Hoe Google Nest-producten samenwerken

Google Nest-producten zijn ontworpen om naadloos samen te werken. Ze kunnen met elkaar communiceren en op gebeurtenissen reageren die zich in en rond je huis afspelen. Als een van je Nest-producten iets belangrijks waarneemt, kunnen je andere producten elkaar helpen om de juiste actie uit te voeren. Als de Google Nest Protect bijvoorbeeld rook waarneemt, kan een Google Nest-thermostaat een waarschuwing laten zien met de juiste instellingen.

Als je meldingen wilt krijgen, je producten wilt beheren en de locatie van je telefoon voor bepaalde functies wilt gebruiken, moet je de Nest-app of de Google Home-app installeren.

Onthoud dat je voor de onderstaande functies een actieve wifi-internetverbinding nodig hebt op het moment van een gebeurtenis (zoals rookontwikkeling) en dat je Nest-producten zich in hetzelfde huis en hetzelfde account in de Nest-app moeten bevinden of met hetzelfde huis in de Google Home-app verbonden moeten zijn. Als je nog een huis in je account hebt of over meer dan één account beschikt, hebben de Nest-producten in het ene huis geen invloed op producten in het andere huis.

Als de Protect rook of koolmonoxide (CO) waarneemt

Via de draadloze onderlinge verbinding kunnen alle andere Nest Protects in huis hetzelfde alarm laten horen als één Nest Protect rook of koolmonoxide waarneemt.

Daarnaast kan de Nest Protect andere Nest-producten in huis laten weten dat er een noodmelding is, zodat die producten effectief kunnen reageren.

Disclaimer: In Australië mag de lichtring alleen branden op de Protect die rook of koolmonoxide waarneemt. De onderling verbonden Protects laten wel een alarm horen.

Wat andere Nest-producten kunnen doen wanneer de Nest Protect rook of koolmonoxide waarneemt

Noodgeval met rook

Noodgeval met koolmonoxide

Google Nest-thermostaten

• Een melding laten zien

Google Nest-camera's die je instelt in de Nest-app

• Je kunt automatisch live videobeelden aanzetten vanuit de Nest Protect-melding op je telefoon of tablet. Tik op de video om over te schakelen naar de livestream van de camera.
  • Een opname van het noodgeval maken, ook als je geen abonnement op Google Nest Aware hebt.
    Opmerking: Het opnemen van clips bij noodgevallen staat standaard uit. Als je de functie wilt aanzetten, selecteer je in het startscherm van de Nest-app de optie Protect en dan Instellingen en dan Werkt met Protect.

Andere Nest Protects

• Hetzelfde noodalarm laten horen en je laten weten waar rook is waargenomen
  • Hetzelfde noodalarm laten horen en je laten weten waar koolmonoxide is waargenomen

Wanneer Nest Secure een alarm laat horen

Bij beweging in huis en als er een deur of raam opengaat, kan het alarm van Secure afgaan. Als dat gebeurt, kunnen andere Nest-producten ook meedoen en je op de hoogte houden.

Nest-camera's die je instelt in de Nest-app

Tijdens het beveiligingsalarm kan de camera zichzelf automatisch aanzetten en video gaan streamen, ook als de camera volgens je schema uitstond. Je krijgt een melding en een momentopname op je telefoon. Met deze melding kun je snel de live videostream van de camera in de Nest-app openen. Als je een abonnement op Nest Aware hebt, worden beelden van de gebeurtenis in de cloud opgeslagen en gemarkeerd op de Beeldlijn van de camera.

Deze functie is niet beschikbaar op camera's die je in de Home-app hebt ingesteld.

Opmerking: Het opnemen van beveiligingsclips staat standaard uit. Als je deze functie wilt aanzetten, selecteer je in het startscherm van de Nest-app de optie Guard en dan Instellingen en dan Werkt met Security.

Als je meerdere producten in dezelfde kamer hebt, moet je ze allemaal dezelfde locatienaam geven. Je kunt de locatienaam van elk product in het menu Instellingen Icoon van Nest-instellingen van de app wijzigen.

Als je het Nest × Yale slot ontgrendelt

Als je het Nest × Yale slot ontgrendelt, kan het tegelijkertijd automatisch Secure uitzetten. Deze instelling moet je in de Nest-app aanzetten. Raadpleeg het volgende artikel voor meer informatie:

Informatie over hoe je de instellingen voor het Nest x Yale slot wijzigt

Opmerking: Als je het Nest × Yale slot vergrendelt, wordt Nest Secure niet automatisch aangezet. Je moet Nest Secure apart aanzetten, omdat je soms misschien de deur op slot wilt doen zonder je alarmsysteem te activeren.

Als iemand op de Google Nest Doorbell drukt

• Google Nest- en Home-speakers en -schermen kunnen automatisch de bel van je Nest Doorbell laten horen en bezoekers aankondigen.
  • Met een Nest-scherm kun je de live videostream van de Nest Doorbell op het scherm bekijken en met bezoekers praten.
  • Als je een Nest Aware-abonnement hebt, kondigt je Nest Doorbell ook de naam van de bezoeker aan als die in de bibliotheek met bekende gezichten staat.

Nest-producten die dezelfde instellingen delen

Secure en het Nest × Yale slot

Secure en het Nest × Yale slot helpen voorkomen dat indringers je huis binnenkomen. Bovendien hebben we deze producten gebruiksvriendelijk gemaakt. Hier zijn enkele manieren waarop beide producten doordacht samenwerken:

• Secure en het Nest × Yale slot gebruiken dezelfde toegangscode. Iedereen hoeft dus maar één persoonlijke toegangscode te onthouden, geen twee.
  • Als je de deur ontgrendelt, kan Secure tegelijkertijd automatisch worden uitgezet. Je kunt deze functie in de Nest-app aan- of uitzetten.
  • Als je een toegangsschema voor iemand instelt, geldt dit voor het Nest × Yale slot en voor Secure.
  • De Beveiligingsgeschiedenis laat de tijdstippen zien waarop je Secure hebt uitgezet met het Nest × Yale slot.

Oude en nieuwe producten werken samen

Je hoeft je oudere producten niet te upgraden om ze naadloos te laten samenwerken met een nieuwer product. Hoewel 1e generatie Protect-rookmelders bijvoorbeeld niet alle functies van 2e generatie Protects hebben, informeren ze je allemaal als er rook of koolmonoxide wordt waargenomen en laten ze zo nodig het alarm horen. Hetzelfde geldt voor Nest-thermostaten en -camera's. Je kunt 1e, 2e en 3e generatie Nest Learning Thermostats samen je multi-zonesysteem in hetzelfde huis laten beheren.

Oudere producten die je met de Nest-app instelt, werken naadloos samen met nieuwere producten die je met de Home-app instelt. Voor oudere producten voegen we ook support toe in de Home-app.

Door aanwezigheidsdetectie kunnen producten beter samenwerken

Als je aanwezigheidsdetectie aanzet in de Home-app (of de Thuis/Afwezig-functie in de Nest-app), kunnen je telefoon en de sensoren in je producten vaststellen of je weg of weer thuis bent. Hierdoor kan elk product beter de juiste functie op het juiste moment vervullen.

Als je bijvoorbeeld een thermostaat hebt, kunnen de aanwezigheidssensoren van de thermostaat het systeem helpen bepalen of er iemand thuis is of niet. Op die manier kunnen al je Nest-producten automatisch het juiste doen op basis van waar mensen zijn.