Meer informatie over Zonbescherming en hoe je instellingen kunt wijzigen

In direct zonlicht kunnen de temperatuursensoren van de thermostaat opwarmen, waardoor hij kan denken dat de omgevingstemperatuur in de kamer hoger is dan in werkelijkheid. Wanneer dit gebeurt, houdt de thermostaat je huis mogelijk niet op de gewenste temperatuur. Hierdoor voelt het mogelijk niet prettig aan in huis. Google Nest-thermostaten gebruiken Zonbescherming om te compenseren voor direct zonlicht en de temperatuur in huis aangenaam te houden.

Als Zonbescherming actief is, zie je een zon Sunblock icon op het scherm van je Nest-thermostaat en op het thermostaatscherm van de Nest-app.

Beschikbaarheid van Zonbescherming

Nest thermostat heating with silver ring Nest thermostat e heating De Nest Learning Thermostat en de Nest Thermostat E beschikken over de functie Zonbescherming.
Nest Thermostat 3/4ths view Zonbescherming is niet beschikbaar op de Nest Thermostat.

Hoe Zonbescherming werkt

Zonbescherming gebruikt de ingebouwde lichtsensor van de Nest-thermostaat om zonnepatronen bij te houden. Met de temperatuursensoren worden warmtepieken in direct zonlicht gedetecteerd. Als de thermostaat is verbonden met wifi, houdt hij ook rekening met zonsopgang en zonsondergang. Zonbescherming gebruikt al deze informatie om de Nest-thermostaat in te stellen op de juiste temperatuur wanneer hij wordt blootgesteld aan direct zonlicht.

Graph of thermostats cooling pattern over 4 days with Sunblock turned on

Hoe wordt bepaald of Zonbescherming moet worden ingeschakeld

Wanneer je de Nest-thermostaat voor het eerst aan de wand bevestigt, begint Zonbescherming met het leren van de zonnepatronen in je huis. Na een paar dagen kan Zonbescherming worden ingeschakeld. Wanneer de Nest-thermostaat merkt dat hij zich in direct zonlicht bevindt, wordt Zonbescherming automatisch ingeschakeld.

Omgevingslicht is niet sterk genoeg om Zonbescherming te activeren, dus je zou dit alleen moeten zien wanneer de thermostaat in direct zonlicht wordt opgewarmd.

Wanneer Zonbescherming actief is, verschijnt er een kleine zon Sunblock icon op het scherm van je Nest-thermostaat op de plek waar normaal het Nest Blaadje wordt weergegeven. Je ziet het Zonbescherming-pictogram ook in de Nest-app.

Zonbescherming aan- of uitzetten

Op de thermostaat

1. Druk op de thermostaatring om het menu Overzicht te openen.
  2. Kies Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Draai de ring en selecteer Nest Sense.
  4. Kies Zonbescherming.
  5. Selecteer Ja of Nee om Zonbescherming aan of uit te zetten.

Met de Nest-app

1. Selecteer de thermostaat op het startscherm.
  2. Tik op Instellingen Icoon van Nest-instellingen.
  3. Selecteer Nest Sense.
  4. Kies Zonbescherming.
  5. Tik op de schakelaar om Zonbescherming aan of uit te zetten.

Met de Home-app

1. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Open Temperatuurvoorkeuren.
  4. Scroll naar Nest Sense en kies Zonbescherming.
  5. Tik op de schakelaar om Zonbescherming aan of uit te zetten.