. Druk op de ring en laat deze weer los om het scherm weer aan te zetten en het opnieuw opstarten te voltooien. Op het scherm verschijnt het Nest-logo, waarna het apparaat aangaat en klaar voor gebruik is.