Meer informatie over Gezinsaccounts en gedeelde toegang tot je Nest-huis

Als je met een Google-account inlogt bij de Nest-app, kun je in de Home-app leden van het huis beheren. Alleen leden van het huis die ook inloggen met een Google-account, kunnen je Nest-producten zien in de Nest-app.

Met Gezinsaccounts geef je andere mensen toegang tot je huis en je Nest-producten in de Nest-app. Afhankelijk van het toegangsniveau dat je voor hen kiest, kunnen ze met de Nest-app Nest-producten toevoegen, verwijderen en bedienen.

Maximaal 20 mensen kunnen een Nest-huis delen:

• 1 eigenaar
  • Tot 9 extra personen met Volledige toegang
  • Maximaal 10 mensen met Alleen toegang tot huis
Verschillen tussen niveaus van gedeelde toegang

In de Nest-app zijn er 3 toegangsniveaus voor een Nest-huis.

De eigenaar

Als je een account in de Nest-app hebt gemaakt en het eerste Nest-product eraan hebt toegevoegd, ben je de eigenaar. De eigenaar kan:

• Alle producten in de app bedienen.
  • Abonnementen beheren.
  • De facturering wijzigen.
  • De account- en activiteitsgeschiedenis bekijken.
  • Instellingen wijzigen.
  • Andere mensen uitnodigen om de toegang te delen.

Volledige toegang

Mensen met volledige toegang kunnen:

• Alle producten in de app bedienen.
  • Instellingen wijzigen.
  • De account- en activiteitsgeschiedenis bekijken.
  • Andere mensen uitnodigen om de toegang te delen.

Alleen toegang tot huis

Mensen met 'Alleen toegang tot huis':

• Kunnen je Nest-producten niet bedienen via de app.
  • Krijgen een toegangscode toegewezen om Google Nest Secure in en uit te schakelen en het Google Nest × Yale slot te ontgrendelen. De eigenaar en iemand met volledige toegang kunnen deze toegangscode wijzigen of toegangstijden plannen.
  • Kunnen een Google Nest Tag toegewezen krijgen om Nest Secure in en uit te schakelen.
  •
  • Kunnen niet de geschiedenis bekijken van het huis waartoe ze toegang hebben. (Bijvoorbeeld: de activiteitsgeschiedenis van de Thuis/Afwezig-functie.)

Opmerking: Je ziet de optie Alleen toegang tot huis alleen in de app als je de toegang deelt tot een huis waar Nest Secure of een Nest × Yale slot is geïnstalleerd.

Meer informatie over de toegangsniveaus

De onderstaande tabel bevat enkele belangrijke verschillen tussen de eigenaar en mensen met volledige toegang of alleen toegang tot huis:

Eigenaar Volledige toegang Alleen toegang tot huis

Vereist een account in de Nest-app

vinkje

vinkje

Nest-producten toevoegen en verwijderen in de Nest-app

vinkje

vinkje

Instellingen voor Nest-producten in de app wijzigen

vinkje

vinkje

Bijdragen aan de activiteitsgeschiedenis van de Thuis/Afwezig-functie

vinkje

vinkje

vinkje

Activiteitsgeschiedenis van de Thuis/Afwezig-functie bekijken

vinkje

vinkje

Via een telefoon zorgen dat de Thuis/Afwezig-functie
overschakelt naar Thuis of Afwezig

vinkje

vinkje

Meldingen krijgen van de Nest-app en
het maandelijkse Nest-rapport ontvangen

vinkje

vinkje

Andere mensen uitnodigen voor het Nest-huis

vinkje

vinkje

Andere mensen, behalve de eigenaar,
verwijderen uit het Nest-huis

vinkje

vinkje

Works with Nest-verbindingen toevoegen of verwijderen

vinkje

vinkje

Factureringsgegevens updaten en abonnementen op
Nest Aware en Mobiele back-up
kopen of opzeggen

vinkje

Huizen verwijderen of bewerken met de app

vinkje

Google Nest-thermostaat

Eigenaar Volledige toegang Alleen toegang tot huis

De temperatuur wijzigen en de
thermostaat bedienen met de app

vinkje

vinkje

Deelnemen aan kortings- en loyaliteitsprogramma's van Nest-partners,
waar van toepassing

vinkje

Google Nest-camera's en -videodeurbel

Eigenaar Volledige toegang Alleen toegang tot huis

Clips maken, live videobeelden bekijken en de videogeschiedenis weergeven

vinkje

vinkje

Nest Secure-alarmsysteem

Eigenaar Volledige toegang Alleen toegang tot huis

Inschakelen en uitschakelen met de app

vinkje

vinkje

Inschakelen en uitschakelen met Tag of een toegangscode

vinkje

vinkje

Alleen op geplande tijdstippen aan- en uitzetten

vinkje

Nest × Yale slot

Eigenaar Volledige toegang Alleen toegang tot huis

Vergrendelen en ontgrendelen met de app

vinkje

vinkje

Vergrendelen en ontgrendelen met een toegangscode op het toetsenblok

vinkje

vinkje

vinkje

Alleen op geplande tijdstippen vergrendelen en ontgrendelen

vinkje

Bekijken wie toegang heeft tot je Nest-huis

Je kunt in de Nest-app zien wie er toegang tot het huis heeft.

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

2. Tik op Gezinsleden en gasten app-icoon voor gezinsleden en gasten.

• Als je geen Nest Secure of Nest × Yale slot hebt, zie je alleen Gezinsleden.

3. Scroll omlaag om alle mensen te zien die toegang hebben tot je Nest-huis.

• Mensen met Volledige toegang worden bovenaan gegroepeerd.

• Mensen met Alleen toegang tot huis worden onderaan gegroepeerd.

• Naast de naam van degene die het huis heeft gemaakt, staat Eigenaar.

• Naast de naam van mensen die de uitnodiging voor toegang tot het huis nog niet hebben geaccepteerd, staat Uitgenodigd.

• Naast de naam van mensen met alleen toegang tot het huis en mensen van wie de geplande einddatum is verstreken, staat Toegang verlopen. Zij kunnen Nest Secure niet meer aan- en uitzetten en het Nest × Yale slot niet meer vergrendelen en ontgrendelen.

Accountbeveiliging in een gedeeld Nest-huis

Alle mensen die je uitnodigt voor toegang tot je Nest-huis, moeten hun eigen account gebruiken. Als je je eigen inloggegevens met hen deelt, kan de beveiliging van je Nest-huis in gevaar komen en kunnen er problemen optreden met bijvoorbeeld de Thuis/Afwezig-functie.

Als iemand bij de Nest-app is ingelogd met jouw account en dan vertrekt en zijn of haar telefoon meeneemt, kan je thermostaat bijvoorbeeld automatisch naar Ecotemperaturen overschakelen of kan je Nest-camera automatisch aangaan terwijl je zelf gewoon thuis bent.

Iedereen aan wie toegang is verleend, moet daarom met een eigen telefoon of e-mailadres de verificatie in 2 stappen uitvoeren om in te loggen op een eigen Nest-account. Zonder toegang tot de telefoon of het e-mailadres waar de verificatiecode naartoe is gestuurd, kan de betreffende persoon niet inloggen bij de Nest-app.

Andere mensen uitnodigen voor je Nest-huis

Opmerking: Als je met je Google-account inlogt bij de Nest-app, kun je via de Home-app mensen uitnodigen om de toegang tot je Nest-huis te delen. De Nest-app laat je weten of je hiervoor naar de Home-app moet gaan.

Iemand volledige toegang geven

Iemand met volledige toegang kan al je Nest-producten bekijken en bedienen, en anderen uitnodigen om je huis te delen. Dit toegangsniveau kun je het beste gebruiken voor mensen die in je huis wonen.

1. Open de Nest-app.

2. Heb je meer dan 1 huis in je Nest-app, zorg dan dat het huis waartoe je toegang wilt geven in het startscherm van de app staat. Als dat niet het geval is, tik je in het startscherm op Menu Pijl-omlaag en selecteer je het gewenste huis.

3. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

4. Tik op Gezinsleden en gasten app-icoon voor gezinsleden en gasten.

• Als je geen Nest Secure of Nest × Yale slot hebt, zie je alleen Gezinsleden.

5. Tik op Een persoon toevoegen.

6. Voer de naam van de persoon in zoals je die in de app wilt weergeven en tik op Doorgaan.

7. Als je een Nest Guard of Nest × Yale slot hebt, zie je opties voor volledige toegang of alleen toegang tot het huis. Kies Volledige toegang.

8. Geef een e-mailadres op of tik op Toevoegen vanuit contacten om iemand te kiezen uit de contactenlijst op je telefoon. Je kunt een persoonlijk bericht aan de e-mailuitnodiging toevoegen.

9. Tik op Sturen.

De persoon die is uitgenodigd, ontvangt binnen een paar minuten een e-mailuitnodiging van account@nest.com.

Genodigden zonder account in de Nest-app wordt gevraagd een account te maken.

Beperkte toegang verlenen met 'Alleen toegang tot huis'

Met Alleen toegang tot huis kan iemand Nest Secure aan- en uitzetten en het Nest × Yale slot vergrendelen of ontgrendelen. Dit is bijvoorbeeld handig als je niet wilt dat iemand anders (zoals een gast) je andere Nest-producten kan bekijken of bedienen.

Als je deze optie kiest, genereert de Nest-app een toegangscode en kun je een tijdschema opgeven waarin de toegangscode kan worden gebruikt.

1. Open de Nest-app.

2. Heb je meer dan 1 huis in je Nest-app, zorg dan dat het huis waartoe je toegang wilt geven in het startscherm van de app staat. Als dat niet het geval is, tik je in het startscherm van de app op Menu Pijl-omlaag en selecteer je het gewenste huis.

3. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

4. Tik op Gezinsleden en gasten app-icoon voor gezinsleden en gasten.

5. Tik op Een persoon toevoegen.

6. Voer de naam van de persoon in zoals je die in de Nest-app wilt weergeven en tik op Doorgaan.

7. Tik op Alleen toegang tot huis.

8. Er wordt automatisch een toegangscode gegenereerd voor die persoon.

• Doe het volgende als je zelf een toegangscode wilt maken:

1. Tik op Toegangscode tonen Oogicoon van Nest Secure om de toegangscode te bekijken.

2. Tik op Toegangscode wijzigen.

3. Voer een nieuwe toegangscode in en tik op Opslaan.

1. Je kunt ook via een schema instellen wanneer de persoon toegang heeft tot je huis:

1. Tik op Schema Schema-icoon in Nest-app.

2. Tik op Begint om een startdatum voor toegang in te stellen en op Vervalt als je een einddatum wilt opgeven.

3. Stel een dagelijks schema in om deze persoon de hele dag, of op bepaalde tijdstippen en specifieke dagen van de week toegang te geven.

4. Tik op Terug pijl-terug om je wijzigingen op te slaan en terug te gaan naar het profiel van de betreffende persoon.

1. Tik op Informatie verzenden om de toegangscode per e-mail naar de persoon te sturen. Als je later het schema of de toegangscode voor die persoon wijzigt, gebruik je Update verzenden.

2. Voer het e-mailadres in en voeg een korte notitie toe over iets wat die persoon misschien over je huis moet weten.

3. Tik op Sturen.

De betrokkene ontvangt binnen een paar minuten een e-mailuitnodiging van account@nest.com.

De e-mail bevat een toegangscode waarmee de genodigde bij het thuiskomen of vertrekken Nest Secure kan aan- of uitzetten en het Nest × Yale slot kan vergrendelen of ontgrendelen.

Een uitnodiging voor een ander Nest-huis sturen

Als je iemand wilt uitnodigen om de toegang te delen tot je 2 huizen, moet je aparte uitnodigingen sturen voor elk huis.

Nodig die persoon eerst uit voor het ene huis en schakel dan in de app over naar het andere huis. Je schakelt over door op Menu Pijl-omlaag te tikken en het andere huis te selecteren. Voer dan bovenstaande stappen opnieuw uit.

Reageren op een e-mail met een uitnodiging voor een Nest-huis

Volledige toegang

1. Open je e-mailuitnodiging. Welkom thuis is het onderwerp van de e-mail. Kijk in je mappen voor spam en ongewenste e-mail als je de e-mail niet kunt vinden.

2. Selecteer Uitnodiging accepteren. Als de link niet werkt, accepteer je de uitnodiging op een ander apparaat of via een webbrowser.

3. Log in bij de Nest-app of maak een account. Je ziet het huis waarvoor je bent uitgenodigd en je hebt direct toegang.

Opmerking: Je kunt alleen een account in de Nest-app maken met het e-mailadres waar de uitnodiging naartoe is gestuurd. Als je een ander e-mailadres voor je account wilt gebruiken, vraag je de afzender je opnieuw uit te nodigen via dat e-mailadres.

Alleen toegang tot huis

1. Open je e-mailuitnodiging. Ontvang een toegangscode voor het huis van [naam van persoon] is het onderwerp van de e-mail. Kijk in je mappen voor spam en ongewenste e-mail als je de e-mail niet kunt vinden.

2. Tik op De toegangscode ontvangen.

3. Je ziet je unieke toegangscode.

• Geef de toegangscode op via het toetsenblok van de Nest Guard om Nest Secure aan en uit te zetten. Deze code kun je ook opgeven via het toetsenblok van een Nest × Yale slot om een deur op slot te doen en van het slot te halen.

• Als de persoon die je heeft uitgenodigd ook een vervaldatum voor toegang of een schema met een begin- en eindtijd heeft ingesteld, zie je die ook.

Iemands toegang tot je Nest-huis intrekken

Als je iemand via de Nest-app toegang tot je Nest-huis hebt gegeven maar dit ongedaan wilt maken, kun je de betrokkene eenvoudig verwijderen via de Nest-app.

Iedereen die volledige toegang tot een Nest-huis deelt, kan een andere persoon verwijderen, met één uitzondering. De eigenaar van het Nest-huis kan niet door iemand anders worden verwijderd.

Wat er gebeurt als je iemand verwijdert

• De persoon die je hebt verwijderd, heeft geen toegang meer tot de Nest-producten of -services in je huis en kan ze niet meer bedienen.

• De betrokkene ontvangt geen Nest-meldingen meer op de telefoon en geen e-mails van Nest over je Nest-producten.

• Iemand die volledige toegang had, ontvangt ook een melding in de Nest-app over de verwijdering.
    Opmerking: Als iemand met volledige toegang wordt verwijderd uit een Nest-huis, wordt het account van die persoon niet uit de Nest-app verwijderd. Zo kun je diegene altijd weer uitnodigen zonder dat hij of zij opnieuw een account hoeft te maken.

• Als iemand alleen toegang tot je huis had, moet je diegene zelf op de hoogte brengen van de verwijdering. Gasten met 'Alleen toegang tot huis' krijgen geen melding en geen e-mail, omdat ze de Nest-app niet gebruiken en hun e-mailadres niet wordt opgeslagen in je account.

Toegang intrekken

Opmerking: Als aan de persoon een Google Nest Tag is toegewezen, zet je de Tag over naar jezelf of iemand anders in je Nest-huis voordat je verdergaat. Anders heb je geen toegang meer tot de Tag die aan die persoon was toegewezen.

1. Open de Nest-app.

2. Tik in het startscherm op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.

3. Selecteer Gezinsleden en gasten app-icoon voor gezinsleden en gasten.

4. Kies de persoon die je wilt verwijderen.

5. Tik op Toegang verwijderen.

6. Bevestig dat je deze persoon uit je Nest-huis wilt verwijderen.

Opmerking: Als een Nest-huis via de Google Home-app wordt gedeeld met andere mensen, kan hun toegang alleen worden ingetrokken door een beheerder van het huis via de Google Home-app. Hun toegang kan niet worden ingetrokken via de Nest-app.

Video van een camera delen zonder toegang tot je Nest-huis te delen

Je kunt de videobeelden van je Nest-camera op een aantal manieren delen zonder dat je iemand volledige toegang tot je Nest-huis hoeft te geven. Dit is handig wanneer je alleen de videobeelden van de camera wilt delen, maar de bediening van de overige Nest-producten in huis in eigen hand wilt houden.

Je kunt de instellingen voor delen van elke camera afzonderlijk instellen en een link verzenden om live videobeelden te delen. Je kunt zelfs een wachtwoord instellen voor toegang tot de videobeelden van je camera.

De videostream van je camera delen met andere mensen

Problemen oplossen

Wat als je geen e-mails met een uitnodiging hebt ontvangen

• Check of de persoon die je heeft uitgenodigd, de e-mail naar het juiste e-mailadres heeft gestuurd. Heb je meer dan 1 adres, vraag dan naar welk adres de uitnodiging is gestuurd.

Opmerking: Accepteer de uitnodiging met het e-mailadres waar de uitnodiging naartoe is gestuurd. Als je jezelf met een ander e-mailadres aan het account van iemand wilt toevoegen, vraag je deze persoon een nieuwe uitnodiging naar dat e-mailadres te sturen.

• Kijk in je mappen voor spam en ongewenste e-mail. Zoek naar een e-mail met het onderwerp Welkom thuis.

Problemen oplossen met het accepteren van een uitnodiging voor een Nest-huis

Als je nieuw bent bij Nest of al een huis in je account hebt

1. Kijk of je de nieuwste versie van de Nest-app hebt. De Nest-app kun je installeren nadat je deze hebt gedownload via de Apple App Store of Google Play.

2. Als je de nieuwste versie van de Nest-app gebruikt maar de uitnodiging nog steeds niet kunt accepteren, verwijder je de app en installeer je deze opnieuw. Probeer daarna de uitnodiging opnieuw te accepteren.

3. Als dit niet helpt, probeer je de uitnodiging te accepteren met een ander apparaat of via een webbrowser.

4. Als je de uitnodiging nog steeds niet kunt accepteren, maak je een nieuw account met een ander e-mailadres. Vraag dan de persoon die je de uitnodiging heeft gestuurd, een nieuwe uitnodiging naar dat e-mailadres te sturen.

Als je meer dan 1 huis in je account hebt

In de Nest-app kun je niet nog een huis toevoegen aan je account als er al drie huizen in staan. Elk account is beperkt tot drie huizen. Je kunt een van deze stappen nemen:

Wat te doen als je Nest-huis niet wordt weergegeven in de Nest-app

Als je toegang hebt tot een Nest-huis maar je dit huis of de bijbehorende Nest-producten niet in de Nest-app ziet, zijn er 3 mogelijke oorzaken:

1. Er is een ander huis geselecteerd in de app.

2. Je toegang is ingetrokken door iemand anders.

3. Het huis is verwijderd door de eigenaar.

Als je meer dan 1 huis in je account hebt

Check of het juiste huis in de app is geselecteerd.

1. Open de Nest-app.

2. Tik in het startscherm op Menu Pijl-omlaag.

3. Scroll omlaag om de beschikbare Nest-huizen te zien en tik op het gewenste huis.

Als er geen Nest-producten worden getoond of het gewenste huis er niet tussen staat, is je toegang ingetrokken of is het huis verwijderd door de eigenaar. Dit kan opzettelijk of onopzettelijk zijn gebeurd.

1. Als het goed is, heb je een e-mail ontvangen om je te informeren dat je toegang is ingetrokken of dat het huis is verwijderd.

2. Denk je dat je per ongeluk bent verwijderd, neem dan contact op met iemand die toegang tot het huis heeft en vraag om een nieuwe uitnodiging.