Problemen oplossen: het weer wordt niet weergegeven (Kan het weer nu niet ophalen)

Afstandsweergave is een functie die alleen voorkomt op de 3e generatie Google Nest Learning Thermostat. Als Afstandsweergave aanstaat en is ingesteld om weersinformatie te tonen, kan je thermostaat je een bericht sturen met de tekst 'Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2' of 'Kan het weer niet tonen omdat je thermostaat offline is.' Misschien krijg je ook onjuiste weersinformatie of verkeerde buitentemperaturen.

farsight

Hieronder staan verschillende problemen en enkele stappen die je kunt uitvoeren:

'Kan het weer niet tonen omdat je thermostaat offline is.'

error code on thermostat
Als de verbinding met je thermostaat wordt verbroken, wordt de thermostaat als offline getoond en krijg je geen lokale weersinformatie. Ga naar de probleemoplossingsstappen voor als de Nest-thermostaat offline is.

'Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2'

1. Check de status van de Nest-service

Als de Nest-service is uitgevallen, kan dit invloed hebben op functies die gebruikmaken van online services, zoals de weersinformatie in Afstandsweergave. Check de status van onze service op status.nest.com. Als de Nest-service is uitgevallen, kan dit invloed hebben op functies die gebruikmaken van online services, zoals de weersinformatie in Afstandsweergave.

Check de status van onze service op status.nest.com

2. Check of je thermostaat online is

Je thermostaat kan alleen weersinformatie krijgen als deze is verbonden met een wifi-netwerk. Als je op je thermostaat het bericht 'Kan het weer nu niet ophalen. nest.com/m2' of 'Kan het weer niet tonen omdat je thermostaat offline is' krijgt, heeft je thermostaat misschien geen verbinding met wifi.

Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Favorieten of Apparaten .
  3. Zoek je thermostaat. Als je een waarschuwingsicoon op de tegel van de thermostaat ziet, is je thermostaat offline.

Nest-app

1. Open de Nest-app.
  2. Zoek de thermostaat in het startscherm van de Nest-app.
  3. Als het thermostaaticoon grijs is en er Offline onder staat, is de thermostaat offline.

Op de Nest-thermostaat:

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.
  2. Draai de ring naar Instellingen .
  3. Als je thermostaat offline is, wordt er in plaats van het normale icoon voor instellingen een icoon met een uitroepteken Nest offline icon getoond.

Als je thermostaat offline is, volg je de links hieronder voor nuttige tips:

De Nest-thermostaat is offline

3. Bevestig de locatie van je huis

Je Nest-thermostaat maakt gebruik van The Weather Channel om lokale weersinformatie weer te geven. Als je locatie niet juist is, geeft je thermostaat misschien niet de juiste weersinformatie weer.

Belangrijk: Check de locatie van je huis zowel in de Nest-app als op de thermostaat om na te gaan of ze allebei de juiste informatie hebben.

Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen Settings.
  3. Tik op Home en dan Woonadres om je gegevens te bevestigen.

Tik op Bewerken als je wijzigingen wilt aanbrengen.

Nest-app

1. Open de Nest-app.
  2. Tik in het startscherm op Instellingen .
  3. Selecteer Informatie over huis.
  4. Tik op Adres. Het adres en de locatie van je huis worden op een kaart getoond.
  5. Check of het adres klopt. Zo niet, dan tik je op het adres om het te corrigeren. Tik daarna op Volgende of Klaar.
    • Opmerking: Als je niet gebruikmaakt van je telefoonlocatie om de thermostaatmodus automatisch om te schakelen als je weggaat of thuiskomt, wordt er geen kaart weergegeven.
  6. Check in het volgende scherm of de locatie van je huis op de kaart klopt. Zo niet, sleep dan de kaart om de locatie te corrigeren. Tik daarna op Klaar.

Op de thermostaat

1. Druk op de ring om het menu Overzicht te openen.
  2. Draai de ring naar Instellingen en druk om deze optie te selecteren.
  3. Draai de ring naar de optie Locatie. Hier vind je je adres.

Als het adres niet juist is, druk je op de ring om de locatie-instellingen te openen. Selecteer in het volgende scherm Locatie en druk op de ring. Volg de instructies op de thermostaat om je locatiegegevens opnieuw in te stellen.

4. Check of The Weather Channel informatie voor je locatie heeft

Zodra je hebt bevestigd dat de locatie van je huis in de Nest-app en op je thermostaat klopt, ga je na of The Weather Channel over de juiste weersinformatie beschikt voor de locatie van je huis.

1. Ga naar weather.com.
  2. Geef in de zoekbalk de postcode van je regio op (bijvoorbeeld 1234 AB).

Als er geen weersinformatie beschikbaar is voor de locatie van je huis of als er een onjuist weerbericht wordt weergegeven, ga je naar feedback.weather.com voor hulp.

5. Check de instellingen van je thuisnetwerk

Reset je router en check of de instellingen van je thuisnetwerk niet voorkomen dat je Nest-thermostaat weersinformatie krijgt.

Start je modem en router opnieuw op:

1. Haal de stekker van de modem of router uit het stopcontact.
  2. Wacht 30 seconden en sluit de stekker weer aan op het stopcontact.
  3. De modem wordt automatisch opnieuw opgestart. Dit kan een paar minuten duren.
  4. Wacht tot de modem helemaal opnieuw is opgestart en check dan of de thermostaat en de andere apparaten weer verbinding met internet hebben. Als dat niet het geval is, vraag je je internetprovider om hulp.

Zorg ervoor dat je thuisnetwerk zo is ingesteld dat Nest-apparaten verbinding kunnen maken met internet. Volg deze link voor een lijst met aanbevolen instellingen voor netwerken:

Aanbevolen instellingen van wifi-netwerken en routers voor Nest-producten

Het weerbericht klopt niet

1. Bevestig de locatie van je huis

Als de locatie van je huis onjuist is, toont de thermostaat misschien niet het juiste weer.

Belangrijk: Check de locatie van je huis in de Nest-app én op de thermostaat om na te gaan of ze allebei de juiste informatie hebben.

Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen Settings.
  3. Tik op Home en dan Woonadres om je gegevens te bevestigen.
    • Tik op Bewerken als je wijzigingen wilt aanbrengen.

Nest-app

1. Tik in het startscherm van de Nest-app op Instellingen .
  2. Selecteer Informatie over huis.
  3. Tik op Adres. Het adres en de locatie van je huis worden op een kaart getoond.
  4. Check of het adres klopt. Zo niet, dan tik je op het adres om het te corrigeren. Tik daarna op Volgende of Klaar.
    • Opmerking: Als je niet gebruikmaakt van je telefoonlocatie om de thermostaatmodus automatisch om te schakelen als je weggaat of thuiskomt, wordt er geen kaart weergegeven.
  5. Check in het volgende scherm of de locatie van je huis op de kaart klopt. Zo niet, sleep dan de kaart om de locatie te corrigeren. Tik daarna op Klaar.

Op de thermostaat

1. Druk op de ring om het menu Overzicht te openen.
  2. Draai de ring naar Instellingen en druk erop om de optie te selecteren.
  3. Draai de ring naar de optie Locatie. Hier vind je je adres.
  4. Als het adres niet juist is, druk je op de ring om de locatie-instellingen te openen. Selecteer in het volgende scherm Locatie en druk op de ring. Volg de instructies op de thermostaat om je locatiegegevens opnieuw in te stellen.

2. Check of The Weather Channel informatie voor je locatie heeft

Ga naar weather.com en check of het de juiste weersinformatie heeft voor de locatie van je huis.

Als er geen weersinformatie beschikbaar is voor de locatie van je huis of als er een onjuist weerbericht wordt getoond, ga je naar feedback.weather.com voor hulp.