Automatische Geluidscheck

De 2e generatie Google Nest Protect kan zijn speaker en sirene automatisch maandelijks testen met de Geluidscheck. Tijdens de Geluidscheck maakt elke Nest Protect in je huis een kort geluid en luistert ernaar met de microfoon om na te gaan of de speaker en sirene werken. Als de Nest Protect waarneemt dat je thuis bent, wacht deze tot je weggaat om de test uit te voeren.

Wat er gebeurt tijdens de Geluidscheck

Als je de functie hebt aangezet, wordt de Geluidscheck één keer per maand uitgevoerd. Heb je meerdere Nest Protects, dan voeren ze allemaal tegelijk de Geluidscheck uit. De hele test duurt nog geen 5 seconden.

Audio van Geluidscheck afspelen

Je ontvangt ongeveer 5 minuten vóór de Geluidscheck een app-melding.

Je kunt de test overslaan of laten uitvoeren. Als je ervoor kiest de test over te slaan, wordt deze over een maand automatisch opnieuw uitgevoerd.

Op elk gewenst moment handmatig testen

Als je ooit een handmatige sirene- en speakertest wilt uitvoeren, kun je een Veiligheidscontrole uitvoeren. Hiermee wordt alles getest wat de Geluidscheck ook test, en meer.

De instellingen van de Geluidscheck wijzigen

Belangrijk: Als je de instellingen van de Geluidscheck wijzigt, worden de instellingen voor alle Nest Protects in je huis geüpdatet.

1. Open de Nest-app Nest app.
  2. Selecteer een Nest Protect.
  3. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen Geluidscheck.
  4. Stel de gewenste periode in (bijvoorbeeld van 11:00 tot 16:00 uur) voor de Geluidscheck. Zo wordt de Geluidscheck uitgevoerd als je waarschijnlijk niet thuis bent en word je niet gestoord.

Als je helemaal geen Geluidscheck wilt uitvoeren, zet je Maandelijkse Geluidscheck toestaan uit.

Je kunt ook de meldingen uitzetten als je geen bericht wilt ontvangen voordat er een Geluidscheck wordt uitgevoerd.

Wat moet je doen als de Geluidscheck een probleem detecteert?

Als de Geluidscheck niet kan nagaan of de speaker en de sirene van een Nest Protect werken, krijg je een app-melding en brandt de lichtring van de Nest Protect geel tijdens Nachtwacht.

Voer zo snel mogelijk handmatig een Veiligheidscontrole uit om na te gaan of alle Nest Protects kunnen spreken en hun alarm kunnen laten horen. Het is belangrijk na te gaan of je alle Nest Protects in huis kunt horen. Dubbelcheck door de test nogmaals uit te voeren. Als je geen gesproken bericht hoort of als de sirene niet werkt tijdens de Veiligheidscontrole, vervang je de Nest Protect onmiddellijk. Als de Protect nog steeds onder de garantie valt, kun je contact met ons opnemen om een vervanging onder de garantie te claimen.

Opmerking: Als de speaker van je Nest Protect niet werkt, hoor je de stem niet tijdens een Let op-melding of een Noodalarm, maar werkt de sirene nog wel tijdens een Noodalarm.

Als een Nest Protect als offline wordt vermeld of geen resultaten doorgeeft, zijn er mogelijk problemen met de wifi- of internetverbinding. Het kan ook zijn dat je Nest Protects te ver (meer dan 15 meter) uit elkaar staan om verbinding te maken.

Google ontvangt geen opnamen van de Geluidscheck

Het geluid van de Geluidscheck wordt niet naar de servers van Google gestuurd en wordt daar niet opgeslagen. Tijdens de Geluidscheck luistert de microfoon van je Nest Protect nog geen 5 seconden naar het alarm.

Veelgestelde vragen over privacy